Masal-Dans-Hareket: Kadın Bedeninin Gücü Atölyesi

Etkinlik Detayları

Beden anımsar. Kemikler anımsar. Eklemler anımsar. Hatta küçük parmaklar anımsar. En derindekini. Vahşi olanı.. Bedenin gücünü. Bu gücün nasıl göründüğünden öte canlılığından ve kendi doğal neşesinden geldiğini..Bedenimle daha derin ve güzel bir ilişki nasıl kurabilirim? …La Moripasa’nın Kelebek Kadın masalının bize sunduğu armağan budur.

İçgüdüsel psişede beden bir duyarga, sayısız iletişim sistemine sahip bir haberci olarak değerlendirilir…26 Şubat Pazar saat 13.00-16.00 arası La Moriposa Kelebek Kadın masalıyla beden konuşması [n]Beyin Atölye’de.

Çalışma dans ve hareket serileri de içerdiğinden rahat hareket edebileceğiniz kıyafetlerle geliniiz..

Atölye Hakkında

”Beden çok dilli bir varlıktır. Rengi ve ısısıyla, sevginin parıltısıyla, acının külüyle , uyarılmanın ateşiyle konuşur. Kimi zaman iki yana salınarak, kimi zaman titreyerek, kimi zaman küçük adımlar atarak aralıksız süren ufak danslarıyla konuşur.
Beden duyana der ki: “pişttt..ben buradayım, burada, burada…seni uyandırmak için”
Önemli olan şekli ya da
büyüklüğü, rengi ya da
yaşı değil
Hissediyor mu
Tepki verebiliyor mu
Kendi müziğine sahip mi
Ve bir müziği hissettiğinde
kendi özgür hisleriyle
konuşabiliyor mu
yoksa öylece donup kalmış mı
Beden
Bedenin
Bedenler?

Hepimiz bedenlerimizde ilahi özelliklere ve doğuştan gelen eşsiz özelliklere sahibiz. Kadınların güçlerini keşfetmeleri için toprak olan dünyaya ve bedenlerine saygı duymaları gerekir.Yerkürenin güçleri bedenlerimizle kendini belli eder.Kendi bedenlerimiz tüm yerkürenin mikrokozmosudur.”

Kadın bedeni yaşamın kaynağını oluşturur.

Duygusal ve hormonal dengemiz,bağışıklık sistemimiz, nasıl göründüğümüz, nasıl hissettiğimiz,auramız ve yaşam enerjimiz bedenimizle olan ilişkimizle belirlenir.

Bu çalışma bedenimizle ilişkimizi yeniden keşfetmek, bu ilişkinin yaşamımızı nasıl etkilediğini anlamak için tasarlandı.

Amacımız farklı tekniklerle bu gücü yeni yaratımlar için bilinçli bir şekilde kullanmak ve yaşam enerjimizi yükseltmek!

 

Kimler Gelmeli?

-Kendi bedeniyle daha uyumlu ve sağlıklı bir ilişki isteyen kadınlar

-Kadın olarak bedeninin keşfinde olanlar

-Yaşamında bedensel, ruhsal, duygusal olarak bütünsel bir denge arayanlar.

-Daha canlı bir bedene sahip olmak isteyen kadınlar

-Yaşam enerjisini yükseltmek ve yaşamına hizmet edecek şekilde kullanmak isteyen kadınlar 

 

Kazanımlar

-Mikrokozmik Yörünge nefesi: Daha fazla enerji hissetme, yönlendirme ve geliştirme

-Yoni Refleksolojisi: Bedensel olarak tam sağlığa ulaşmak

-Yumurtalık solunumu ve masajı: Hormonları yönetmek

– Göğüs masajı: Yaşam enerjimizi güçlendirmek

-Meridyenleri açma yöntemleri: Dolaşımı sağlamak

-İç organlar masajı ve meridyen noktaları

-Rahim bölgesinin 8 katman simyasal chantingini

-Bedenin hareket potansiyelini ve repertuarını canlandırmaya ve geliştirmeye yönelik hareket ve nefes egzersizleri

– Bedenin keşfinden ve sezgilerinden doğan dans

Eğitimci Hakkında

Esra Debreli Deniz ( Ezra Güneşyolu)

Hikaye Anlatıcısı, Performans Sanatçısı, hareket ve dans kolaylaştırıcısı, yaratıcı süreç tasarımcısıdır. 2004 yılından beri disiplinlerarası projeler üretmekte, ulusal ve uluslararası platformda diğer sanatçılarla ortak çalışmalar ve performanslar yapmaktadır.

Yaratıcı topluluk modeli ve yaratıcılık üzerine çalışmaktadır. Partners for Youth Empowerment network’üne bağlı olarak Yaratıcı Kolaylaştırıcılık eğitimi almıştır. Türkiye’nin her köşesinden sosyal, ekolojik, ekonomik değişim için bireysel dönüşüme niyetli kişileri bir araya getiren ve topluluk olma süreçlerini içeren Anadolu Jam’in ve yaratıcılığın ifade edilmesiyle değişim yaratan kişilerin topluluk olma pratiği Anadolu Sanat Jam’in organizasyon ekibindedir. Anadolu Jam ve Anadolu Sanat Jam’de katılımcı grup süreçleri kolaylaştırıcısıdır.

Anadolu Kültürümüzdeki sufizm kutsal ritüel ve sema dansından aldığı feyz ile modern dansı birleştirdiği özgün dans performansları sergilemektedir. Bedenin, nefesin ve yaratıcılığın özgürleşmesi üzerine yaptığı bu çalışmaları hikaye anlatıcılığına taşımıştır. Bu tekniklerin anlatıcılık alanındaki uygulamaları ve hikayelerin kadim bilgelikleri üzerine çalışmaktadır. Kurtlarla Koşan Kadınlar kitabından masallarla harmanladığı Vahşi Kadın atölyesinde vahşi olanın doğası ve masallardaki arketiplerle çalışmaktadır.

Araştırmaları ve almış olduğu farklı disiplinlerdeki eğitimlerden ve ritüellerden harmanlayarak oluşturduğu “Anlatan Beden”, “ Yaratıcı Dans” “Hareket Eden Hikayeler”, “ An ve An Yaratıcı Farkındalık” “Kozmik Dans” gibi kişilerin dans, nefes ve hareket aracılığıyla ifadesel yaratıcılıklarını keşfedecekleri atölyelerin tasarlayıcısı ve uygulayıcısıdır.

Tarih: 26 Şubat Pazar

Saat: 13.00

Süre: 180 dk.

Katılım ücreti: 95 TL

Bu etkinliğin süresi geçmiş
nBeyin Atölye
Ankara / Çankaya / GAZİOSMANPAŞA (GOP)
Uğur Mumcu'nun Sokağı 21/3 GOP, Çankaya, Ankara
Etkinlik Konuları
Esra Debreli
Masalcı, Performans Sanatçısı