Nejat Güllü

Nejat Güllü Resmi
İşe Gaziantep’te amcası Halit Güllü’nün yanında baklava tepsisi yıkayarak başlayan Mustafa Güllü’nün büyük oğlu Nejat Güllü, seneler içerisinde tam bir baklava ustası oldu. 1969 yılında, İstanbul’a gelerek dükkânın başına geçti. Nejat Güllü, bu dönemde radikal kararlar alarak dünya markası olma yolunda ilk adımlarını attı. Bir süre böyle çalıştıktan sonra, 1949 yılında babasının Havyar Han Numara 23’te açtığı küçük dükkânın artık talepleri karşılayamadığını fark etti.tesisler_kagithane Yeni bir noktaya taşınmak bir zorunluluk olmuştu ve 1976 yılında daha büyük, daha işlek bir noktaya (Karaköy otopark altındaki bugün de faal olan şubeye) taşınmaya karar verdi. Başarı, kendini ilk günden müjdeliyordu: İşler bir gün içerisinde iki katına çıkmıştı. Yeni noktada işler son sürat devam etti. Artık dükkânda lokum ve çikolata gibi farklı ürünlerin de satışı gerçekleşiyordu. Ancak bütün bu başarılar Nejat Güllü’yü tatmin etmeye yetmedi. Çünkü aklında iki hedef vardı: Şubeleşmek ve dünyaya açılmak. Hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerleyen Nejat Güllü, 1985 yılında babasından ve kardeşlerinden ayrılarak önce Hasanpaşa’da bir baklava imalathanesi, ardından Mısır Çarşısı’nda ilk Güllüoğlu şubesini açtı. Bu şubenin açılması ile birlikte dünyaya Güllüoğlu lezzetinin ulaştırılması adına ilk çalışmalara başlanmış oldu.

Kâğıthane’den dünyaya...
Kısa süre zarfında Mehmet Nejat Güllü, Avrupa’ya ilk baklava ihracatını da Yunanistan’a gerçekleştirdi. Tabii bu dönemde yeni noktalarda şubeleşme ve ihracat sürekli olarak devam etti. Artık baklava deyince insanların aklına sadece “Güllüoğlu” geliyordu. Artan talepleri karşılamak için daha büyük bir tesise geçmek gerektiğini fark eden Nejat Güllü, kolları sıvadı. Çünkü o, daha büyük bir tesis ile dünyada markalaşmanın öneminin farkındaydı.
Kağıthane’de 1996 yılında 2 bin 200 m2’lik bir arsa satın alınarak tesis yapımına başladı. Proje, 2001 yılında tamamlanarak, 7 bin m2’lik kapalı alana sahip olan ‘Dünyanın En Büyük Baklava Üretim Tesisi’ olarak faaliyete geçti. Teknoloji ile el emeğinin buluştuğu tesislerde baklava ve su böreği çeşitleri yanında, pasta, lokum, dondurma, çikolata, yufka, poğaça ve simit üretimi de gerçekleştirilmeye başlandı. Geniş ürün yelpazesine her geçen gün yeni bir lezzet ekleyen Güllüoğlu, kurduğu Ar-Ge Laboratuarında Avrupa standartlarında ürün geliştirme ve analizler yapmaktadır. Gaziantep’ten Kâğıthane’ye taşınan Güllüoğlu lezzeti, bu dev üretim tesislerinden bugün dünyanın en büyük şehirlerine ulaşıyor. Manhattan, Brooklyn, Los Angeles, Londra ve Erbil’de açılan şubeleri çok yakında; ABD, Libya, Hollanda, Kanada ve Irak’ta açılacak yeni noktalar izleyecek. Bir buçuk asırlık aile geleneğini koruyan ve değişmeyen kalite ve lezzetiyle dünyaya yayılan Nejat Güllü’nün global marka yaptığı Güllüoğlu, hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’nin baklavasını dünyaya tanıtıyor…

Yer Aldığı Etkinlikler

8 Aralık 2014
Pazartesi
9.Reklamcılık ve Pazarlama Günleri
Uludağ Üniversitesi İİBF Bordo Salon / Bursa
18 Aralık 2013
Çarşamba
İstatiksel İletişim
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü / İstanbul