Kudüs ve Kutsal Topraklar Kültür Turu

Gezi / Kültürel

8 Haziran 2020, Pazartesi - 12 Haziran 2020, Cuma

06:45 - 16:45

Ücretli

0212 238 51 08

info@geziciyak.com

Facebook

Twitter

Katılım Formu

Etkinlik Web Sayfası

Canlı Yayın

Etkinlik Detayları

PROGRAM: Butik turumuz 24 kişi ile sınırlıdır

 

1.Gün 8 Haziran Pazartesi Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı-Kudüs

THY 06.45/11.00 uçuşuyla havalimanında karşılanma ve Kudüs’e geçiş. Kudüs'de ilk ziyaret noktamız, şehrin en yüksek (800m) ve bir o kadar önemli noktası Zeytin Dağı. buradan Kudüs’ü panoromik olarak görebileceğiz. Selman-ı Farisi, (İslamiyet'i kabul eden İran asıllı ilk sahabe) ve Rabiatü'l Adeviyye, (Basralı ünlü Müslüman, kadın sufi) türbeleri de burada. Ardından Zeytin Dağı’nın yamacında Gethsemane’ye devam ediyoruz. Yapımı 1924 tamamlanan Tüm Milletler Kilisesi’ni ziyaretimizin ardından Zion Tepesi'ne çıkıp Kudüs’ün kurucusu Hz.Davud’un mezarını ziyaret ediyoruz. Yine Zion Tepesi'nde Hz. İsa’nın havarileri ile son yemeğini yediği Son Yemek Odasını’da gördükten sonra Eski Kudüs’e yöneliyor ve Kanuni Sultan Süleyman’ın yaptırmış olduğu sur kapılarından eski şehre giriyoruz. Yahudiler için kutsal sayılan Ağlama Duvarını gördükten sonra

Mescid-i Aksa, Ömer Camii ve Kubbet’üs  Sahra’yı, ziyaret ediyoruz. Muallak Taşı’nı, Burak Mescidi, Mervan Camii’ni gördükten sonra, Hz. İsa’nın eziyetli son yürüyüşünü yaptığı Via Dolorasa (Çile Yolu) yolundan geçerek, Hristiyan aleminin en kutsal kilisesi sayılan Holy Sepulcher (Kıyamet) Kilisesi ziyaretlerimizle eski şehirdeki ziyaret alanlarımızı tamamlıyoruz ve otelimize geçiyoruz. Akşam yemeğimiz otelimizde açık büfe. Konaklama: Kudüs

2.Gün 9 Haziran Salı Kudüs-El Halil (Hebron)-Betlehem (Beytüllahim)-Kudüs 

Sabah kahvaltımızın ardında aracımızla Filistin Ulusal Yönetimi'ne ait bölgeye geçerek yaklaşık bir saatlik yolculukla El Halil’e varacağız. Halilurrahman Camii’nde Hz. İbrahim, Hz. İshak,Hz. Yakup ve Hz. Yusuf Peygamberler' in ve hanımlarının kabirlerini ziyaret edeceğiz. Ardından yine Filistin Ulusal Yönetim bölgesinde yer alan Betlehem’e geçiyoruz. Burada Hz. İsa’nın doğduğu mağaranın bulunduğu Kutsal Doğuş Kilisesi ve Aziz Katerina Manastırı'nı ziyaret ediyoruz. Gezimizi tamamladıktan sonra Kudüs’e dönüyoruz. Akşam yemeğimiz otelimizde açık büfe. Akşam isteyen misafirlerimiz Mamilla veya Eski Tren İstasyonu bölgesinde keyifli vakit geçirebilir. (Taksi ile 2-4 km mesafesinde 15-20 Şekel (1 Şekel=1,76 TL) Konaklama: Kudüs

3.Gün 10 Haziran Çarşamba Kudüs-Ölü Deniz (Lut Gölü)-Eriha (Jericho/Ceriko)  -Taberiye (Tiberias)-Nasıra (Nazareth)
Sabah kahvaltımızın ardından aracımızla Yehuda Çölü güzergahında Ölü Deniz'e hareket ediyoruz. Yol üzerinde Hz. Musa Külliyesi'ni ziyaret ettikten sonra aracımızla Dünya tarihinin en eski şehirlerinden biri Eriha’ya varıyoruz. Eriha hakkında alacağımız bilgiler sonrasında Lut Gölü/Ölü Deniz bölgesine hareket. Deniz seviyesinden 400 m. aşağıda bulunan, Lut kavminin yaşadığı Sodom ve Gomore şehirlerinin helak olup altında kaldığı anlatılan Lut Gölü'nde yüzmeye vakit ayırıyoruz. Değişik bir deneyim bizleri bekliyor. Plajdan ayrıldıktan sonra Kuzeye doğru yolculuğumuz Ürdün Vadisi’ne paralel olarak  vadi sınırı boyunca yaklaşık iki saat sürecek. Hz.İsa’nın Peygamber olduğu ve ilk mucizelerin yaşandığı Taberiye şehri ve Taberiye Gölü'ne (Galilee / Cemile denizi) varıyoruz. Taberiye şehrinde kısa bir gezinti yapıyor ardından Hz. İsa’nın Havarileri'ne vaaz verdiği Sonsuz Mutluluk Tepesi’ne çıkacağız. Buradan tüm bölgeyi panoromik olarak görme şansımız olacak. Gezilerimizin ardından Nasıra’ya geçiyoruz. Akşam yemeği otelimizde açık büfe. Akşam isteyen misafirlerimiz Nasıra merkezde vakit geçirebilir.

(Taksi ile 3-4 km mesafede) Konaklama: Nasıra

 

4.Gün 11 Haziran Perşembe Nasıra-Hayfa-Akka-Tel Aviv

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Nasıra’da Meryem Ana’ya Melek Cebrail’in Hz. İsa’ya hamile olduğu müjdesinin verildiği Meryem’in Evi’nin üzerine inşa edilen ve orta doğunun en büyük kilisesi olan Müjde Kilisesi'ni ziyaret edeceğiz. Nasıra gezimizin ardından Hayfa şehrine geçiyoruz. Burada ilk durağımız Bahai Bahçeleri ve Tapınağı. 19.yy da İran’da Bahaullah tarafından kurulan insanlığın kutsal birliğine odaklanan Tek Tanrılı Dinin Kurucusu Bahaullah İran’dan sürgün edilince Osmanlı’ya sığınmıştır. Oğul Abdul Baha’nın önderliğinde gelişen dinin en güzel eserleri burada bulunmaktadır. Buradaki ziyaretlerimizi tamamladıktan sonra Akka’ya doğru yola çıkıyoruz. Hz. Ömer’in 638 yılında kurduğu şehirde, Akka Kalesi, Haçlı Seferlerin'den kalma tüneller, Osmanlı döneminde kalma olan El Cezar Camii, Osmanlı Kalesi, Han el-Umdan ve yüzlerce çeşit baharatların satıldığı Türk Çarşısı'nı göreceğiz. (Şehirde Camii ve diğer eserler o dönemdeki müsaitlik durumuna göre ziyaret edilebiliyor.) Gezimizi tamamladıktan sonra Tel Aviv’e geçiyoruz. Yolculuğumuz Akdeniz kıyısı boyunca bir saat sürecek. Akşam yemeğimiz otelde. Akşam isteyen misafirlerimiz Tel Aviv sahil boyunda/Tel Aviv Liman bölgesinde keyifli vakit geçirebilirler. Konaklama: Tel Aviv


5.Gün 12 Haziran Cuma Tel Aviv-Yafa-İstanbul

Otelde kahvaltının ardından odalarımızı boşaltıyor ve Tel Aviv turumuza başlıyoruz. Unesco listesindeki Beyaz Tel Aviv evleri, 1930’lu yıllarda modern akım etkisi ile inşaa edilen Bauhaus mimarisi evleri, Tel Aviv’in en ünlü caddesi Rotschild, 1906’da ilk kurulan mahallesi Neve Tsedek, Osmanlı döneminden kalma Hicaz Yolu üzerindeki tren istasyonu, göreceğimiz noktalar. Tel Aviv turumuzun ardında Eski Yafa’ya geçiyoruz. Yaklaşık 5000 yıllık bir tarihe sahip tarihi şehrin sokaklarını keşfederken, Abdülhamit saat kulesi, Valilik Sarayı, Tarihi Liman, Çarşı ve eski evler gezi noktalarımız olacak. (Zamanımız olursa isteyenler için denize girme fırsatı) THY 16.35 /20.00 uçağıyla dönüşe geçiş. 

​​

 

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER:

  • THY İstanbul-Tel Aviv-İstanbul gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti ve vergiler (Millerinizle acentemizden alabilirsiniz 200 usd. fiyattan düşülecektir.)

  • Havalimanı transferleri

  • 2 Gece Kudüs New Capitol Otel vb konaklama (Yarım pansiyon açık büfe, Eski Kudüs’e yürüme mesafesinde)

  • 1 gece Nazareth Golden Crown vb YP açık büfe otel konaklama

  • 1 gece Telaviv  Seanet Hotel vb YP açık büfe otel konaklama

  • Programdaki tüm turlar

  • Giriş ücretleri

  • Bölgedeki ulaşımlar

  • Günlük kiş başı 1 şişe su

  • Türkçe tur lideri ve yerel rehberlik

  • Seyahat Sigortası

  • Vize (Yeşil pasaport ve vize muafiyeti olan pasaport sahipleri 15 $ eksik ödeme yaparlar)

  • Tüm bahşişler

 

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER:

  • Kişisel harcamalar

  • Otel ekstraları (Telefon, oda servisi, kuru temizleme vb)

  • Yurt dışı çıkış harcı

  • Yemeklerde alınacak her türlü kapalı içecekler

  • Turlarda öğle yemeği

​​

Kesin rezervasyonda hakkında:

Katılmaya karar veren misafirlerimizin 21 Şubat Cuma’ya kadar iki kişilik odada kalacaklar asgari 270 USD, tek kişilik odada kalacaklar asgari  375 USD ödeyerek rezervasyonlarını kesinleştirebilirler.

Acente olası otel değişikliğinde aynı standartta otel vermekle yükümlüdür.

Vize için gerekli belgeler ve izinler:

  • Pasaport fotoğraflı sayfa görüntüsü (en az 7 ay)

  • Nüfus cüzdan önlü-arkalı görüntü

  • Meslek

  • Gidilen diğer ülkeler 

  • İsrail'e daha önce gittiniz mi?

  • Evli / Bekar durumu

Oteller:

NEW CAPITOL HOTEL v.b.

https://www.booking.com/hotel/il/new-capitol.tr.html

 

GOLDEN CROWN NAZARETH HOTEL v.vb.

https://www.booking.com/hotel/il/golden-crown-nazareth.tr.html

Notlar :

*Programda belirtilen oteller standartları bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.

*Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez. 

*Program akışı rehber tarafından belirlenir. 

*Rehber gerekli gördüğü takdirde, zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir

*Program yoğun ve tempoludur. Ülkeden kaynaklı sorunlar, hava şartları, yol, trafik yoğunluğu vb. durumlara göre rehber programda değişiklik yapmak konusunda yetkilidir. Gerektiğinde programdan eksiltmeler veya eklemeler yapabilir.

* Acentemiz, havayolları ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde uçuş detayları değişebilir, tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız saat değişikliği riskini bilerek ve kabul ederek turu satın almıştır. Uçak seferlerinde oluşabilecek rötar, aksama yada iptal gibi durumlar halinde oluşabilecek zaman kaybı, tura katılamama yada geç katılma gibi durumlardan, uçağın kaçırılmasından ve bunun sonucunda oluşabilecek hizmet alınamaması gibi durumlardan acentamız sorumlu tutulamaz.

 

TAVSİYELER & BİLGİLER

* Pasaportunuzu havalimanına gelirken unutmayınız. Ve gezi süresince pasaportunuzu yanınızda bulundurunuz
* Valizinizi bir gün önceden hazırlayınız, mümkünse büyük valiz almayınız.
* Uçuştan en az 3 saat önce ISTANBUL YENİ HAVALİMANI Dış Hatlar Gidiş

THY Tel Aviv kontuarı önünde hazır bulununuz.
* Tur programını dikkatlice okuyunuz ve gezi süresince yanınızda bulundurunuz.
* Otele varışta otel kartviziti alınız ve yanınızda bulundurunuz
* Serbest zamanlar dışında gruptan kopmayınız ve tur görevlilerini takip ediniz. Zaruret halinde tur görevlisine bilgi veriniz.
* Oda terliği ve seccade bulundurunuz. Yürüyüşe uygun ve kolay giyilip çıkarılabilir ayakkabılar tercih ediniz.
* Yanınızda Yaz aylarında ceket, kış aylarında ayrıca palto bulundurunuz. Hava sıcaklığı Türkiye’ den 5-6 derece fazladır. Akşam-sabah serindir. Sonbahar ve Kış aylarında yanınızda şemsiye veya yağmurluk bulundurunuz.
* Mescid-i Aksa girişlerinde hanımlar ayak topuklarına kadar uzanan kıyafetler giymelidirler.
* Parfüm, kolonya, traş köpüğü, makas, tırnak makası gibi eşyanızı bagaj valizinize koyunuz 
* Çok büyük olmamak kaydıyla video kamera ve fotoğraf makinası bulundurabilirsiniz. Havalimanında ve başka yerlerde İsrail asker ve görevlilerinin fotoğraflarını çekmeyiniz.
* Havalimanı giriş ve çıkışlarda görevlilerin soru sorması halinde sakin ve sabırlı cevaplar veriniz.
* Eczaneler yerel doktor reçetesi olmadan aspirin dahil ilaç vermediğinden, kullanmakta olduğunuz ilaçlar varsa yanınıza alınız.
* Yanınızda Amerikan Doları bulundurun (1-5 ve 10' luk).

* 1 USD = 3.85 İsrail Şekeli

* 1 Euro = 5 İsrail Şekeli (Döviz Büfeleri Serbest Kuru biraz daha yüksek olabilir)
* Telefonunuz yurt dışından aramalara açıksa orada da kullanabilirsiniz (Tüm operatörler için geçerlidir. Arama fiyatlarını operatörünüzden öğreniniz.)
* T.C Kudüs Başkonsolosluğu telefon no : 0097225910555
* T.C. Telaviv Büyükelçiliği telefon no: 0097235241101

Bu etkinliğin süresi geçmiş
GeziciYAK ofis
İstanbul / Beyoğlu / TAKSİM
Kocatepe Mah. Receppaşa Cad. Selçuk Apt. No:14/10 Beyoğlu