XJAZZ Istanbul X Berlin: Günter Baby Sommer & Tolga Tüzün // Soyut Boyut

Konser / Canlı Müzik

10 Aralık 2015, Perşembe

21:00 - 04:00

Ücretli

0 212 252 7181

[email protected]

Facebook

Twitter

Etkinlik Detayları

XJAZZ Istanbul X Berlin: 
Günter Baby Sommer (DE) & Tolga Tüzün (TR) // 
Warm Up: Soyut Boyut (TR)

Günter Sommer
Free Jazz alanında efsane bir baterist olarak anılan Günter Sommer 1943 yılında Dresden’de doğdu. Kurduğu Zentralquartett ile Doğu Almanya’nın doğaçlama sahnesinde büyük etki yarattı. Solo çalışmalarının keşfedilmesi ile birlikte Wadada Leo Simith ve Peter Kowald ile yaptığı trio çalışmalar da gelişimine büyük katkılar sağladı. Peter Brötzmann, Fred van Hove ve Evan Parker gibi ünlü Avant-Garde müzisyenleri ile birlikte yaptığı çalışmalarının yanı sıra Christa Wolf, Christoph Heine ve Günther Grass gibi yazarlar ile de çalışmaları bulunmaktadır.
-------------------
Tolga Tüzün
Tolga Tüzün, elektro-akustik müzik bestecisi, 11 yaşında klasik piyano dersleri almaya başladı. Siyasal Bilimler bölümünden mezun olduktan sonra Pieter Snapper ve Marc Wingate’ten kompozisyon; İlhan Usmanbaş ve Hasan Uçarsu’dan ise ileri orkestrasyon dersleri aldı.

Besteleri Avrupa ve Amerika’da birçok şehirde sahnelendi. New York’ta David Olan ve Tristan Murail’den; Paris’te Philippe Leroux’dan kompozisyon dersleri aldı. Uluslararası konferanslarda müzik teorisi ve elektro-akustik müzik üzerine dersler verdi. Şuan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Doçent Doktor olarak görevine devam etmekte; kompozisyon ve elektronik müzik üzerine dersler vermektedir.
-------------------
Soyut Boyut
Soyut Boyut, Sarp Maden, Engin Recepoğulları ve Ediz Hafızoğlu'nun aynı zaman diliminde aynı enlem ve boylamlarda yanyana durarak birbirlerine kulak vermeleriyle ortaya çıkan bir sestir. Farklı müzik türlerinde, çok sayıda projede yer alan bu üç müzisyen bu defa aynı odada, birbirlerine olabilecek en yakın mesafede, o an akan müziğe aracı oluyorlar. Tamamen doğaçlama olarak kaydedilen bu müziklerde sonradan çalınan ya da eklenen herhangi bir şey yok. Soyut Boyut, çeşitli akustik ve elektronik enstrümanları kullanarak bilinçaltından ses damıtıyor. Duyuyor, dinliyor, sonra siz de bu sesleri bilinçaltınıza atıyorsunuz...

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Coop
İstanbul / Beyoğlu / İSTİKLAL
İstiklal Caddesi, Suriye Pasajı No: 166 /10 (Orhan Adlı Apaydın Sokak)