LAVANTA KOKULU SALDA TURU - 99 TL

Etkinlik Detayları

 

ANTALYADAN HER SALI PERŞEMBE CUMARTESİ PAZAR

SADECE 99 TL

Değerli Misafirlerimiz; araçlarımızda kahve ve çay ikramlarımız yudumlayarak eşliğinde kısa ama keyifli bir yolculuğa başlıyoruz. Antalya Isparta karayolu üzerinde Karacaören Barajının kenarında Dinlenme tesisimizde serbest kahvaltımızı alıp bu anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf makinelerimizi hazır hale getiriyoruz. Kahvaltı sonrasında Keçiborlu’nun Kuyucak Köyünde yaklaşık 200 çiftçinin 1500 Hektar alanda yetiştirmiş olduğu Lavanta tarlalarına erişiyoruz.

Kuyucak Köyü kerpiç evleri ve kaldırımlardaki lavanta öbekleri ile bizleri etkileyici atmosferinin içerisine çekiyor.Mor lavanta tarlaları arasında gezinti yapıp lavanta kokusunu içimize çekiyor ve lavantaların sunduğu görsel şöleni hafızalarımıza ve fotoğraf makinelerimize kayıt ediyoruz.  Başlangıçta kurak, susuz, bir şey üretilemeyen tarlalar boş kalmasın diye ekilen ilk lavanta fidelerinden bugüne 3000 hektar alana kadar yayılmış durumda. Türkiye’nin toplam lavanta üretiminin %93’ü bu bölgeden sağlanıyor. Bir lavanta kökünden 15-20 yıl ürün almak mümkün. Yürüyüş boyunca görsel şölenin hiç bir karesini kaçırmak istemeyeceksiniz, bu yüzden yanınızda yedek hafıza kartı bulundurmanızı öneriyoruz.
Lavanta balı, lavanta yağı, lavanta çayı üretimi hakkında bilgi alıp bu ürünlerden satın alıyor ve Kuyucak köyünü geziyoruz. Lavanta

Turumuzun ardından çanağı bir volkanik patlama ile oluştuğu için mavisi derin, 184 metre derinliği ile Türkiye’nin en derin göllerinden biri olan Türkiye’nin Maldivleri olarak nitelendirilen Salda Gölünü nihayet varıyoruz. Gölde verilecek serbest zaman da dileyen misafirlerimiz bu muhteşem mavilikte yüzebilirler. Gezimizin ardından Antalya’ya doğru hareket ediyoruz. Siz değerli misafirlerimizi bir daha ki turlarımız da görüşmek üzere almış olduğumuz noktalara bırakıyoruz. Şimdiden bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
LAVANTA KOKULU KÖY -
Isparta / Yalvaç / KUYUCAK
KUYUCAK
Etkinlik Konuları