Lansman Konseri: Diren'in "Xoriye - Düğün ve Cenaze" Albümü

Etkinlik Detayları

Etnik müziğin genç sesi Diren’in Kalan Müzik etiketiyle çıkan “Xoriye - Düğün ve Cenaze” albümünün ilk konseri, Alla Tuna ekibinin katkıları ile 26 Mayıs’ta Salon IKSV’de...

Kürt, Zaza ve Ermeni dillerinde parçaların yer aldığı albüm düğün ve cenaze ritüellerine odaklanıyor. Diren’in kulak okşayan sesiyle gün yüzüne çıkardığı şarkılar, ölüm ve yaşamın halklar üzerindeki etkisinin benzerliğini, sevda, özlem, sevinç, hasret ve acının müzikal etkileşimini gözler önüne seriyor.

Barış Güney'in aranjörlüğünü, Gülseven Medar’ın sanat danışmanlığını  üstlendiği bu albüm, son bir yılı stüdyo çalışmaları olmak üzere yaklaşık 2 yıl süren bir çalışmanın ürünü. Çalışmalar Duygu Müzik, Stüdyo Alekka ve Drum&Bass stüdyolarında gerçekleşti. Ara Dinkjian, Xoriye’nin Ermenice halk türkülerine uduyla can verdi. Albümde ayrıca bağlamalarıyla Barış Güney, duduk, mey ve zurnasıyla Ertan Tekin, ritimleriyle Ömer Avcı, kavalla Serkan Yıldırım, klarnetle Ergün Şenlendirici, basgitarla İsmail Soyberk, elektrogitar ve akustik gitarla Cenk Şanlıoğlu gibi usta müzisyenler ve yaylı orkestrayla İstanbul Strings aynı coğrafyanın farklı kültürlerinin türkülerine ses verdiler.

Albümdeki parçaların izleyiciye canlı olarak ilk kez sunulacağı konser için Diren çok özel bir repertuar hazırlıyor.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Salon İKSV
İstanbul / Beyoğlu / ŞİŞHANE
Sadi Konuralp Caddesi No: 5
Etkinlik Konuları
Alla Tuna
Eğlence Tasarımı ve Yönetimi

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'mongodb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: