Sanatın Mitolojisi Semineri / İsmail Gezgin

Seminer / Sosyal Bilimler

7 Mart 2015, Cumartesi

14:00 - 19:00

Ücretli

0212 244 02 47

info@bitiyatro.com

Facebook

Twitter

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

İsmail Gezgin  İle Sanatın Mitolojisi Semineri 

Yazar, arkelog ve akademisyen İsmail Gezgin ile sanat ve mitolojiye bir yolculuk yapmak, insanoğlunun bilinçaltının sırlarını taşıyan mitosların sanat eserlerindeki izlerini keşfetmek isterseniz "Sanatın Mitolojisi" semineri 7 Mart Cumartesi günü 14:00 - 19:00 saatleri arasında BitiyatroBisahne'de.

"Mitoslar, anlamsız, boş zamanlarda anlatılmak için uydurulmuş fantastik masallar değildir. Mitoslar, insanlığın bugüne gelişinin öyküsünü verebilecek kültürel zenginlikler içeren, hatta hayatımızı şekillendiren, sınırlamalar getiren, kültür dediğimiz şeyin DNA'sıdır...

Sanatın Mitolojisi'nde, kimi zaman sanattan hareketle mitosa kimi zaman ise mitostan hareketle sanata doğru yolculuğa çıkacaksınız..."

İsmail Gezgin Kimdir?

İsmail Gezgin, 1988 yılında Ege Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümünü bitirdikten sonra aynı okulda Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini de tamamladı. 1995 yılından bu yana Ege Üniversitesi, Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, Turist Rehberliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Anadolu’nun birçok yerinde arkeolojik kazılara katılmasının yanı sıra İzmir ve çevresinde yapılan yüzey araştırmalarında da bulunmuştur.

Fallusun Arkeolojisi, Sanatın Mitolojisi, Antik Yunan ve Roma Sanatında Cinsellik ve Erotizm, Tarih Boyunca Çeşme, Alacaat'ta Alaçatıya ve Gılgamış isimli kitaplarıyla tanınan İsmail Gezgin,Psikeart, Memlekent, Artist ve Gastro Dergilerinde sanat, arkeoloji, tarih ve yemeğin kültür tarihi konulu yazılar yazmakta ve Çeşme'de yaşamaktadır.

 

BitiyatroBisahne İletişim

0212 244 02 47 / 0532 262 49 29

Kumbaracı Yokuşu, Camcı Fevzi Sok. 34 / A Beyoğlu, İstanbul

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Bisahne
İstanbul / Beyoğlu
Tomtom Mah. Kumbaracı Yokuşu, Camcı Fevzi Sok. 34/A
Etkinlik Konuları