''Nutuk Yıldızı'' Eğitim Semineri

Seminer / Eğitim

29 Ocak 2018, Pazartesi

20:00 - 22:00

Ücretsiz

0216 338 19 45-46

filiz@activeevents.com.tr

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

“Nutuk Yıldızı” sizi Milli Mücadele Dönemi’nin tam kalbine taşıyacak
Cumhuriyetin kurulduğu zaman diliminde Mustafa Kemal Paşa’ya karşıt görüş bildiren en yakın arkadaşları, Milli Mücadele’nin hemen başında Amasya’da yayınlanan genelgeye imza atmaktan çekinenler miydi? Hangi ordu komutanı Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde Mustafa Kemal’in saldırı planına karşı çıktı? Mustafa Kemal Paşa, dört kırık kaburga kemiği ve zedelenen ciğeri ile savaşı nasıl yönetti?
Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını, savaşlarda verdiği mücadeleleri, stratejisini, vizyonunu yaşatmak ve geniş halk kitlelerine aktarmak için hem ulusal hem de uluslararası platformlarda kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyen İstanbul1881, bu sefer bambaşka bir proje ile karşımıza çıkıyor. İstanbul1881’in kurucu ortaklarından Alp Armutlu, yeni kültür projesi “Nutuk Yıldızı” ile Kurtuluş Savaşı ve bağımsızlık mücadelesini görsel bir sunum ile anlatıyor.
Alp Armutlu‘nun, 2008 yılında Kocatepe’ye yaptığı ziyaret ile başlayan Kurtuluş Savaşı’nı araştırma deneyiminin, son üç yılda farklı bir boyut kazanmasıyla ortaya çıkan anlatı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’daki ayak izlerini takip etme fırsatı sunuyor. Armutlu, anlatının oluşum sürecini şu sözler ile ifade ediyor:
“Mustafa Kemal Paşa, Samsun’da ne kadar ve nerede kaldı? Sivas’tan Erzurum’a otomobil ile kaç günde ulaştı? Kocatepe kaç metre yüksekliğinde? Mustafa Kemal’in hangi silah arkadaşını öldürmek için Bandırma vapuru kullanıldı? Bağımsızlık mücadelesinde hangi bankaya 1,5 milyon TL borçlanılarak cephenin ihtiyaç duyduğu para hazırlandı?” gibi kendi kendime sorduğum basit sorulara veremediğim cevaplar, Kurtuluş Savaşı mücadelesini bilmediğim gerçeği ile yüzleşmemi sağladı. Nutuk’u okumadan ve Nutuk’un izinde Anadolu’da yola çıkmadan bu soruları yanıtlayamayacağımızı, geçmişimizi, yaşadığımız zamanı ve geleceğimizi anlayamayacağımızı fark ettim. Nutuk Yıldızı projesi ile Mustafa Kemal’in biz Türk gençlerine aktarmak istediği Kurtuluş vizyonuna yakından bakma fırsatı yakalarken, Atatürk ve arkadaşlarının Milli Mücadele’nin zor yıllarında yaşanan önemli olaylara verdiği refleksleri de keşfederek daha donanımlı hale gelebileceğimizi düşünüyorum.”
Alp Armutlu hakkında:
1974 İstanbul doğumlu Alp Armutlu, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 1997 yılında mezun oldu. İş hayatına yaz aylarında yarı zamanlı turist rehberi olarak başlayan Alp, rehberlik sayesinde Anadolu’yu hem keşfetme hem de gezme fırsatı buldu. Gerçekleştirdiği turlar esnasında Anadolu’nun tarihi bölgelerini yakından inceleme fırsatını elde etti. Üniversite eğitimi esnasında ve mezuniyeti sonrasında; reklam ajanslarında (Pars/Mc Cann Erickson & Cenajans Grey) ve halkla İlişkiler şirketlerinde (Grey Communications International & Pronto) profesyonel yöneticilik yaptı. 2002 yılında etkinlik ajansı Global Organizasyonu ortaklarıyla kurdu. 2006 yılına gelindiğinde Aktif İşler Etkinlik Yönetimi ajansını kurarak daha bağımsız bir şekilde hareket etmeye karar veren Alp, Aktif İşler'in bünyesinde 2014 yılında sanat platformu İstanbul1881’i ortağı ve eşi İnci Armutu ile birlikte kurdu. Bugüne kadar 2 ulusal (TÜHİD & Ace of Mice) ve 1 uluslararası ödül (IPRA) ile temsil ettiği markaların iletişim çalışmalarıyla farkındalık oluşturdu. Ortaokul yıllarından itibaren Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını incelemeye başladı, İstanbul1881 markasıyla son üç senedir, her 23 Nisan’da Anıtkabir’de Küçük Ressamlar Anıtkabir’de projesinin yürütülmesini sağlayan Alp, gerçekleştirdiği farklı Atatürk sergileri ve etkinlikleriyle ulusal bazda çalışmalarını sürdürmekte ve Mustafa Kemal Atatürk’ün global bir lider olarak uluslararası platformda tanınması için kültür ve sanat aktiviteleri düzenlemeyi hedeflemektedir.
İstanbul1881 hakkında:
İstanbul’da faaliyet göstermekte olan sanat platformu İstanbul1881, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderek İstanbul’un geçmişini ve Türkiye’nin kültürel değerlerini sanatseverlere ve sanat aracılığıyla halkın her kesimine anlatabilmeyi amaçlıyor. İstanbul1881 çatısı altında, başta İngiliz ressam Ned Pamphilon olmak üzere, takı tasarımcısı Meral Saatçi ve dünyaca ünlü minyatür sanatçısı Taner Alakuş eserlerini hayata geçiriyor. Platform ayrıca, telif hakkına sahip olduğu eserleri kanvas tablolar, baskı ve posterler şeklinde de çoğaltarak www.istanbul1881.com adresi üzerinden satışa sunuyor, böylece eserlerin tüm mekanlarda dileyen herkese ulaşabilmesini sağlıyor.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Caddebostan Kültür Merkezi
İstanbul / Kadıköy / CADDEBOSTAN
Bağdat caddesi Haldun Taner sok. No:11
Etkinlik Konuları

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'mongodb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: