Savunma sanayi, bilişim sektörüyle buluşmaya geliyor

Savunma Sanayi Müsteşarlığı desteği ile bilişim teknolojilerinin savunma sektörüne kazandırdığı yenilikçi uygulamaların ele alınacağı Savunmada Bilişim Konferansı, ICT Summit Eurasia – Bilişim Zirvesi’12’de! 13 Eylül, Perşembe günü gerçekleştirilecek Konferans, yerli üretimde iş birliği konusuna odaklanacak. Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer de konferans açılışında görüşlerini açıklayacaklar.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’ne taşınan ve bu yıl Vodafone’un ana sponsorluğunda 11 – 13 Eylül 2012 tarihleri arasında “Sonraki adım” teması ile gerçekleştirilecek ICT Summit Eurasia – Bilişim Zirvesi’12, savunma teknolojileri alanındaki gelişmeleri özel bir konferansta ele alacak.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın desteklediği etkinlikte bir yandan savunma alanında geliştirilen son teknolojiler ve bir sonraki adımda hangi yeni uygulamaların gündeme gelebileceği ele alınırken, diğer yandan Türkiye bilişim sektörünün savunma sektörü ile daha fazla iş birliği yaparak yurt dışına açılma arayışlarını nasıl hızlandırabileceği konuşulacak. Yerli üretimde iş birliği konusunun öne çıkacağı etkinlik, ayrıca ulusal bilgi güvenliği ve siber savaşlar konularında önemli toplantılara ev sahipliği yapacak.  Bu kapsamda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, TÜBİTAK, Siber Güvenlilk Enstitüsü, Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçılar Derneği, Yazılım Sanayicileri Derneği,  Bilgi Güvenliği Derneği gibi kurumlardan yetkililer bir araya gelecekler.

Konferans kapsamındaki “Savunma sektörü ile bilişim sektörü arasında yerli üretim işbirliği” başlıklı panelde Aselsan, Havelsan, SSM, STM gibi kurumların üst düzey yetkilileri Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) yönetimi ile birlikte konuşma yapacaklar. Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED) Başkanı Adil Müftüoğlu da “Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi Politikaları” başlıklı panelin moderatörlüğünü üstlenecek.

Etkinliğe http://www.etkinlik.com.tr/bilisim-zirvesi-12-303 linkinden ulaşabilirsiniz.