Yedigöller Turu Günübirlik

Gezi / Turizm

3 Ekim 2020, Cumartesi

06:30 - 23:30

Ücretli

0850 532 2001

info@picassotravel.com.tr

Facebook

Twitter

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

Tur Programı

 

Yedigöller Milli Parkı

Değerli Misafirlerimiz; Gece belirtilen saat ve duraklarından hareket ile Picasso Travel (picassotravel.com.tr) araç içi ikramlar eşliğinde günübirlik Yedigöller turumuza başlıyoruz. Doğa ve tabiat turu olan bu programımızda siz değerli misafirlerimiz çok keyifli anlar yaşayacaksınız. Yol güzergahın da vereceğimiz sabah kahvaltısı (Ekstra) ve molalar ile birlikte 5- 5,5 saatlik bir yolculuktan sonra Yedigöller ‘e varıyoruz. Artık Yedigöller’i keşfetme zamanına geçmeden önce Piknik alanına giderek öğlen yemeği molası veriyoruz. Öğlen yemeğinde mangal partisi ve sınırsız meşrubat bizleri bekliyor. (Ekstra). Öğlen yemeği molasından sonra Yedigöller gezimize başlıyoruz. Bu bölgede ortalama dolu dolu 6 saat geçireceğiz. Bölgenin adını alan gölleri İnce Göl, Sazlı Göl, Kuru Göl, Nazlı Göl, Derin Göl, Büyük Göl ve Serin Göl'ü sırası ile geziyoruz. Orman içinde yapacağımız yaklaşık 3 saatlik yürüyüşümüz esnasında ahşap köprülerden geçiyor, yüzlerce renkli ağaç arasında patika yollardan yürüyerek ilerliyor ve nilüfer bahçelerini resmederek yavaşça dinlenerek ilerliyoruz. Dilek Çeşmesi suyumuzu içerken Şelaleyi de seyredip bol bol fotoğraf çekiniyoruz. 

Önemli Uyarı: Bölgede telefon şebekelerinin çekmemesi nedeni ile Yedigöller bölgesinde rehberiniz eşliğinde grup olarak gezinti sağlanacaktır. Rehberimiz size yeterli kadar zaman verecek ve sizi tüm anlanları anlaratak gezidrecektir. Bu noktada rehberin talimatlarına uymanız önem arz etmektedir.
Bölge rehberimiz tarafından anlatıldıktan sonra serbest zaman verilecektir.

Yedigöller gezimizi tamamladıktan sonra yine yol güzergahımızın üzerinde bulunan Kapankaya Seyir Terasına çıkıyor ve hem gölleri hem de orada ki muhteşem manzarayı panaromik olarak izliyoruz. Molamız esnasında yeterince dinlendikten sonra tekrar yol üzerinde bulunan ve müthiş manzaraya sahip bir alanda duruyoruz. Burada köylülerin hazırladıkları közde patates, mısır vb. gibi doğal besinlerden tadarken, kendimizi doğal manzaraya teslim edip bolca fotoğraf çekiniyoruz. Artık yavaş yavaş yola koyulma vakti diyor ve araçlarımıza binerek turumuzu tamamlamak üzere Bursa’ya doğru yola çıkıyoruz. Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara geri bırakarak bir daha ki Picasso Travel (picassotravel.com.tr) organizasyonlarında ve gezilerinde buluşmak üzere vedalaşıyoruz. Hoşçakalın.

 

AMACIMIZ:

Doğanın tam ortasında sonbaharın renkleriyle keyifli yürüyüşler yapmayı hedefliyoruz. Fotoğraf meraklılarının da özellikle ilkbahar ve sonbahar yeri olarak tercih ettiği Abant Gölü ve Yedigöller’in renklerinin keyfini yaşamanızı amaçlamaktayız. Bir günün geçirileceği bu turda dingin saatlerde doğanın ritmine kendimizi bırakacağız. Abant gölü ve Yedigöller Milli Parkında hâkim bitki örtüsü kayın ağaçlarıdır. Yürüyüş parkurumuzda ayrıca meşe, gürgen, kızılağaç, karaçam, sarıçam, köknar, karaağaç, ıhlamur ve porsuk gibi değişik tür ağaçları da görmek mümkün olacak. Ayrıca ormanın diğer canlıları olan ve etkili koruma programıyla parkın içerisinde ve yakın çevresindeki sahalarda sayıları artan geyik, karaca, ayı, yabani domuz, kurt, tilki ve sincap türleri de bulunmaktadır. Bakarsınız birileriyle karşılaşma şansımız olabilir.

Rota: Bursa – Yedigöller (330KM)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: (660 Km)
Sabah Kahvaltısı: Araç içi kahvaltı paketi (Tur Ücretine Dahil)
Öğlen Yemeği: Yedigöller’de mangal partisi + meşrubat (ekstra)
Akşam Yemeği: Türsan Dinlenme Tesislerinde (ekstra)

 

Fiyata Dahil Olan Hizmetler

  • Picasso Travel araçları ile gidiş dönüş ulaşım.
  • Picasso Travel araç içi kahvalı paketi
  • Profesyonel Rehberlik hizmeti
  • Picasso Travel Kılavuzluk hizmeti
  • Seyahat Sigortası
  • Picasso Travel Güvencesi
  • Programda belirtilen tüm çevre gezileri
  • Gezi boyunca tüm otopark ücretleri 

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

  • Öğle ve akşam yemekleri
  • Tüm kişisel harcamalar
Bu etkinliğin süresi geçmiş
Picasso Travel
Bursa / Osmangazi / KÜKÜRTLÜ
Kükürtlü Mahallesi Oulu Cad. No: 25 Oylum Sitesi A-Blok D:2 16070 Osmangazi / BURSA / TÜRKİYE
Etkinlik Konuları