ÖZGE KEKE ''ÜCRETSİZ'' Reiki Tanıtım Semineri

Seminer / Kişisel Gelişim

11 Nisan 2019, Perşembe

19:00 - 20:00

Ücretsiz

0 553 289 99 12

Etkinlik Detayları

ÖZGE KEKE
''ÜCRETSİZ'' Reiki Tanıtım Semineri

11 Nisan 2019
19:00 - 20:00

Hayatölyesi
İletişim: 0553 289 9912
Karşıyaka-İzmir

Reiki yaşamın her alanında kullanabileceğimiz etkili bir şifa enerjisi sistemidir. Fiziksel rahatsızlıklardan duygusal gerilimlere, mekan temizliğinden karmik yüklere kadar aklımıza gelebilecek her türlü olumsuzlukta, durumu olumlu anlamda dönüştürmemize olanak tanıyan yöntemler sunar.
Japonca “rei” (her yerde bulunan) ve “ki” (yaşam enerjisi) sözcüklerinden oluşan reiki, kısaca evrensel yaşam enerjisi olarak tanımlanabilir. Yazılı olmayan tarihi binlerce yıl öncesine dayanmakla birlikte reiki, 1900’lü yılların başında Dr. Mikao Usui tarafından kadim şifacılık yöntemleri araştırılırken keşfedilmiş ve geliştirilmiştir.
Reiki dini bir öğreti ya da inanç sistemi değildir. Tüm insanlığın kullanımına sunulmuş bir armağandır. Elleriyle enerji aktarabilmek isteyen herkesin kullanabileceği güvenli ve kolay öğrenilebilen bir yöntemdir. Reiki öğrenmenin bir ön koşulu yoktur, öğrenmeyi istemek yeterlidir. Bu enerjiyi kullanmaya başlamak için yalnızca bir reiki öğretmeni tarafından uyumlama (el verme ya da inisiyasyon) içeren bir günlük seminere katılmak gerekmektedir.
Reiki üç aşamalı bir sistemdir. Bu üç aşama, son yıllarda başka enerji sistemlerinden ilham alınarak aktarıldığı gibi enerji akışının hızlanmasıyla ilgili değildir. Her aşamada prana kanalı bir miktar genişliyor olsa da üç aşamayı birbirinden ayıran, temelde farklı konulara yönelik çalışmalar içermeleridir. Kısaca bu üç aşamadan bahsedecek olursak;

1. Aşamada öğrenci reikiye uyumlanır ve enerjiyle tanışır. Bu aşamada fiziksel şifa esastır. Öğrenci en başta kendisine, başkalarına, diğer canlılara, hatta nesnelere enerji aktarmayı öğrenir. Bu aşama yaşam kalitesini arttırmak isteyen herkes için uygundur.

2. Aşama daha çok zihinsel ve duygusal konularla ilgilidir. Bu aşamada reikinin üç sembolü öğrenciye aktarılır. Bu semboller aracılığıyla zamandan ve mekandan bağımsız olarak çalışmalar yapılabilir. Zihinsel ve duygusal olumsuzluklarda, geçmişte yaşanan travmalarda, henüz gerçekleşmemiş önemli konularda enerjinin nasıl kullanılacağı, mekan temizliği, koruma alanları gibi konular hakkında bilgi verilir. Bu aşama zihnini arındırmak, ruhsal çalışmalara hazırlanmak isteyen öğrenciler için uygundur. İlk iki aşama arasında en az iki ay süre geçmesi, öğrencinin ilk aşama konularına çalışarak enerjiyle tanışması ve bu aşamaya hazırlanmış olması gerekmektedir.

3. Aşama master aşamasıdır. Kendi için de 3A (master uygulayıcı) ve 3B (master teacher/öğretmen) olmak üzere ikiye ayrılır. 3A aşaması ruhsal çalışmalarla ilgilidir. Bu aşamada öğrenciye master sembol aktarılır ve kullanım önerileri sunulur. Tekamülünü hızlandırmak isteyen, ruhsal çalışmalara ilgi duyan ve bu alanda ilerlemek isteyen öğrenciler için uygundur, kullanıldığında ciddi bir arınma süreci başlayacaktır. İkinci aşamadan en az altı ay süre geçtikten ve öğrenci 2. Aşama çalışmalarını tamamladıktan 3A aşaması seminerine kabul edilebilir.
3B aşaması öğretmenlik aşamasıdır. Bu aşamada öğretmen adayına uyumlama yöntemleri öğretilir ve uyumlama yetkisi verilir. Her aşamada anlatılması gereken konu başlıkları, her aşamanın çalışma konuları öğretilir. 3A aşaması çalışmaları tamamlandıktan ve sindirildikten sonra öğrenci 3B seminerine kabul edilebilir.

Özge Keke
1983 yılında İzmir’de doğdum. Halen İzmir’de yaşıyorum, bir çocuk annesiyim. “Hayatın anlamı nedir, gördüğüm gerçeklik hakikat midir, başka bir gerçeklik mümkün müdür?” gibi konuları da ergenliğimde bu şehirde sorgulamaya başladım. 2002 yılında üniversite eğitimi için İstanbul’a gittim ve orada, yoğun bir ileri ergenlik bunalımı yaşarken, dünyayı daha güzel kılabilmenin yolunun dış dünyayla muhalif yollarla mücadele etmekten ziyade, içe dönüp kendimle ve tüm var oluşla barış içinde hayatın kendisini keşfetmek olduğunu anlamaya başladım. Bu süreçte yaptığım okumalar ve bu sayede keşfetmeye başladığım küçük uygulamalar bir yandan beni bir süre rahatlatsa ve oyalasa da diğer yandan daha fazlasını öğrenme-keşfetme isteğimi de kaşıdığından, pratikte kullanabileceğim enerji şifası yöntemlerini öğrenmeye karar verdim. Böylelikle 2006 yılında şifa enerjileriyle çalışmaya başladım. Var oluşu anlamanın ve anlamlandırmanın, temelde kişinin kendini tanıması ve dönüştürmesi ile ilgili olduğunu anlamaya ve kavramaya başladım. Bu süreçte birçok şifa ve tekamül enerjisi ile tanıştım. Bu enerji sistemlerinin büyük bir bölümünü halen aktif bir biçimde kullanıyorum.
Artık öğrendiklerimi aktarmanın vaktinin geldiğini düşünüyor, bu yolda ilerlemek isteyenlere yardımcı olabilmeyi diliyorum.
Kullandığım enerji sistemlerinden bazıları:
Reiki 1 /2006/Turgay Köyağasıoğlu
Reiki 2 /2007/Turgay Köyağasıoğlu
Reiki 3A/2008/Korkut Keskiner
Reiki 3B/2019/ Turgay Köyağasıoğlu
Kundalini Reiki 1-2-3/2006/Atilla Akar
(boosters)4-5-6-7-8-9/Mehmet Can Karslı
Ra Sheeba/2007/ Korkut Keskiner
Golden Triangle/2008/Atilla Akar
Çakra-Aura Terapi uygulayıcısı/2010/Korkut Keskiner

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Hayatölyesi
İzmir / Karşiyaka
Tuna Mh. Salah Birsel Sk. No: 35B K: 4 D: 4 (Akbank Sk.) Karşıyaka - İzmir