Uluslararası İsimlerle Klasik Müzik Akademisi

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA), klasik müzik alanında kendini geliştirmek isteyen genç müzisyenleri, 2014 yılında da uluslararası sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor. Dünyaca ünlü sanatçılar Elena Papandreou, Andrej Bielow, Julian Milkis ve İdil Biret, bu yılın programı kapsamında düzenlenecek Masterclass’larda genç müzisyenlerle Ayvalık’ta bir araya gelecek.

AIMA, 2014 sezonuna, 01- 08 Temmuz tarihleri arasında Lukas David,Andrej Bielow, Vladimir MykytkaÇiğdem İyicil ve Pelin Halkacı yönetiminde düzenlenecek Keman Masterclass’larıyla merhaba diyecek. Sezon, 16 – 22 Temmuz’da Selanik’teki Makedonya Üniversitesi’nde profesör unvanıyla görev yapan Yunanlı gitar sanatçısı Elena Papandreou yönetimindeki Masterclass’larla devam edecek.

24 – 31 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Flüt Masterclass’ını, birçok Avrupa ülkesi ve Uzakdoğu’da başarılı konserler ve flüt kursları veren Gülşen Tatu yönetecek. Aynı tarihlerde yapılacak Klarnet Masterclass’ında; 2004, 2005 ve 2006 yıllarında AİMA Klarnet Masterclass’ını yöneten Julian Milkis bir kez daha gençlerle bir araya gelecek.

02- 09 Eylül’deki Piyano Masterclass’ı ise dünya çapında verdiği konserlele tanınan piyanist İdil Biret tarafından yönetilecek. AIMA 2014 sezonu, ünlü çellist Janos Starker’in öğrencisi olan Maria Kliegel’in 12- 19 Eylül arasındaki Viyolensel Masterclass’ıyla sona erecek.

AIMA’nın 07 – 10 Temmuz tarihlerinde Taksiyarhis Anıt Müzesi’nde başlayacak yaz konserlerini; 21 Temmuz, 30 Ağustos, 08 ve 18 Eylül’de gerçekleştirilecek performanslar izleyecek.