Makey Robot Atölyesi

Eğitim / Bilişim

26 Mart 2016, Cumartesi

14:30 - 16:30

Ücretsiz

Etkinlik Detayları

Makey Nedir (?)

 

Makey Eğitimde teknoloji İnovasyonu Projesi’nin Türkiye’de ki öncüsü Karıncalab Firması’nın ödüllü “Yeni Nesil Elektronik Legosu” dur.

 

 

 

Makey çocukların hayal dünyalarına, tasarımlarına hayat verebilen yapısında olan mıknatıslarla birleşebilen altıgen şeklinde yapı blogudur..Elektronik bilgisi olmayan insanlar da karmaşık devreler, robotlar vb. araçlar yapabilmektedirler.Çocuklar için elektroniğe giriş eğitim ürünü olarak kullanılmaktadır.

 

 

 

Eğitmenler Kimlerdir (?)

 

Eğitmenlerin tamamı ITÜ ve ODTÜ Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği mezunu,
Eğitimde Teknoloji Hareketi’nin önderlerinden; ödüllülü eğitim ürünlerinden MAKEY, KODDY, ROBO GAME ve PAINTY nin makerı olan genç mühendis beyinlerdir

 

 

 

Atölye Programı

 

 

 

Makey Atölye 1#

 

Resim Çizen Robot

 

 

 

Makey de her bir renk bir ses, ışık, titreşim gibi sensörleri işaret etmektedir.Eğitimlerde çocuklara öncelikle renklerle sensörler ve işlevlikleri anlatılır.

 

Atölyede öncelikle Makey modüllerinin renkleri öğretilir ve daha sonra nasıl çalıştıkları anlatılır. Gerçek dünyadan örnekler verilerek basit robotlar yapmaları sağlanır.

 

Teorik Makey Nedir(?) temel eğitiminin uygulamasıdır.Hareket, ses, ışık modulleriyle çocuklardan düzgün resim çizen robotlar yapmaları istenir.

 

 

 

Makey Atölye 2#

 

Lazerle Yürüyen Araba

 

 

 

 

 

Karton,makas,yapıştırıcı,bant,lastik,pipet ve renkli kalemler kullanılarak çocuklara kendi tasarımları olan araçlar yaptırılır.Ardından makeyleri ekleyerek araçlarını çalışır hale getirirler. Yarışlar yapılarak en iyi tasarım, en hızlı araç gibi ödüller verilir. Ardından sensör modülleri kullanılarak araçlarını lazer ile hareket edecek hale getirmeleri istenir. Lazer araba yarışları yapılarak eğitim sonlandırılır.

 

Makey Atölye 3#

 

Kaleci El

 

 

 

Proje konusu kaleyi koruyan robot eldir. Karton,makas,yapıştırıcı,bant,lastik ve renkli kalemler kullanılarak çocuklara kendi tasarımları yaptırılır.Bun aktivite de ebeveyn ya da arkadaşlardan biri kaleci diğeri top atıcı olur.Pinball topunu biri atar digeri ise oluşturduğu robot el ile topu kaladen uzaklaştırmaya çalışır.

 

 

 

Makey Atölye 4#

 

Pinball Oyunu

 

 

 

Bilgisayarda oynanan pinball oyununun gerçek dünyaya taşınmış halidir.Çocuklar yine hayal güçleriyle kendi tasarımları olan pinball tezgahlarını oluştururlar.Engelleri, puan alacakları yerleri,çubuklarının yerlerini tamamen çocuklara bağlıdır ve akla gelebilecek neredeyse tüm kırtasiye malzemelerini kullanırlar.

 

Makey modulleriyle robot joystick kolu yaparak pinball tezgahlarını hareketlendirirler.

 

 

 

 

 

Makey Atölye 5# 

 

Özgün Etkinlik

 

 

 

Son etkinlik evde ki atık, ıvır zıvır malzeme ile çocukların tamamen kendi tasarımları olan oyuncakları oluşturacakları, çocukların hayal gücüne kalmış robatik atölye etkinliğidir.Sınırları yalnızca çocukların hayal güçleridir.

 

 

 

Atölye Kazanımları

 

 


 

  • Çevremizi saran teknolojinin nasıl çalıştığını anlama.

 

  • Sensör nedir, nasıl çalışır? Ses, ışık nasıl etkiler?

 

  • El becerileri ve teknoloji kullanarak sorun çözme.

 

  • El ve göz koordinasyonunun arttırılması.

 

  • Zamanlama algısının geliştirilmesi

 

  • Baba-çocuk, Anne-çocuk iletişimin artırılması

 

  • İnce motor gelişimi

 

  • Hayal gücünü geliştirme
Bu etkinliğin süresi geçmiş
Atölye Lokomotif
İstanbul / Şişli / NİŞANTAŞI
Nişantaşı, Amerikan Hastanesi Karşısı
Etkinlik Konuları