Tiyatro – Gençler Masası

Sahne Sanatları / Tiyatro

12 Ocak 2016, Salı

20:30 - 22:00

Ücretli

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

Santral Kumpanya'nın yeni oyunu Gençler Masası, 12 Kasım’da BKM Mutfak Sahne'de!

'Gençler Masası' oyunu, bir düğünün klişe atmosferinde geçen, bir türlü büyüyememiş karakterlerin tam da bu gerçek ile yüzleşmesini konu alan bir komedidir. Kendilerine ayrılan, pistten uzaktaki 'Gençler Masası'nda dört arkadaşın bir saat boyunca başından geçenlerin hikayesidir. Arzular, küçük emeller, kıskançlıklar, yanlış anlaşılmalar, yalanlar, eski aşklar, yeni fikirler…

Henri Bergson'un da dediği gibi 'Tüm merasimler, ortaya çıkmaya fırsat kollayan bir gülünçlük barındırırlar.' "Artık sıra sizde gençler" "Oynamıyorsun, ayıp oluyor" "Bizim masa pisti görmüyor" vb… Gençler, Bergson'un işaret ettiği bu gülünçlükleri oyunda masaya yatırırlar.

Henri Bergson'un "Gülme" isimli eserinden:

(…) [Tüm merasimler] ortaya çıkmaya fırsat kollayan bir gülünçlük barındırır[lar]. (…) Herhangi bir merasimin bize gülünç gelmesi için dikkatimizi onun törensel yönüne odaklamamız, filozofların söylediği gibi malzemeyi bir yana bırakıp sadece biçimi düşünmemiz yeterlidir."

Çalışma hayatına atılmış ama hala aynı evi paylaşan Arda ve Mithat, liseden yakın arkadaşları Eren'in düğünündedirler. Arda'nın eski sevgilisi Cansu ve Eren'in kuzeni Hilal de masalarını sık sık ziyaret ederler. Hayatları Eren'in başarılarının gölgesinde geçmiş bu iki arkadaş, düğün boyunca "hayata atılma, yuva kurma vb." baskıları yoğun olarak hissederler. Oyun, bu baskılarla başa çıkmakta zorlanan gençleri konu alan bir komedidir.

Komedi | Tek Perde | 55 Dakika

Oyuncular: Gizem Mercan Ağçal, Süreyya Bursa, Hasan Canberk Karaçay, Merve Şen

Yöneten: Baran Şaşoğlu

Dramaturg: Süreyya Bursa 

Kurallar:

Yaş Sınırı: 18

Kapı Açılış: 20.00

Oturma Düzeni: 85 kişi oturarak 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
BKM Mutfak Sahne
İstanbul / Beşiktaş
Sinanpaşa Mah. Hasfırın Cad. Kazan Sok. No:3