Týr&Sabhankra

Konser / Rock

29 Ocak 2016, Cuma

21:00 - 04:00

Ücretli

Facebook

Etkinlik Detayları

Yalnızca 50 bin kişinin yaşadığı Faroe Adaları'ndan çıkıp folk metalin en önemli grupları arasına adını yazdıran Tyr, 29 Ocak'ta ilk kez Türkiye'ye gelerek İstanbul'un gözde mekanlarından Roxy'de sahne alacak.

Folk metal takipçileri tarafından başyapıt olarak görülen "Eric the Red", "Ragnarok" ve "Land" albümleriyle folk metal dünyasına sağlam bir giriş yapan Tyr, katıldığı büyük festivaller ve adını en çok duyurmasını sağlayan Paganfest turneleri ile türün demirbaşlarından biri haline geldi.

2009 çıkışlı "By the Light of the Northern Star" albümüyle çıtayı iyice yükselten Tyr, 2011'de "The Lay of Thrym" ve son olarak da 2013 yılındaki "Valkyrja" albümleriyle Kuzey rüzgarlarını bir kez daha estirmeyi başardı.

Folk metali çok karakteristik bir tını ve progresif bir anlayışla yansıtan Tyr, şarkılarının çok eşlik edilebilir yapıda olmasıyla da öne çıkıyor ve bu sayede grubun konserleri büyük bir coşkuya sahne oluyor.

2013 yılında Metallica'nın solisti James Hetfield, Instagram hesabı üzerinden grubun albümünü paylaşınca kısa sürede bilinen bir grup haline geldiler.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Roxy İstanbul
İstanbul / Beyoğlu
Siraselviler Cad. Arslan Yatagi Sok. No: 1-3
Etkinlik Konuları