Yaratıcı Psikoloji Atölyesi

Eğitim / Kişisel Gelişim

9 Ocak 2015, Cuma - 9 Nisan 2015, Perşembe

19:30 - 22:00

Ücretli

05302529575

bilgi@istanbulfilmakademi.com

Facebook

Twitter

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

İstanbul Film Akademi’de psikolog-yazar Şule Öncü ile Yaratıcı Psikoloji Atölyesi 9 Ocak 2015’te başlıyor!

Son kayıt tarihi: 19 Aralık 2014 Cuma

Nedir?

Yaratıcı Psikoloji Atölyesi; psikodrama ve yaratıcı yazarlık teknikleriyle, yapılandırılmışoyunlardan oluşan bir deneyim ve kişisel gelişim platformudur.

Nasıl Çalışır?

 Atölye 12 ila 15 kişilik bir grup çalışması. Haftada bir gün (2 saat) çalışıyoruz. Psikodrama, sanat yönetmenliği ve yaratıcı yazarlık alanındaki birikimime dayanarak tasarladığım eyleme yönelik terapötik oyunlardan oluşuyor.

 Oyunlar, yaratıcılığın hayata geçeceği birer çerçeve işlevi görüyor. Bu oyunlara (çerçevelere), katılımcıların kendi iç dünyalarında güvenle ve hazla yolculuk edebilecekleri araçlargözüyle de bakılabilir.

Katılımcılar Yaratıcı Psikoloji oyunları içinde; hem kendileriyle, hem diğer katılımcılarla, hem de kendi içlerindeki hikayelerle, yani ortaya koyabilecekleri sanat eserlerinin nüvesiyle (özüyle) karşılaşıyorlar.

 Rollo May; “Yaratıcılık, bir karşılaşma edimi içinde ortaya çıkar ve karşılaşma merkez alınırsa anlaşılabilir” der. 

 Bu bakımdan, atölyedeki karşılaşmalar katılımcı için değerli ve önemli bir kazanım niteliği taşıyor.

 

Neden, Niçin?

 Yaratıcılık sadece bazı insanlara verilmiş bir armağan değildir. Bütün çocuklar yaratıcıdır. Zamanla eğitim-öğretim sistemi onlara yaratıcı olduklarını unutturur. Gelecek kaygısı da üzerine eklenince, yaratıcı ve spontan olmayan konserve davranış örüntüleri ortaya çıkar. Böylece insan, potansiyelinin çok altında bir performansla çalışır, hayattan haz alamaz hale gelir ve kendini gerçekleştiremez.

Bu bakımdan yaratıcılık; sadece ortaya bir eser koymak için değil, kişinin özgün varoluşunda kendini gerçekleştirmesi için de gereklidir ve spontanite ile yakından ilgilidir. Spontanite; doğru yer ve zamanda uygun tepkiyi verebilmek anlamına gelir.

 

Bu durumda yaratıcılık ve spontanite; hem bir eser bırakmak için, hem de; sorunları çözebilmek, tatminkar ilişkiler kurmak, deneyimlerden haz duymak, kendini geliştirmek, hayatı dolu yaşamak için önemli ve gerekli olgulardır.

 

Yaratıcı Psikoloji Atölyesi yaratıcılık ve spontaniteyi geliştirmeye, gündelik yaşamda kullanıma açmaya hizmet ediyor. Atölyede oyunları ve spontanite tekniklerini kullanarak, yaratıcılığıeyleme döküyoruz. Böylece hep birlikte hem hayata hem de uğraşlarımıza renk ve anlam katıyoruz.

Detaylı bilgi için:

bilgi@istanbulfilmakademi.com

Bu etkinliğin süresi geçmiş
İstanbul Film Akademi
İstanbul / Şişli / NİŞANTAŞI
Valikonağı Cd. Şair Nigar Sk. No:8 K:2
Etkinlik Konuları