Müziksiz Evin Konukları Tiyatro Gösterisi

Sahne Sanatları / Tiyatro

28 Ekim 2014, Salı

15:30 - 17:30

Ücretli

Etkinlik Detayları

Pulitzer ödüllü aile komedisi "Müziksiz Evin Konukları", tiyatroseverler ile buluşuyor.

"Müziksiz Evin Konukları", 1990'da Neil Simon tarafından yazıldı ve "Lost In Yonkers" adıyla Broadway ile Londra başta olmak üzere tüm dünyada oynandı. 1991'de Pulitzer Ödülü kazanan oyunun filminde Irene Worth, Mercedes Ruehl, Richard Dreyfuss gibi ünlü isimler rol aldı.

Tiyatrokare'nin 1992'de kuruluş oyunu olarak seçtiği bu aile komedisi, devlet sanatçısı Macide Tanır'ın  yıllar sonra tiyatroya tekrar dönmesini sağladı ve üç yıl kapalı gişe oynadı. Oyun, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Macide Tanır anısına, güncel bir çeviri ve yorumla sahneleniyor. Dekor tasarımı ise ödüllü tasarımcı Barış Dinçel tarafından gerçekleştiriliyor. 

Oyunda, babalarının ekonomik durumunun bozulması nedeniyle, sevgisiz bir babaanne ve engelli bir teyze ile yaşamak zorunda kalan iki çocuğun hikayesi anlatılmaktadır. Tiyatrokare'nin büyük ilgi gören oyunu "Leyla'nın Evi"nde olduğu gibi kuşak çatışması ve kuşaklar arası sevgi bağı bu oyunda da perçinenmekte, günümüz izleyicisine sıcak ve insancıl mesajlar verilmektedir. Oyunda sevgi, acıma, koruma ve sahiplenme duyguları farklı karakterlerin gözünden irdelenmekte, yaşam mücadelesi içinde yitirilen sevgi bağları ele alınmaktadır.

Oyunda başrolü Devlet Tiyatrosu'nun kıdemli oyuncusu Serpil Tamur üstlenmektedir. Tamur, tiyatro çalışmalarının yanısıra, sinema ve televizyon dizileriyle de tanınmaktadır. Oyuncu son olarak, "Kurtlar Vadisi"nde rol aldı.

Son olarak oynadığı "Umutsuz Ev Kadınları"ndaki kompozisyonuyla çok sevilen, Şehir Tiyatroları'nın ödüllü oyuncusu Özge Özder de diğer başrolü üstleniyor.

Nedim Saban'ın Türkçeleştirerek, sahneye taşıdığı oyunda diğer rollerde Asuman Çakır, Abdül Süsler, Emrah Düzkaya, Abdullah Semercioğlu, Selim Tezin oynamaktadır.

 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Profilo Kültür Merkezi
İstanbul / Şişli / MECİDİYEKÖY
Cemal Sahir Cad. No:33
Etkinlik Konuları