Svaneti Mestia Turu

Gezi / Kültürel

2 Eylül 2018, Pazar - 8 Eylül 2018, Cumartesi

12:00 - 19:30

Ücretli

0531 324 13 29

info@dogakesfi.com

Facebook

Katılım Formu

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

SVANETİ MESTİA GEZİ PROGRAMI
Kafkas Dağları Gürcistan’ın kuzeyini, doğu – batı doğrultusunda baştan sona kaplamaktadır. Ortalama 4000 metre civarı olan bu dağlar Gürcistan sınırları içerisinde 5200 metrelere kadar ulaşmaktadır. Savaştan kaçanlara ve keşişlere adeta sığınak olmuş bu dağlar flora ve fauna açısından olduğu kadar kültürel açıdan da oldukça zengindir. Hızlı akan nehirleri, yaşlı ormanları, derin vadileri, alpin çayırları ve bu çayırlara serpilmiş kule yapılı köyleriyle adeta masal diyarlarından fışkırmış bir yer Svaneti. Gelin bu masalsı diyarı karnaval tadında bir geziyle keşfedelim.

Gezinin detayı:

1.Gün:
Sabah saatlerinde Trabzon Hava alanında buluşuyor ve Hopa’ya geçiyoruz. Hopa’da kahvaltının ardından Sarp Sınır Kapısı’ndan Batum’a geçiş yapıyoruz. Yaz aylarında yaşanan yoğunluklardan dolayı geçişler uzun sürebiliyor. (2-3 saat) Geçişin ardından aracımıza yerleşiyor ve Mestia yolculuğuna başlıyoruz. Batum – Mestia arası 8 saat sürüyor. İlk durak yerimiz Zugdidi kenti. Burada öğlen yemeğimizi yedikten sonra Enguri nehri boyunca vadi yamaçlarından ve vadi tabanlarından ilerleyerek Mazeri köyüne ulaşıyor ve burada Ushba otelde konaklıyoruz. Konaklama yarım pansiyon.

2.Gün:
Bugün Mazeri şelalesi ve Uşba buzuluna yürüyüş yapacağız. Sabah otelden ayrılıyoruz ve eşyalarımızı aracımıza alıyoruz. Hem nehir boyunca hem de orman içinden yapacağımız bu güzel etkinlik tam gün sürecek. Önce Mazeri şelalesine ardından Uşba buzuluna yürüyeceğiz. Ardından geri dönüp aracımızla Mestia kasabasına geçip buradaki otelimize yerleşiyoruz. Otelde yarım pansiyon konaklama.

3.Gün:
Sabah kahvaltının ardından Svaneti Ulusal Müzesi’ni geziyor ve Zuruldi’ye çıkıyoruz. Zuruldi; Mestia’yı panoromik görebileceğimiz en iyi noktalardan biri. Ayrıca hava açıksa Kafkasların yüksek zirvelerini de buradan görebiliyoruz. Buradaki gezimizin ardından öğlen yemeği için şehre dönüyoruz. Yemeğin ardından Koruldi noktasına çıkıp bu defa Mestia ve Svaneti bölgesinin bir bölümünü çok daha farklı açıdan görüyoruz. Gündüzümüzü burada tamamlayarak kasabaya dönüyoruz. Serbest zaman. Konaklama aynı otelde.

4.Gün:
Bu defa dört çeker özel araçlara binip Avrupa’nın sürekli yaşam olduğu en yüksek köyü Uşguliye gidiyoruz. Önce hava şartları iyiyse Skhara (5203m) dağının eteklerine bir yürüyüş yapıyoruz, ardından köye dönüp köyü geziyor ve buradaki otelde geceliyoruz. Aynı zamanda bir müze gezimiz de olacak.

5.Gün:
Uşguli köyüne veda günü. Bu masalsı köye veda ediyor ve zorlu yolları aşıp Mestia kasabasına iniyoruz. Burada biraz mola verdikten sonra Chaladi buzuluna gidiyoruz. Yarım saatlik bir araç yolculuğunun ardından yine nehir boyu ve orman içinden yürüyerek neredeyse orman sınırındaki Chaladi buzuluna çıkıyoruz. Bu rakımdaki buzul sizleri şaşırtacak, ayrıca orman patikası ve asma köprü de oldukça keyiflidir. Bu gezimizin ardından Mestia’ya veda ediyoruz belki ama başka bir güzel diyar olan Kutaisi kentine gidiyoruz. Bu yolculuk yaklaşık dört saat sürecek. Konaklama Kutaisi’de olacak. 

6.Gün:
Sabah erken saatlerde kahvaltımızı alıyor ve ardından Skaltubo iline gidiyoruz. Önce Promete mağarasını geziyoruz, ardından Sataplia rezerv alanını geziyoruz. Öğlen yemeğimizi kumanya şeklinde alıyoruz. Buradaki dinazor izlerini ve cam terası gezdikten sonra şehre dönüp Bagrati katedralini geziyoruz. Daha sonra kent meydanını ve beyaz köprüyü geziyoruz, son olarak teleferik gezisini yaptıktan sonra gürcü restoranında akşam yemeğimizi yiyoruz. Konaklama aynı otelde olacak.

7.Gün.
Trabzon’a dönüş yolculuğumuz başlıyor. Sabah saatlerinde başlayan yolculuğumuz sonrasında tahmini saat 14.00 gibi Batum’a ulaşıyoruz. Kısa bir Batum şehir turumuzu yaptıktan sonra saat Trabzon’a hareket ediyoruz.

Yanımıza almamız gerekenler
• Orta hacimli bir sırt çantası, yağmurluk, şapka, tozluk, güneş gözlüğü, güneş kremi, yedek tişörtler, polar ceket ya da kazak. Yürüyüş botu, sandalet, kuruyemiş .
*Gürcistan hükümeti 10 yılı aşmış, soğuk damgası belli olmayan, eski, deforme olmuş, kenarları bozulmuş olan kimlik ile giriş yapmayı kabul etmemektedir.
*Nüfus cüzdanı ile Gürcistan’a seyahat edecek 18 yaşından küçük vatandaşlarımız, Gümrük Bakanlığı mevzuatı uyarınca anne ve babalarının nezaretinde veya anne ve babaların birlikte nezaretinde veya yanlarında bulunmayan anne ve babasının yazılı resmi (noterden alınacak) muvafakatini ibraz etmek sureti ile Türkiye’den çıkış işlemi yapabilecektir.
6 yaş üzeri çocukların kimliğinde fotoğraf olması gereklidir.
Yurt dışından Türkiye’ye pasaportla giriş yapmış olan yabancı misafirlerin Gürcistan’a gidip Türkiye’ye dönebilmesi için Türkiye’ye çoklu vize girişi almış olmaları gerekir. Ayrıca Gürcistan’ın pasaport ya da kimliklerin ait olduğu ülkelere olan vize protokolüne göre vizeli – vizesiz geçiş sağlanacaktır.
yurt dışı çıkışı izni almalılar. Memur emeklisi olanlar da ilgili mevzuatın belgelerini yanlarında bulundurmalılar.

 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Svaneti Mestia
Artvin / Merkez / ARTVİN
Zugdidi mestia kasabası
Etkinlik Konuları