Orquesta Buena Vista Social Club "Adios Tour"

Konser / Diğer

26 Haziran 2015, Cuma

21:15 - 23:15

Ücretli

Etkinlik Detayları

Dünya çapındaki kitlelerini heyecanlandırmaya başladıktan 16 yıl sonra 2014-2015 dünya turnesiyle sevenlerine elveda demeye hazırlanan efsane grup Buena Vista Social Club, yoğun istek üzerine veda turu bitmeden; Omara Portuondo, Eliades Ochoa, Guajiro Mirabal, Barbarito Torres, Jesus "Aguaje" Ramos ile birlikte iki konser vermek üzere yeniden Türkiye'de...

NN Kültür Sanat organizasyonu ile gerçekleşecek konserler; 26 Haziran'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi ve 27 Haziran'da Bodrum Antik Tiyatro'da gerçekleşiyor.


Dünyayı 1997'den beri farklı şekillerde ve kombinasyonlarda dolaşan grup, son defa 2014-2015’te Orkestra'nın Küba müziğinin temsilcisi olarak gerçekleştirdiği öykülü yolculuğunun kutlanacağı kültürel organizasyonlarca eşlik edilecek final turnesiyle yollara düşüyor. 

"İstedik ki bizim geleneksel müziğimiz dünyada yaşasın ve söylensin ve bunu turnelerimizle başarmış olduk. Grupla yaşadığım deneyimim kariyerimin ve hayatımın fantastik bir kısmı oldu."

Omara Portuondo Buena Vista Social Club Orkestrası Grammy ödüllü çok satan albüm Buena Vista Social Club'ın 1997'de çıkışının hemen ardından kuruldu. Grup hala bu eserin hazırlanışında yer alan orijinal sanatçılardan oluşuyor. 

Bu kayıt inanılmaz bir yolculuğun yalnızca başlangıç noktasıydı. Seneler boyunca fazlaca alkış toplayan albümleri, Grammy ödülleri ve Ibrahim Ferrer, Ruben Gonzalez, Cachito Lopez, Manuel Galban, Omara Portuondo, Anga Diaz ve Roberto Fonseca'nın katıldığı kapalı gişe konser ve turnelerle dolu bir takvimleri oldu. "Elveda Turnesi", bir anlamıyla 40'tan fazla müzisyeni bir araya getiren 16 yıl içerisinde gerçekleşen 1000'in üzerindeki gösterinin bir derlemesi... Bu süre boyunca grup, duayenleri ve yeni dahil olanları zarafet ve tarz dahilinde geleneksel Küba müziğini kutlamak için bir araya getirdi, kuşaklar arası bir grup dinamiği geliştirdi. Tromboncu ve grup lideri Jesus Aguaje Ramos yönetiminde Elveda Turu Orkestrası, Kovboy şapkalı şarkıcı/gitarist Eliades Ochoa, eşsiz diva Omara Portuondo, trompetist Guajiro Mirabal ve ut virtüözü Barbarito Torres dahil yıllar önce albümün ve filmin yapımında yer alan birçok müzisyenden oluşacak. 

Tres gitarında emektar Papi Oviedo, Havanalı genç piyano virtüözü Rolando Luna ve kontrbasçı Pedro Pablo, perküsyon Andres Coayo, Filiberto Sánchez ve Alberto "La Noche" ve soprano Luis Allemany tarafından yönetilen trompet üçlemesinden oluşan müthiş bir ritmik bölüm ve son olarak grubun Carlos Calunga'sının ünlü seslendiricisi ve sanatçı Idania Valdéz de dahil bu macera boyunca yanlarında olan birçok kişi bu turda onlarla beraber olacak. 

Son ve guajira'sından danzon'una, le balero'suna, le chachacha'sına, la rumba'sına Buena Vista Social Club Orkestrası "Elveda Turnesi" yeni bir günde tanınmış şarkı ve eserlerin dinlenebileceği bir sahne performansıyla geleneksel Küba müziğinin klasik tarzını ve ritmini temsil edecek. Gösteriler, grubun tarihine katkıda bulunan ve aramızdan ayrılan müzisyenlere saygı göstererek Buena Vista deneyiminin geçmişini ve bugününü yansıtacak. 

Buena Vista Social Club Orkestrası "Elveda Turnesi" 2014 yazında biletleri tükenen gösterileri ile başladı ve 2015 sonbaharı boyunca Yeni Zelanda'yı, Avustralya'yı, Avrupa'yı, Kuzey ve Güney Amerika'yı kapsayacak 60'dan fazla sahne performansıyla devam edecek ve turne yolculuğun başladığı yerde, bir memlekete geri dönüş galasıyla sona erecek.  

"Adios Turnesi" 23 Mart'ta Buena Vista Social Club "Lost and Found" albümünün çıkış tarihiyle aynı zamanda gerçekleşiyor. Bu, kimisi Havana'daki ilk efsanevi dönemde, kimisi ise daha sonra, müziğin olağanüstü bir şekilde dışa vurduğu zamanlarda, geçmişte hazırlanan ve bugüne kadar yayımlanmamış şarkılar koleksiyonunu içeren bir albüm... 

“Buena Vista Social Club Orkestrası'na iki saat eşlik etmek, herkesin en az bir kez faydalanabileceği ilham veren, heyecan verici bir deneyim.” Edinburgh Evening News

“Nefes kesici bir atmosfer.” The Independent

“Kitle sersemlemiş bir şekilde ayrıldı.” Financial Times

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi
İstanbul / Şişli / HARBİYE
Harbiye Mh. Taşkışla Cd.
Etkinlik Konuları