Ramazanda Caz Festivali

Festival / Caz

17 Temmuz 2014, Perşembe

21:30 - 23:30

Ücretli

Etkinlik Detayları

Dünyanın ilk ve tek “Ramazanda Caz” festivali 5. kez başlıyor!

Ramazanda Caz, bu yıl yine dünyaca ünlü yerli ve yabancı sanatçıları ağırlayacak. Festival 5- 19 Temmuz tarihleri arasında Zorlu Center PSM’de ve müzikseverlere kapılarını ilk defa açacak olan Fransa Sarayı’nda gerçekleşecek.

Ramazanda Caz, müzik dünyamıza yeni bir soluk getiren Karsu’nun 5 Temmuz akşamı Zorlu Center PSM’de vereceği konser ile başlayacak. Festivalin tek açık hava etkinliği, 12 Temmuz Cumartesi akşamı kapılarını ilk defa müzikseverlere açacak olan Fransa Sarayı’nın bahçesinde, Pierre Blanchard Gypsy Jazz Quintet konseri ile gerçekleşecek. Fransa Başkonsolosluğu ortaklığıyla hayata geçirilen etkinlikte Pierre Blanchard (keman), Samson Schmitt (gitar), Philippe “Doudou” Cuillerier (gitar ve vokal), Ludovic Beier (akordeon) ve Antonio Licusati (kontrabas) çalacak. Dileyenler için iftar saatinde ücretli açık büfe servisi olacak. Kapılar 20.00’da açılacak, konser 21.30’da başlayacaktır.

Festival bu sene cazın iki büyük ismini birden ağırlıyor. Zorlu Center PSM; 15 Temmuz akşamı, klasik Küba ezgilerini cazla yorumlayan Omar Sosa Quarteto Afrocubano’ya evsahipliği yapacak. 17 Temmuz akşamı ise, efsanevi davulcu Omar Hakim’in ve Grammy ödüllü Rachel Z’in kurduğu The Trio of Oz yine Zorlu Center PSM’de konser verecek.

Ramazanda Caz; 19 Temmuz Cumartesi akşamı Norveç cazının usta isimleri Hakon Kornstad (saksafon), Ingebrigt Haker Flaten (kontrabas) ve Jon Christensen’den (davul) oluşan trionun konseri ile festival kapanışını Zorlu Center PSM’de yapacak.

* Zorlu Center PSM’de gerçekleşecek tüm konserler 21.30’da başlayacaktır. 

  • 05 TEMMUZ: KARSU - ZORLU CENTER-DRAMA SAHNESİ 21.00
  • 12 TEMMUZ: PIERRE BLANCHARD GYPSY JAZZ QUINTET -  FRANSA SARAYI BAHÇESİ 21:30 
  • 15 TEMMUZ: OMAR SOSA QUARTETO AFRO CUBANO - ZORLU CENTER-DRAMA SAHNESİ 21.30
  • 17 TEMMUZ: OMAR HAKIM – THE TRIO OF OZ - ZORLU CENTER-DRAMA SAHNESİ 21.30
  • 19 TEMMUZ: HÅKON KORNSTAD, INGEBRIGT HÅKER FLATEN, JON CHRISTENSEN - ZORLU CENTER-SKY LOUNGE 21.30 
Bu etkinliğin süresi geçmiş
Zorlu Center PSM Ana Tiyatro
İstanbul / Beşiktaş
Barbaros Blv.
Etkinlik Konuları