Bir Etkinliğin Ardından: ICT Summit Now 2013

Interpromedya tarafından organize edilen ve bu yıl 13.sü ile karşımıza çıkan ICT Summit Now Bilişim Zirvesi'ne Etkinlik.com.tr olarak bizzat katılma imkânı bulduk ve son derece doyurucu, profesyonel, kaliteli bir zirvede yer almaktan büyük mutluluk duyduk.

"Daha hiç bir şey görmediniz!" temasıyla hazırlanan zirvede katılımcılar birbirinden değerli onlarca ismi ve markayı bir arada görme fırsatı buldular. Zirve, bilişim sektöründe yer alanlar için bulunmaz bir fırsattı ve hem network açısından, hem de dile getirenler kadar dile getirilen konuların kıymeti açısından kaçırılmayacak bir ortam sunuyordu.

3 gün süren zirvede onlarca konuşmacı, onlarca özel başlıkta toplanan konuşmalarla katılımcılara bilişim anlamında tecrübe ve birikimlerini aktardılar. Yurtdışından katılan katılımcılarıyla da dikkat çeken zirve, değerlendirmek isteyenler benzersiz bir zirveye tanıklık ettiler.

ICT Summit Now’un şüphesiz herkesi ilgilendiren en önemli noktası, her bireyin yararlanabileceği bir temanın yer alması ve bu çerçevede de sektörün ileri gelen başarılı isimlerinin sahnede katılımcılarla buluşmasıydı. Dinlediğimiz başarı hikayeleri kadar, sektörde başarılı olanların bizzat dile getirdikleri püf noktaları, ipuçları, zirveye büyük bir anlam kattı. Neredeyse her sektörün bilişim tarafına değinen bu yönü zirvenin de çekirdeğiydi diyebiliriz.

Zirveye katılan binlerce kişi, e-sağlık, enerji ve  verimlilik, mobil, e-ticaret, e-eğitim, veri yönetimi, akıllı şehir İstanbul, iş ve teknoloji, girişimcilik, finans ve bankacılık, savunma ve ulusal bilgi güvenliği, yapay zeka ve robot teknolojileri, bulut bilişim, makineler arası iletişim, biyometri, dijital pazarlama, sosyal medya, ar-ge ve teşvikler, dijital yaşam, oyun, sosyal güvenlik ve  sektör geliştirmeye yönelik oturumlar ile kendilerini nefis bir bilgi ziyafetinin tam ortasında buldular.

Etkinlik.com.tr olarak görüşlerini aldığımız katılımcılar zirvede en çok sektörlerinin ileri gelen isimlerini görme ve onlarla tanışma fırsatı yakaladıkları için memnundular. Pek çoğu üç gün süren bu programda daha iyi nasıl yararlanabileceğinin endişesiyle tatlı bir koşuşturma yaşadıklarını dile getirdiler.

Zirvenin ana sponsoru Vodafone’un katkıları takdire şayandı. Üzerine düşeni büyük bir titizlik ve profesyonellikle yerine getirdikleri aşikardı. Stand açarak katılımcılarla buluşan onlarca firma ve kurumun ise zirveyi amacına ulaşmış şekilde geçirdiğini görmek bilişim sektörü adına sevindiriciydi. Büyükşehir Belediyesinin ise neredeyse her bölümüne yönelik ürettiği teknolojilerin sergilendiği standlarının büyük ilgi görmesi sürpriz olmadı.

Türkiye’de bu tür etkinliklerin sayısının artması çok önemli. Ancak bu organizasyonların profesyonellikten taviz verilmeden başarılması da bir hayli güç. Bu zirvenin sonunda bizim gördüğümüz, organizatör firma olan İnterpromedya’nın bu yükün altından sorunsuzca kalktığı ve profesyonel anlamdaki tecrübesiyle de inanılmaz yararlı üç güne ev sahipliği yaptığıydı.

Etkinlik.com.tr olarak yer aldığımız bu etkinlikten son derece memnun kaldık. Böylesine değerli bir etkinliğin gerçekleştirilmesinde büyük emekler sarf eden, girişten çıkışa kadar emek veren, organize eden, sponsor olan, destek olan herkese böyle güzel etkinliklerin devamını umarak teşekkürleri bir borç biliyoruz.

Etkinlik ile ilgili bizim çektiğimiz fotoğrafları görmek için tıklayın.