Nitelikli Kahve Tadımı Ve Kavurma Teknikleri

Eğitim / Atölye Çalışması

19 Aralık 2015, Cumartesi

14:00 - 15:00

Ücretsiz

Etkinlik Detayları

Nitelikli kahvenin izini sürererek önce kahve tarihi, Dünya kahve kuşağı, kahve üreticileri ve yöntemlerle ilgili bilgileri özel bir sunum eşliğinde inceliyor;

 

Daha sonra özenle seçilmiş örnekler eşliğinde tadım yapıp sohbet ediyoruz. 

 

Program içeriği:

 


  • Kahvenin tarihi

  • Birinci dalga kahve

  • Ikinci dalga kahve

  • Üçüncü dalga kahve

  • Dünyadan örnekler

  • Kahve Ekonomisi

  • Türkiye'de durum

  • Gelecek Tahminleri

  • Kavurmanın Lezzete Etkisi


  •  

Süre: 60 dakika

 

Kahve Demleme Teknikleri: Chemex, V60, Aeropress, Woodneck, Japanese Syphon, Moka Pot, Espresso, Cold Brew

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Boxx Coffee Roasters
İstanbul / Sarıyer
Maslak Mh. AOS 14. Sk 469