Kosta Kortidis

Kosta Kortidis Resmi
Kosta Kortidis (D. 3 Mayıs 1975, İstanbul), Rum asıllı Türk oyuncudur.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü ve Dean College of London'da eğitim gördü. İlk kitabı serinin de ilk bölümü olan "Kostalar Memetler Rebetler 1" (Sedat Simavi Edebiyat Ödülleri adayı 2004), "Rum Çocuğu", "Rulet"(Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri adayı 2012 ), "Kostalar Memetler Rebetler 2 ve 3", "İmparator Kim?", "Fetih 1204", "Biri senin biri benim", "Kardeşim İmparator", diğer eserleridir.

Tiyatroya Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu"nda Engin Gürmen'in sahneye koyduğu "Aşk Memuru" adlı oyunla başladı. Daha sonra kendi kurduğu İstanbul Oyuncularında oyunculuk ve yönetmenlik yaptı, yurtiçi ve yurtdışı festivallere katıldı, ödüller kazandı. Birçok sinema filminde rol aldı. Yerli ve yabancı sinema filmlerinin senaryolarını Türkçe ve Yunanca'ya çevirdi. Tiyatro oyunu ve şarkı sözü çevirmenliği yaptı. T.R.T.'de iki yıl boyunca diyalekt uzmanlığı görevini üstlendi. Daha sonra bu görevi özel televizyon kanallarında sürdürdü. Dialekt uzmanlığı yanı sıra televizyon dizileri için seslendirme ve seslendirme yönetmenliği yaptı. Yunanca ve İngilizce dillerini bilmektedir.

2006 ile 2009 yılları arasında TFF (Türkiye Futbol Federasyonu'nda) Süper Lig maçları için, istatistik uzmanı görevinde bulundu. 03.04.2006 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda 8 yıldır sürdürdüğü aktörlük görevinden gördüğü lüzum üzerine istifa etti. Halen yazı çalışmalarını ve bağımsız sanat çalışmalarınısürdürmektedir. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuvarı'nda mitoloji öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 2009 yılında yazdığı "RULET" oyunu ile Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri 2012 "en iyi tiyatro oyunu" dalında aday gösterildi.

Filmografi

Sinema

1998 Kayıkçı
1998 Üçüncü Sayfa
1999 Sevgilim İstanbul
2000 Hayatın Tek Yolculuğu
2002 Abdülhamit Düşerken
2006 Son Osmanlı Yandım Ali
2008 Güz Sancısı
2011 Dedemin İnsanları
2012 Taş Mektep

Televizyon

1997 Yasemince
1999 Yılan Hikayesi
2002 Havada Bulut
2003 Esir Şehrin İnsanları
2003 KurşunYarası
2004 Yabancı Damat
2005 Ölümüne Sevdalar
2010 Aşk Bir Hayal
2011 Keşanlı Ali Destanı
2012 2 Yaka Bir İsmail
2012 Ağır Roman Yeni Dünya
2013 Merhamet

Yer Aldığı Etkinlikler

15 Şubat 2019
Cuma
Rulet - Turne / Eskişehir
Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi / Eskişehir
15 Aralık 2018
Cumartesi
Rulet / Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi
Yılmaz Güney Sahnesi / Ankara
10 Kasım 2018
Cumartesi
Rulet / Matine - Suare
Fade Sahne - Fade Stage & Coffee / Ankara
31 Mart 2018
Cumartesi
Rulet / Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali
Akün Sahnesi / Ankara
24 Şubat 2018
Cumartesi
Ödüllü Oyun RULET Tatbikat Sahnesin'de
Tatbikat Sahnesi / Ankara
10 Şubat 2018
Cumartesi
RULET Tiyatro Oyunu GRAND PERA'da
Grand Pera Tiyatro Sahnesi / İstanbul
19 Ocak 2018
Cuma
Senaryo Ödüllü Rulet Tiyatro Oyunu
Çağdaş Sanatlar Merkezi / Ankara
16 Aralık 2017
Cumartesi
RULET - Tiyatro Oyunu
Farabi Sahnesi / Ankara
18 Kasım 2017
Cumartesi
RULET
50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu / Ankara