Kutlukhan Kutlu İle Karşılaştırmalı Film Okumaları

Etkinlik Detayları

Karşılaştırmalı Film Okuma Atölyeleri

 

Her Cumartesi : 17:00-20:00

 Ayrıntı Akademi’nin gelenekselleşen atölyesi; her Cumartesi; farklı meslek ve yaştaki sinemaseverlere yönelik olarak, değerli sinema yazarları ve akademisyenler; Kutlukhan Kutlu, Kaya Özkaracalar, Cüneyt Cebenoyan, Işıl Baş ve Ayla Kanbur rehberliğinde yapılmaktadır. Atölyelerin bu dönem konsepti; “Benzer Temalar, Farklı Anlatımlar”… Aylık ve tek katılım seçeneği olan atölyeler; birbirinden farklı tarzlara sahip yönetmenlerin, farklı dönem ve türlerde, kendi anlatı dillerini nasıl kurduklarına yönelik analiz ve tartışmaları içermektedir.

Film Okuma Atölye Programı;

6 Aralık Cumartesi  17:00

Kutlukhan Kutlu Atölyesi; “Steampunk; Bilimkurgunun düş görmeye gittiği yerde karanlık masallar…” Kayıp Çocuklar Şehri (Marc Caro & Jean-Pierre Jeunet) ve Brazil (Terry Gilliam) filmleri üzerinden gerçekleştirilecek.

13 Aralık Cumartesi 17:00

Işıl Baş Atölyesi;  Freud’un ölüm içgüdüsü konusundaki teorisinden yola çıkarak “ yapılacak bu özel atölyenin başlığı ise; “Çağdaş Sanat ve Sinema’da; Şiddet, Arzu ve Acı”  Deriden, bedenin içine bir yolculuk niteliğindeki atölye; Her Gün Başka Bela (Claire Denis) ve In My Skin (Marina de Van)  filmleri üzerinden gerçekleştirilecek.

Film Okuma Atölyeleri’ne tek haftalık ya da dört haftalık katılım seçenekleri vardır.

Tek atölye katılım bedeli;

Tam: 50 tl

Öğrenci / Öğretmen: 40 tl

 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
AyrıntıAkademi
İstanbul / Beyoğlu / İSTİKLAL
Saka Salim Çıkmazı No: 3/2
Etkinlik Konuları

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'mongodb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: