IV. Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü Programı

Etkinlik Detayları

TÜM ÜSTÜN ZEKALILAR DERNEĞİ (TÜZDER) NOBEL BİLİM ÖDÜLÜ SAHİBİ PROF. DR.AZİZ SANCAR İLE TÜRKİYE’NİN DAHİ ÇOCUKLARINI BULUŞTURUYOR…

Tüm Üstün Zekalılar Derneği’nin (TÜZDER), “Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü” kapsamında, düzenleyeceği “Dahiler Dahildir!”  konulu sempozyuma; Nobel ödülü sahibi, Biyokimya ve Biyofizik Profesörü Aziz Sancar onur konuğu ve konuşmacı olarak katılacak. Sancar konuşmasında, üstün zekalıların gelişimsel ve eğitsel süreçleri hakkında önemli bir unsur olan genel ve özel yetenek, sıradışı düşünme ve motivasyon olan üçlü bileşenin motivasyon kısmı konusunda ailelere ve öğretmenlerine düşen görevler hakkında tavsiyelerde bulunacak.

Geleceğimizin inşasında üstün zekalı çocukların çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken TÜZDER Genel Müdürü Tunahan Coşkun; ‘Bu yılki programımızda özellikle üstün zekalı çocukların en önemli özelliklerinden olan bilinmeyeni keşfetme merakı ve motivasyondan yola çıkarak; bu iki özelliği çok başarılı bir şekilde kullanan Prof. Dr. Aziz Sancar’ı geleceğin bilim adamlarıyla bir arada olması için onur konuğu olarak davet ettik. 21. yüzyılda, bilim-teknik, güzel sanatlar, düşünce vb. alanlarda erişilen düzey ve uygarlığı, büyük ölçüde üretken ve üstün yeteneğe sahip olan, Prof. Dr. Aziz Sancar gibi insanlara borçlu olduğumuzu unutmamak gerekir. Böylesine büyük öneme sahip dahi insanlar için ülkemizde bir gün ve o güne özgü bir etkinlik düzenleme projemizi bu yıl da 22 Mayıs, Pazar günü gerçekleştiriyoruz. Amacımız düzenlediğimiz programla konunun bilimsel platformda konuşulması ve uygulamaya yönelik adımların atılmasıdır. Geleceğimizi inşa edecek olan üstün zekalı çocukların gereğince ve zamanında fark edilememesi, en uygun eğitimin sağlanamaması gibi nedenler yüzünden, böylesine önemli nitelikteki yetenekler silinerek toplumumuz için büyük bir kayıp olacaktır. Bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için üstün zekalı çocukların küçük yaşlarda tanılanması ve durumlarına en uygun eğitim ortamı içerisinde yetiştirilmesi sadece TÜZDER’in değil; tüm toplumumuzun en önemli konularından biri olmalıdır. Özellikle bu yıl eğitimcinin eğitimine ağırlık vererek çalışıyoruz. Geçen yıl başlattığımız üstün çocuklarla atölye çalışmalarını bir üst konsepte taşıyarak Türkiye’de üstünler için sıra dışı mekan olan “Dahi Park” ı uygulamaya koyduk. Bunun yanı sıra Türkiye'nin önemli üniversiteleri ile işbirliği yaparak, akademisyenlerden aldığımız destekle, zeka ve akıl oyunları eğitmenliği, STEM eğitici eğitimi gibi özel branşlarda da eğitimcileri eğitiyoruz.’ açıklamasında bulundu.

Bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan, “Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü” programı TÜZDER tarafından, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin bilimsel desteğinde, THY, Boğazhisar Eğitim Kurumları ve Hisar İntercontinental Hospital’ın sponsorluğunda düzenleniyor. 22 Mayıs 2016, Pazar günü, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsünde düzenlenecek.   

Bu etkinliğin süresi geçmiş
YTÜ Davutpaşa Kültür ve Kongre Merkezi
İstanbul / Esenler
Davutpaşa Mah. Davutpaşa Caddesi
Etkinlik Konuları