Üç Kuruşluk Opera İstanbul

Sahne Sanatları / Opera

13 Mayıs 2016, Cuma - 14 Mayıs 2016, Cumartesi

20:30 - 22:45

Ücretli

Etkinlik Detayları

Bertolt Brecht'in unutulmaz oyunu Üç Kuruşluk Opera, dünyaca ünlü tiyatro topluluğu Berliner Ensemble’ın prodüksiyonu ve çağdaş tiyatronun dahi yönetmeni Robert Wilson’ın yorumuyla İstanbul’da.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ev sahipliğinde, ENKA Vakfı sponsorluğunda 13 Mayıs Cuma ve 14 Mayıs Cumartesi günleri Zorlu Performans Sanatları Merkezi Ana Sahne’de izleyici karşısına çıkacak Üç Kuruşluk Opera, maceralarla dolu bir antikahramanlar dünyası aracılığıyla sadece geçmişe ışık tutmakla kalmıyor, bugünün dünyasına ait çok somut gerçekleri işleyerek, günümüzü farklı bir bakış açısıyla yorumlamaya da imkân tanıyor. Üç Kuruşluk Opera, sahne sihirbazı Robert Wilson’ın sıradışı yönetmenliğinde, hareketin, ışığın, metnin ve tasarımın birbiri içine geçtiği bir 21. yüzyıl klasiğine dönüşüyor.

20. yüzyılın en önemli Alman şairi, oyun yazarı, tiyatro yönetmeni, Berliner Ensemble’ın ve Epik Tiyatro’nun kurucusu Bertolt Brecht’in tiyatro tarihinde önemli yer tutan bu eseri, güncelliğini her dönemde korumuş, tiyatro ve tasarımı şaşırtıcı bir biçimde buluşturan müzikli bir gösteri. Hem ciddi hem şamatacı, hem sarkastik hem duygu dolu şiirsel metniyle Üç Kuruşluk Opera, izleyicisini bir yandan eğlendirip güldürürken öte yandan parodik yapısı ve ironik içeriğiyle düşündürüyor. Müzikleriyle de seyirciyi sürekli uyanık tutan, onu her an eğlendiren müzikal bir şölene dönüşüyor. Oyunun popüler kültürün bir parçası haline gelmiş, oyun boyunca değerli bir orkestra tarafından canlı olarak çalınacak müzikleri ise önemli Alman besteci Kurt Weil’a ait.

Mükemmel oyuncuları, kusursuz müzik ve zengin kostüm kullanımı ile Üç Kuruşluk Opera, İstanbul seyircisinin unutulmazları arasına yerleşecek.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Zorlu Center - Performans Sanatları Merkezi
İstanbul / Beşiktaş
Zorlu Center, 34340