SEMİNER: “Sigarasız Hayat"

Seminer / Sağlık-Tıp

9 Şubat 2017, Perşembe

14:30 - 15:30

Ücretsiz

Etkinlik Detayları

“Sigarasız Hayat” konulu seminerde sigara bağımlılığından kurtulup,  hayatında “dumansız hava sahası” oluşturmak isteyenlere yol gösterici bilgiler verilecek.

Dünya Sağlık Örgütü'nün “Küresel Tütün Salgını (2015)” raporuna göre, tütüne bağlı hastalıklar nedeniyle dünya genelinde her 6 saniyede bir kişi, yılda ise yaklaşık 6 milyon kişi hayatını kaybediyor. dünyada  15 yaş üstü 1.2 milyar insan, Türkiye’de ise yaklaşık 15 milyon kişi sigara kullanılıyor.  Aynı rapora göre, önlem alınmazsa 2030’da yılda 8 milyondan fazla kişi sigara kaynaklı  hastalıklar nedeniyle hayatını kaybedecek. 

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Kent Hastanesi ve Karşıyaka Belediyesi işbirliği ile düzenlenecek “Sigarasız Hayat” seminerinde sigara bağımlılığının sağlığa olumsuz etkileri anlatılacak ve sigara bağımlılığından kurtulup, hayatında “dumansız hava sahası” oluşturmak isteyenlere yol gösterici bilgiler verilecek.

Karşıyaka Belediyesi Konferans Salonu’nda 9 Şubat 2017 Perşembe günü 14.30-15.30 saatleri arasında düzenlenecek seminerde Kent Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Atasever; “Sağlıklı nefes için sigara neden zararlıdır? Sigara bağımlılığı nedir? Kaç tür sigara bağımlılığı vardır? Sigarayı neden bırakmalıyız? Sigarasız hayat sizlere ne sağlar? Sigarasız hayata ilk adımı nasıl atabilirsiniz? Sigara bağımlılığından nasıl kurtulabilirsiniz?” sorularının yanıtlarını verecek.  Seminer, halka açık ve ücretsiz olacak.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Karşıyaka Belediyesi
İzmir / Karşiyaka
Bahriye Üçok Mh. Doç. Dr. Bahriye Üçok Blv. No:5, Karşıyaka, İzmir