ÜCRETSİZ Tanıtım Psikodrama Atölyesi

Seminer / Kişisel Gelişim

4 Aralık 2019, Çarşamba

19:00 - 20:30

Ücretsiz

0 553 289 99 12

Etkinlik Detayları

ÜCRETSİZ Tanıtım Psikodrama Atölyesi
Emine Pişmişoğlu
*** Katlım Sınırlı Sayıda Olacaktır.***

TARİH: 4 Aralık 2019
19:00-20:30

YER: Hayatölyesi
İletişim: 0553 289 9912
Karşıyaka Akbank sk


Psikodrama,

Psikodrama 1900 lü yılların başlarında Psikiyatrist Dr. Jakop Levy Moreno tarafından ilk kez Viyana’da anneleri ya da bakıcılarıyla parklara gelen çocukları izlerken çevresine toplanan çocuklara şaşırtıcı ve düş gücünü yakalayan masallar anlatmasıyla,
yaratıcılık, spontanlık ve eylem temellerine dayandırarak geliştirdiği bir grup psikoterapisi yöntemidir.
Psikodrama kendi iç dünyamızı, burada olup bitenleri, durumlar karşısında ya da hayatımızda aldığımız belki zorlayan belki de işimize yarayan kimi rolleri, kederlerimizi, öfkelerimizi, belki tutulmamış, bitmeyen yaslarımızı, kırgınlıklarımızı, kızgınlıklarımızı, hayal kırıklıklarımızı, görüp onlarla karşılaşmamızı , anlamamızı ya da farkındalık geliştirmemizi sağlamaya yönelik bir yöntem olduğu kadar aynı zamanda kendi içimizi nasıl daha barışçıl, daha bütünlüklü, belki daha anlaşılabilir olmaya doğru gidebilen bir iç dünya yolculuğudur da.
Bu yöntemde kişi karşılaşmak, görmek istediği her türlü sorun, sıkıntı, yaşantı, rüya vs yi sahnede canlandırır,böylece “şimdi ve burada” ilkesi ile terapötik süreç başlamış olur. Ayrıca psikodramada sadece yaşanmış olanlar değil henüz yaşanmamış olaylar da sahnelenebilir ki bu da kişilerin yaşanırsa neler olacağını önceden deneyimlemesine, bu öngörüyle hareketine karar vermesine hizmet eden bir yaklaşımdır.
Psikodramayla kendimizi kendi gözümüzle nasıl gördüğümüzü, başkalarının gözüyle de dışarıdan nasıl göründüğümüzü görme şansına ulaşırız. Genişleyen ve farklılaşan bu bakış açısıyla yaşadıklarımızı anlama ve değerlendirmemiz de farklılaşır.
Daha önce denemediğimiz başka başka roller deneyimleyerek kişinin bu güne kadar denediği roller dışında da rol repertuarının genişletilmesi amaçlanır. Farklı rollerin denenmesi uygun yerde ve zamanda uygun tepki verebilmemizi kolaylaştırır ki bu da spontan olabilmeyi sağlar.Böylelikle kişi daha spontan daha yaratıcı, eylemlerinin de sorumluluğunu alabilen yeni roller edinmiş olur. Bu yeni rolleriyle birey daha kaygıdan uzak daha emin davranabilir, yeni adımlarını daha cesaretle, daha farkında olarak atabilir.
Yaşamdaki amaçlarımızdan önemli bir tanesi, ilişkilerimizdeki anlaşmazlık noktalarını görebilmemiz, buralarda kalan karanlığa ışık tutabilmemiz, böylece daha şeffaf, güvenli içtenlikli ilişkiler yaratabilmemizdir. İşte psikodrama kullandığı yöntemlerle ilişki sorunlarına eğilen ve kriz çözümünde etkin bir yöntem olması nedeniyle de bu amacımızı gerçekleştirmemizde destekleyici bir terapi şeklidir.


Emine Pişmişoğlu kimdir?

Psikodramaya 1997 yılında “Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü”ne bağlı eğitim grubunda Dr.Emre Kapkın’ın öğrencisi olarak başlamıştır. Eğitimin ilk aşamasını 2003 yılında bitirerek Türkiye Psikoterapi ve Grup Terapileri Derneği “Psikodrama Asistanlığı” belgesini almıstır.. Psikodrama eğitimimi 2005 yılında Dr. Emre kapkın’ın süpervizyonu ve tez danışmanlığı ile , “Hemşirelerle Psikodrama “ isimli tez çalışmasıyla tamamlamış, bunun ardından “Dr. Abdülkadir Özbek Eğitim Enstitüsü”nün Psikodrama Eğiticilerinden oluşan bir jüri sınavından geçerek Türkiye Psikoterapi ve Grup Terapileri Derneği “Psikodrama Yöneticisi” belgesini almıştır.. 2008 yılından bu yana aynı enstitünün önce yardımcı terapisti, sonrasında da Psikodrama Eğitimcisi olarak çalışmaya devam etmektedir.

Eğitim grupları yanı sıra bir çok yaşantı grubu yönetmektedir.
2.İzmir Psikodrama günlerinde “Mirasımız Kırkpare, 4. İzmir Psikodrama günlerinde de Dünden kalanlar, bugüne taşıdıklarımız” isimli grup çalışmalarını yürütmüştür.
“EÜ. Hemşirelik Fakültesi, 1990 mezunu olup 1995 yılında Psikiyatri Hemşireliği yüksek lisans programını bitirmiştir
Halen İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri ve Amatem kliniklerinde çalışırken psikodrama çalışmalarına devam etmektedir.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Hayatölyesi
İzmir / Karşiyaka
Tuna Mh. Salah Birsel Sk. No: 35B K: 4 D: 4 (Akbank Sk.) Karşıyaka - İzmir

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'mongodb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: