Türkiye, Barış Zirvesi'nde Buluşuyor!

Türkiye Barış Zirvesi 2016, Genç Barış İnisiyatifi Derneği tarafından 24 Nisan 2016 Pazar günü Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Salonunda gerçekleşecek.

Türkiye Barış Zirvesi, barış konusunda Türkiye’nin Dünya üzerindeki stratejik rolüne dikkat çekmeyi hedefliyor ve barış kavramının sadece soyut bir savaşın olmaması algısını aşarak toplumsal hayatın her yerinde işlenmesi ve yaşanması gereken bir durum ve hedef olarak anlaşılması gerekliliğine vurgu yapmayı amaçlıyor. Türkiye Barış Zirvesi'nde “Sanat”, "Ekonomi” ve “Özel” oturum şeklinde 3 farklı oturum yer alması planlanıyor. Tüm gün saat 09:30 ile 18:30 aralığında devam edecek olan etkinlikte, ünlü iş adamları, sanatçılar, akademisyenler ve gazetecilerin konuşmacı olarak katılacağı zirvenin sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Türkiye Barış Zirvesi, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın açılış konuşmalarının ardından Ekonomi Oturumuyla başlayacak; Dr. Yılmaz Argüden’in moderatörlüğünde Mehmet Ali Doğan, Erbakan Malkoç, Hatice Dinçbal Kal, İbrahim Tuza ve Berna İlter bizlerle olacaklardır. Ardından; Seçil Sezgin’in moderatörlüğünde; Hülya Koçyiğit, Orhan Gencebay ve Gülen Ergen’in katıldığı Sanat Oturumu gerçekleşecek. Son olarak kapanış Özel Oturumla gerçekleşecek ve Buse Biçer’in moderatörlüğünde, Orhan Erdem, Murat Hazinedar, Prof. Dr. Muhammed Şahin, Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Dr. Ömer Fatih Sayan ve İbrahim Betil Barışı İnşa Etmek özel oturumunda görüşlerini paylaşacak.

Türkiye'nin Ortadoğu ve Dünya üzerinde “Barış” konusunda stratejik rol oynadığı bu yıllarda, ülkemizin sanat ve ekonomi alanlarında öne çıkmış kıymetli isimlerinin, gazetecilerinin ve akademisyenlerinin bir araya geleceği zirvede, barışın önemine ve barış inşası kavramlarına dikkat çekilmesi hedefleniyor. Barışın sadece kaybedildiği zamanlarda hatırlanan değil daima korunması bilincinin aktif olarak ayakta tutulmasına inanan GBİ, bu zirve ile gençleri ilgi duydukları alanlardan önemli isimlerle buluşturarak barışın inşasına ve sürdürülebilirliğine katkı sağlama amacı güdüyor.

GBİ, toplumsal ve küresel barışın korunması ve sürdürülebilirliği adına öncü nitelikte olan bu zirve sayesinde insanlarda var olan "barış" algısını somutlaştırmayı, insan hakları, hoşgörü, birlikte yaşama kültürü gibi kavramlar hakkında toplumsal farkındalığı geliştirmeyi hedefliyor.

Katılım için; http://www.turkiyebariszirvesi.com/ adresine müracaat edilebilir.