Ramin Farhangniya - Armen Aharonian

Konser / Diğer

25 Nisan 2015, Cumartesi

21:00 - 23:00

Ücretli

Etkinlik Detayları

Azeri asıllı İranlı ünlü tenor Ramin Farhangniya ve Iğdır asıllı dünyaca ünlü piyanist Armen Aharonian, "Sınır-Sız" şarkılarla 25 Nisan'da Zorlu Center PSM Drama Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşuyor.

Türkiye mozaiğini simgeleyen şarkıların yanı sıra, komşu ülkelerin ezgileriyle renklenecek gecede sekiz dilde şarkılar söyleyecek olan ikili; "Sınır-Sız" bir dünyaya özlemi dile getirecekler.

Ramin Farhangniya'nın İran Artavil'de başlayan öyküsü, içinde pek çok dramı barındırsa da; aşkı yasaklayan ülkesine inat, yaşamı ve sanatı savunarak aşk şarkıları söyledi. İran'ın önemli okullarından Ferhango Honer'de eğitim alan Farhangniya'nın güçlü sesini farkeden hocası Ali Aghapur; "Böyle güçlü bir tenor sesin çok az kişide bulunabileceğini ve yeteneğini geliştirmesi gerektiğini" söyleyerek müzik kariyeri için eğitimine devam etmesini destekledi. Müzik eğitimine Azerbaycan Bakü Konservatuvarı'nda devam eden Ramin Farhangniya, Prof. Dr. Rafiq Omrani ve Prof. Dr. Ziya Bagirov gibi ünlü hocalardan ders aldı. Ramin Farhangniya, Bakü'nün ünlü sahneleri Reşid Behbudov Mahnı Tiyatrosu, Rus Dram Tiyatrosu ve Tacikistan Başkonsolosluğu Amfi Tiyatrosu'nun yanı sıra Türkiye'nin farklı şehirlerindeki sahne performanslarıyla dikkat çekti. 

Şarkılarını dünya barışı ve göçün savurduğu hayatlara adayan Ramin Farhangniya, konserlerinde Azerbaycan'ın unutulmaz klasiklerinin yanı sıra Farsça, Türkçe, Lazca, Ermenice, Kürtçe, Rusça, Gürcüce, Yunanca gibi farklı dillerde eserlere yer vermektedir. Sanatçı, "Azerbaycan Aşk Şarkıları" ve "Bahar e Delkash – Ortadoğu Şarkıları" isimli albümlerini Türkiye'de yayımlayarak müzikseverlerin beğenisine sundu ve oldukça başarılı bir ivme yakaladı. 

Los Angeles'ta yaşayan Iğdır asıllı ünlü piyanist Armen Aharonian; Rashid Behbudov, Aram Haçaturyan, Googoosh, Farid Farjad, Charles Aznavour, Bijan Mortezavi, Vigen, Darioush, Pari Zanganeh ve Omid gibi birçok ünlü isimle çalışmalar yürüterek sahne aldı. 

Türkiye'de en son Farid Farjad ile sahne alan Armen Aharonian, ayrıca Los Angeles Senfoni Orkestrası yönetmenliği ve Ermanian Pops Orchestrası'nın şefliğini de yaptı. 

Armen Aharonian, Ramin Farhangniya ile birlikte çok özel bir projeye imza atarak "Sınır-Sız" şarkılara piyanosuyla eşlik edecek. Bu çok özel gecede Feride Berin Öget çello, Yılmaz Yeşilyurt perküsyon, Bahram Deyjour İran neyi ve danslarıyla Sevil Yusefi Najmi geceye renk katacak diğer isimler arasında yer alıyor.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Zorlu Center PSM Ana Tiyatro
İstanbul / Beşiktaş
Barbaros Blv.