ART FOR THE SOUL Projesi kapsamında Evren SEZGİN'in PARTS isimli sergisi Banyan Restoran'da Sanatseverlerle Buluşuyor

‘ART FOR THE SOUL’ Projesi kapsamında, Sanatçı Evren Sezgin’in ‘PARTS’ isimli sergisi, ‘Şeli Art Project’ işbirliğiyle 12 Eylül-12 Aralık 2015 tarihleri arasında Banyan Restoran’da sanatseverlerle buluşuyor. Eserlerinde canlı renkleri kullanmayı tercih eden sanatçı, izleyicinin algısında çarpıcı ve güçlü bir etki bırakmayı amaçlıyor. Figürleri kimi zaman tek başına, kimi zaman da yarım olarak resmeden Sezgin, “Çalışmalarımla, hayattaki yalnızlığımıza ve ruhumuzu tevekküle ulaştırma çabamıza vurgu yapmayı arzu ettim” dedi.

Sanatçı farklı çalışmalarıyla, 17 Eylül-17 Aralık 2015 tarihleri arasında “Beklenmedik Hikayeler” isimli karma sergi ile ‘Şeli Art Project’ işbirliğiyle, Soul Group’a ait Kuruçeşme Soul Room-Kydonia Restoran’da sanatseverlerle buluşacak.

Parçalarız…    parçalanırız…   bir parçadan çoğalırız…   içimiz parçalanır…   bir parçasını severiz…  bir parçamız onda kalır…   diğer parçamız yarım…
Hayatın kendisi değil midir parçalar? Onlar bir araya gelir resmin bütününü görürüz. Belirlenmişliğin can sıkıntısı oynatır parçaları yerinden, darmadağın eder, paramparça oluruz.
Bozup yaptıklarımız, inşa edip yıktıklarımızdır bizi biz yapan. Birbirimizden parçalar alır, birbirimizde parçalar bırakırız. Bir parçamız olur, bir parçası oluruz… Doğru zamanda yanlış yerde olan parçalar, yanlış zamanda doğru yerde olan parçalar… ya yitip giden parçalar?
Bizi farklı kılan da aynı parçalarla farklı sekilerle, farklı renklere, farklı hayatlara ulaşabilmek olsa gerek…
Rilke’nin dediği gibi “Parçalanmış bir hayatı ancak küçük parçalar halinde anlatabilirsiniz”. Ben de öyle yaptım. Birleştirdim, değiştirdim, bozdum, parçaladım…yılmadan yeniden yeniden denedim, ulaşacağım bütünlüğün ya da içinde kaybolacağım parçaların hazzıyla…iste budur ‘PARTS’ın doğuş hikayesi.

Sergi Tarihi: 12 Eylül - 12 Aralık 2015
Mekan: Banyan Restoran, Ortaköy Salhanesi Sokak, Fescilizade Binası No:3/2

EVREN SEZGİN

Evren Sezgin, 1 Haziran 1978’te Samsun’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Samsun’da tamamlayan Sezgin, Sanat Eğitimi için Ondokuzmayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde devam etti.

İlk sergisini 1998 senesinde Büyük Samsun Oteli’nde,  ikinci sergisini 2000 senesinde üniversite bünyesinde açan Sezgin, “Osmanlı ve Kadın” temalı eserlerini 2004 yılında sergileme fırsatı buldu. 2007’ye kadar Samsun’un çeşitli devlet okullarında öğretmenlik yapan Sezgin daha sonra İstanbul’a taşınarak Şişli ve Etiler’de öğretmenlik yapmaya devam etti. Bu sırada eserlerini çeşitli galerilerde sergileme fırsatı bulan Sezgin, 2007’de eserleriyle Toprak Sanat Galerisi tarafından Bebek’te düzenlenen karma bir sergide yer aldı. Akrilik ve kolaj çalışmalarının yanı sıra; tarzını özel tasarım aynalara da yansıtan Sezgin iç mimariye de yakın ilgi duymaktadır.

Eğitimci kimliğinin altında öğrencilerini yarışmalara hazırlayan Sezgin, engelli öğrencileriyle de çalışarak Türkiye’de resim alanında dereceler almalarına vesile olmanın mutluluğunu yaşamaktadır. 2009 yılından itibaren üç yıl üst üste Etiler Garanti Kültür Merkezi’nde öğrencileriyle resim sergileri açmıştır. Şu an galerilerle ortak çalışmalara imza atan Sezgin, aynı zamanda öğretmenlik mesleğini de icra ettirmeye devam etmektedir.

Instagram: evrende_sanat

ŞELİ ART PROJECT

Klasik ve Çağdaş Sanatı ve sanatçıları, sanatseverler ile buluşturmak amacıyla sanatçı Şeli Abut Benhabid tarafından Mayıs 2013’te kurulmuştur. Farklı disiplinlerden genç ve öncü eğilimlere yer veren Şeli Art Project, etkinliklerini uluslararası platformlara taşımayı hedeflemektedir.

Genç ve tecrübeli Türk sanatçılarının yanı sıra, uluslararası önemli isimlerden de oluşan gittikçe genişleyen portföyü ve düzenlediği sergileri ile önemli ve haklı bir konuma sahiptir. Uluslararası çağdaş bir çizgi hedefleyen Şeli Art Project, farklı disiplinlere ait sanat eserlerinin yanı sıra, sanatı gündelik hayata taşımaya ev sahipliği yapan seçkin bir sanat ortamı oluşturmuş ve toplumsal sorunlara duyarlı projelerle de ses getirmeyi hedeflemiştir.

Web Sitesi: www.selisanat.com