Budapeşte Fesvital Orkestrası İstanbul'da

Dünyanın meşhur orkestralarından Budapeşte Festival Orkestrası, günümüzün en sevilen şeflerinden Ivan Fischer ve Prokofiev yorumcusu Alexander Toradze ile 23 Ocak’ta İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda İstanbullularla buluşuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), 2014 yılında da dünyanın önemli müzisyenlerini İstanbullularla buluşturmaya devam ediyor. Dünyanın önde gelen orkestralarından Budapeşte Festival Orkestrası, ünlü şef Ivan Fischer ile İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda İstanbullulara unutulmayacak bir konser verecek. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun 2014 senesi boyunca yerleşik orkestrası olacak olan Budapeşte Festival Orkestrası, 23 Ocak’ta gerçekleştireceği ilk konserinde, Rus bestecilerin çok sevilen dünyaca ünlü yapıtlarına yer verecek. 

Poleviç Dansları seslendirilecek

Programda seslendirilecek ilk eser,  Borodin’in dört perdelik “Prens Igor Operası”nın ilk perdesinin sonunda yer alan “Poloveç Dansları” olacak.  Poloveç Dansları, opera repetuvarının en sevilen bölümü olarak biliniyor.

Budapeşte Festival Orkestra'sının konserdeki solisti ise Sergey Prokofiev'in piyano eserlerinde ulaştığı ustalıkla dikkatleri üzerine çeken Gürcü piyanist Alexander Toradze olacak. Trodze, programda, Prokiev’in eleştirmenler tarafından da en beğenilen “3. Piyano Konserçosu’nu seslendirecek.

 Programın son bölümünde ise Çaykovski’nin müzik severlerin gönlünde taht kurmuş “Patetik Senfoni”si seslendirilecek. Çaykovski, “Patetik Senfoni”nin bir hikâyesi olduğunu vurgulamış ve  “Bu hikâyenin ne olduğu, dinleyenler için tamamen esrarengiz bir öğe olarak var olacak ve dinleyici bu hikâyeyi tahmin etmek için epeyce uğraşacak” demişti... Slav kültürünün yarattığı büyük eserlerden olan “Patetik Senfoni”, Ivan Fischer ve Budapeşte Festival Orkestrası’nın yorumu ile CRR dinleyicileri için fantastik bir akşam vaat ediyor.