Jehan Barbur İzmir Konseri

Konser / Caz

5 Kasım 2014, Çarşamba

22:00 - 00:00

Ücretli

Etkinlik Detayları

Caz sanatçısı Jehan Barbur, 5 Kasım'da Hayal Kahvesi Alsancak'ta sevenleriyle buluşacak.

Jehan Barbur, 2009 yılında "Uyan" isimli Ada Müzik'ten çıkan ilk albümüyle Türkiye müzik piyasasında kendine özgü bir alan açtığını müjdelemişti. Genç sanatçı 2012'de yine Ada Müzik’ten çıkan üçüncü albümü "Sarı" ile müziğe hız kesmeden devam ediyor. 

2010 yılında Sarp Maden ile ortak bir bestesi dışında, tüm şarkıların söz ve müziğinin kendisine ait olduğu ve prodüktörlüğünü kendi üstlendiği ikinci albümü ‘Hayat'ın ardından 2012 Eylül ayında prodüktörlüğünü üstlendiği 3. albümü ‘Sarı’ yine Ada Müzik etiketiyle raflarda yerini aldı. Albüm, Fizy.com’da 4 gün boyunca 320 bin tekil kişi tarafından dinlendi.

Üniversiteden sonra İstanbul’a yerleşip, 2004 - 2009 tarihleri arasında birçok farklı grupta solist olarak çalışan Barbur, reklam cıngılları seslendirdi ve birçok dizi ve sinema filmi müziğine sözleri ve/veya sesiyle hayat verdi. Sanatçı, 2010 yılında gösterime giren Tİ Tiyatronun ‘Ayışığı Tarifesi’ oyununun müziklerini yazmış, yine 2011 yılında Amerika’da geniş bir izleyici kitlesi ile buluşan ‘Covert Affairs’ dizisinin bir bölümünde performansı ve şarkısıyla dizide adından sıklıkla söz ettirmiştir.

 

2011 tiyatro sezonu ile seyirci ile buluşan Özen Yula’nın yazıp yönettiği; Yetkin Dikinciler, Sema Keçik, Sinan Tuzcu, Teoman Kumbaracıbaşı, Beste Bereket ve kendisinin de rol aldığı yarı müzikal  bir oyun olan  ‘Şems!  Unutma!’ oyununun müziklerini besteleyen Jehan Barbur, düzenlemelerini de Cenk Erdoğan ile birlikte yaptı. Oyun, 11. Direklerarası Tiyatro Seyirci Ödülleri kapsamında ‘En İyi Özgün Müzik’ dalında birincilik ödülüne layık görüldü. Aynı zamanda yine “Şems! Unutma!” adlı tiyatro oyunu ile  Jehan Barbur 2012 yılında Afife Jale Tiyatro Ödülleri’nde, “En İyi Tiyatro Sahne Müziği” dalında üç  adaydan biri olarak gösterildi. 2013 yılının Nisan ayında İstanbul Babylon sahnesinde; Jehan Barbur, içinde kendi yazdığı kısa diyalog-skeçlerin de yer aldığı bir konser verdi. Ardından kendi projesi olan “Nesin Vakfı için Herkes Akustik” adlı geceyi İstanbul Ghetto sahnesi’nde gerçekleştirdi. Erkan Oğur, Vedat Sakman, Grup Gündoğarken, Fatih Erdemci, Çağan Irmak gibi bir çok ünlü ismin gönüllü olarak katıldığı geceden toplanan gelir Nesin Vakfı – Matematik Köyü’ne bağışlandı. 

Hikaye güdümlü ve masalsı şarkıları ile, çağdaş kadın ozan geleneğini günümüzde de sürdürmeye gayret eden Jehan Barbur sesi ve/veya sözleri, ve /veya besteleri ile yer aldığı albümler:

* Uyan - Jehan Barbur (2009 - Ada Müzik) 
* Hayat - Jehan Barbur (2010 - Ada Müzik)
* Sarı - Jehan Barbur (2012 - Ada Müzik)
* Ezginin Günlüğü "Çeyrek" albümü
* Eylem Aktaş Dizi Müzikleri albümü
* Ahmet Akkaya "Metropol" albümü
* Gürol Ağırbaş "Köprüler Beyaz Perde" albümü
* "Asi" dizi müzikleri
* "Ali’nin 8 Günü" Film Müzikleri
* Feridun Düzağaç "İyilik Güzellik Spor" albümü
* Zuhal Olcay "Aşkın Halleri" albümü
* High School Musical 3 DVD- sinema filmi
* "Adını Feriha Koydum" dizi müzikleri
* Kenan Vural “Yalan Dünya” adlı albümde Kenan Vural & Jehan Barbur düet “Fark Eder mi?”

Bugüne kadar çekmiş olduğu 5 klibin bir çoğu alternatif müzik kanallarında uzun süre Top-10 listelerinde bir numarada yerini koruyan Barbur, albümleriyle  beraber başlayan şehir içi ve şehir dışı konserleri halen devam ediyor. 

Sanatçının ilk kitabı “Çatıdaki Çimenler ‘Sen’e Yazılar” Ekim 2013'te raflardaki yerini alırken Barbur, aynı zamanda “Kültür Mafyası” isimli dergide her ay düzenli olarak yazıyor. Ayrıca Enver Aysever’e ait “Aykırı Akademi” adlı blogta yazıları Ekim 2013’den itibaren yayına girdi.

 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Hayal Kahvesi Alsancak
İzmir / Konak / ALSANCAK
1453 Gazi Kadınlar Sokak. No: 7
Etkinlik Konuları