Yıldız İbrahimova - Tanini Trio Konseri

Konser / Caz

25 Ekim 2014, Cumartesi

20:00 - 22:00

Ücretli

05337129101

Facebook

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

Caz müzik sanatçısı Yıldız İbrahimova ile klasik Türk müziğinin usta isimleri Tahir Aydoğdu, Bilgin Canaz ve Hakan Ali Toker'in oluşturduğu Tanini Trio, 25 Ekim'de MEB Şura Salonu'nda...

Cazın dev ismi Yıldız İbrahimova ve klasik Türk müziğinin yenilikleri zorlayan grubu Tanini Trio buluşuyor. 

Türk asıllı Bulgar caz müziği sanatçısı Yıldız İbrahimova, küçük yaşta başladığı müziğe, ilk olarak Sofya Çocuk Müzik Okulu'nda piyano eğitimi alarak, ardından Sofya Müzik Lisesi'ni ve Devlet Müzik Akademisi'ni biterek adım attı. İbrahimova, dört oktavlık sesi ve inanılmaz emprovizasyon kabiliyetiyle tüm dünyada tanınan, yaşayan en iyi doğaçlama yeteneğine sahip kadın caz sanatçılarından biri olarak biliniyor.

Tanini kurulalı sekiz yıl oldu. Ancak üyeleri arasındaki ilişkiler biraz daha eskiye dayanıyor. Bilgin Canaz ve Hakan A. Toker, birbirlerinden habersiz olarak Tahir Aydoğdu ile 2000 yılında tanıştılar. Aydoğdu ile Canaz'ın Hollanda'da başlayan ve Türkiye'ye sıçrayan bir "Sufiden Flamenkoya" projeleri oldu. Toker ve Aydoğdu ise, kısa bir tanışmanın üzerinden birkaç yıl geçtikten sonra birlikte kanun-piyano konserleri vermeye başladılar. 16 Kasım 2005'te verdikleri "Doğu'dan Batı'ya Esintiler" adlı ilk resitalde büyük beğeni topladılar. Dinleyicinin coşkulu tepkisi, bu projenin devam etmesi ve büyümesi konusunda ikiliyi yüreklendirdi. O kadar ki, 9 yıldır ABD'de yaşamakta olan Hakan A. Toker, yurda dönmeye karar verdi.

Bir yıl kadar konserler veren ikiliye, daha sonra Bilgin Canaz da katıldı ve grup böylece tamamlandı. Kanun ve piyanonun kıvrak nağmeleri ve armonilerinin üzerine gönülleri titreten bir ney sesi! 27 Aralık 2006'da Ankara'da Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde "Tanini" ismi altında ilk konserlerini verdikleri zaman, son derece doyurucu bir sanatsal deneyim yaşadılar. Sadece müzikal anlamda değil, kişisel anlamda da aralarında içten ve sevgi dolu bir dostluk kurulmuş oldu.
 

 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
MEB Şura Salonu
Ankara / Yenimahalle / BEŞEVLER
Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Beşevler Kampüsü K Blok
Etkinlik Konuları

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'mongodb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: