Unutulan Zamanlar

Konser / Klasik Müzik

18 Mart 2019, Pazartesi

19:30 - 21:15

Ücretsiz

Etkinlik Detayları

I. Dünya ve Çanakkale Savaşları anısına düzenlenecek "Film ve Konser“                                                                                                18 Mart 2019 Pazartesi Saat: 19:30, Yılmaz Güney Sahnesi´inde icra edilecektir.

Konser ve Filmin konusu:
 "Unutulan Zamanlar“ Denis Aydıngül’ün projelerinden biridir. 
Birinci Dünya Savaş´ından günümüze ait belgeleri derleyerek,  
temalar halinde besteler yapmıştır. Eserlerinde, savaşa katılmış olan çeşitli ülkelerden entelektüellerin, çocukların, askerlerin şiirlerini, günlüklerini ve yazdığı mektupları içerir. Sanatçı bu temalarda insanları keşfetmeyi, yeniden hatırlatmak için farklı tınılar kullandı. Onlar kimdi? Neler hissettiler? Ne için savaştılar? Ne için hayatlarını kaybettiler?                             

Eser 13 bölümden oluşup, her bir bölüm farklı bir karakteri anlatmak için düzenlendi. Bestenin son bölümü olan 13. parça geçmişe duygusal bir bakış attıracak ve hislerimizin bir özeti olacaktır. Parçanın son kısmında ünlü sanatçı Franz Marc’ın mektubundan ilham alınılmıştır. 
"Kara Süvari" filmi, ressamın yaşam hikayesinden yola çıkılarak ve "Unutulan Zamanlar" ın 13. parçasına ithafen kurgulanmıştır.  
Ünlü Alman sanatçı Franz Marc'ın hayatına dayanan kısa filmde savaş sırasında cephede tanıştığı asker Mark Heinrich'in hikayesi anlatılmaktadır.

Film Prodüksiyon: Leon Brandt ve Denis Aydıngül.                                                                                                                              Kamera: Leon Brandt                                                                                                                                                                                Müzik: Denis Aydıngül.        

Program Akışı:
Program iki bölümden oluşmaktadır.                                                                             

İlk bölümde, Denis Aydıngül’ün bestelediği ‘Unutulan Zamanlar’ yer alacaktır.
Deren Eladağ loş bir ortamda, Denis Aydıngül’ün bestelerine ilham kaynağı olan mektup, şiir ve günlüklerden seçmeler okuyacaktır.                                                             Bu bölüm solo piyano, vokal ve elektronik eserlerden oluşmaktadır. Opera sanatçısı tenor Deren Eladağ, Denis Aydıngül eşliğinde vokal için yazdığı eserleri icra edecektir. 
İkinci bölümde, 20 dakikalık ‘Kara Süvari’ filmi gösterilecektir. 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Yılmaz Güney Sahnesi
Ankara / Çankaya / MALTEPE
Şehit Gönenç Cad. (Maltepe Park AVM - Maltepe Camii Karşısı)