Sizin için bir dev geliyor!

Akbank Çocuk Tiyatrosu 40. Yılında Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor.
Akbank Çocuk Tiyatrosu’nun 40. Yılı kapsamında ilk defa bir Broadway müzikali Türk oyuncular ile Türkiye’de sergilenecek.
Türkiye’nin en uzun soluklu çocuk tiyatrosu Akbank Çocuk Tiyatrosu   40. yılını kutlarken, Oscar ödüllü sevilen animasyon filmi Shrek’in müzikalini  ilk kez ve Türkçe olarak izleyici ile buluşturuyor.

Broadway başta olmak üzere Amerika’nın birçok şehrinde ve Londra West End Tiyatrosu’nda kapalı gişe oynayan, 7’den 70’e her yaş grubunun zevkle izlediği Shrek Müzikali, 19 Mayıs, 02 Haziran ve 09 Haziran Cumartesi günleri İstanbul Beşiktaş Kültür Merkezi’nde (BKM) sahnelenecek. Kurulduğu günden bu yana kültür ve sanata destek veren Akbank, İstanbul’un ardından Shrek müzikalini Anadolu turnesine çıkarıyor. İlk olarak Van’da iki oyun ile başlayacak turne,  Van’ın ardından Gaziantep, Adana, Kayseri, Ankara ve Bursa’daki çocuklarla buluşacak.

David Lindsay-Abaire’in yazdığı, Jeanine Tesori’nin bestelediği Shrek Müzikali, Ekin Tunçay Turan tarafından Türkçe’ye çevrildi. Ortak yapımcılığını Talimhane Tiyatrosu’nun üstlendiği müzikalin yönetmenliğini Mehmet Ergen, müzik direktörlüğünü Bob Broad, dekor tasarımını Barış Dinçer, ışık tasarımını ise Yakup Cartık üstleniyor.

15 oyuncu ve 5 müzisyenden oluşan 20 kişilik bir ekibin rol aldığı iki bölümden oluşan eğlenceli müzikal, güzelliğin dışta değil içte olduğunu, kötülüğün cezasız  kalmadığını, birlikten kuvvet doğduğunu, arkadaşlığın önemini ve sevginin gücünü şarkılar eşliğinde anlatıyor.

 

SHREK  MÜZİKALİ

Yazar:  David Lindsay - Abaire
Müzik Direktörü:  Bob Broad
Çeviren: Ekin Tunçay  Turan
Yönetmen: Mehmet Ergen
KONU: Kendine ait olan bataklığında tek başına yaşayan dev Shrek, bir sabah bütün masal kahramanlarının istilasına uğrar. Hepsi kötü kalpli Farquaad tarafından şehirden sürülmüşlerdir. Shrek'in tekrar bataklığına kavuşabilmesi için Prenses Fiona'yı kurtarması gerektiği koşulu konur. Shrek'e bu yolculuğunda ilk başta çok anlaşamadığı ama zamanla en iyi arkadaşı olan Eşek de katılır. Acaba  Shrek  ve  “Peri  Masalı  Kahramanları”  amaçlarına  ulaşabilecek midir? Shrek, Prenses Fiona’nın da  aslında  kendisi  gibi  bir  dev  olduğunu  öğrenecek midir?