Konsantrasyon Atölyesi

Etkinlik Detayları

İster bir öğrenci, ister bir sporcu ya da iş adamı olalım; hayatta amaçladığımız her ne ise ona ulaşmanın yolu hiç şüphesiz doğru ve güçlü konsantrasyondan geçmektedir.

Dikkat, hiçi her şeye dönüştürür.” Goethe

Çoğumuz zaman zaman zihnimizin dağınıklığından, belirli bir konuya odaklanamamaktan şikayet ederiz. Motivasyonlarımızın zayıf olduğu veya başka engellerin söz konusu olduğu bu gibi durumlarda potansiyellerimizin çok azını kullanabiliriz. Yaşamımızın geneline baktığımızda bu nedenlerle toplamda büyük bir zaman ve enerji kaybı söz konusudur. 

Birçok aracı, cihazı mükemmel bir şekilde kullanabilmemize rağmen zihnimizi ve duygularımızı yeterince iyi tanımıyor, ona yeterince hakim olamıyor, dolayısıyla da onda oluşan sorunlar karşısında çoğu kez belirleyici olamıyoruz. 

Konsantrasyon kendi içinde bir son değildir, aksine iradeyi geliştirme şeklidir ve bu şekilde hayatı anlamlı kılar. Tüm yaşamınızı – eylemlerinizi, duygularınızı, düşüncelerinizi – dengeli bir ruh haliyle, hayatınızda yakalamak istediğiniz başarıya kutuplaştırın. 

Zihinsel konsantrasyon atölyesi, çeşitli egzersizlerin de yardımıyla zihnin çalışma biçimini daha iyi tanıtan, konsantrasyonu iyileştirmek için yöntemler öneren değerli bir kaynaktır. 

İşlenecek konular : 

Başarının Anahtarları
Dikkat ve Konsantrasyon
Zihnin Doğası
Dikkat ve Çeşitleri
Dostlar ve Düşmanlar
Düşüncelerin Hareket Şekli
Zihinsel Pratikler
Konsantrasyon Egzersizleri
Zihinsel Hakimiyet Üzerine Tavsiyeler 

... ve çok daha fazlası 4 bölüm / 8 saat şeklinde gerçekleştirilecek Pratiklerle zihinsel Konsantrasyon Atölyesi'nde...

Etkinlik Tarihi : 
30 Nisan Cumartesi 14.00 - 18.00
01 Mayıs Pazar 14.00 - 18.00


Seminer dizisi sonunda katılım belgesi verilecektir. 

Seminer 12 kişilik gruplarla sınırlıdır. Katılım için kayıt olunması gerekmektedir. Katılım ücreti 90 TL’dir.

Eğitmen : Eğitimci Sosyolog Kemal Karadayı
Kendisi 10 yıldır pek çok farklı şehirde ve kurumda felsefe ve psikoloji seminerleri sunmaktadır. Aynı zamanda yaklaşık 10 yıldır felsefi savaş sanatları ile de ilgilenmektedir.

Daha önce Ankara, İstanbul, Adana, Mersin illerinde de olmak üzere 15.si gerçekleştirilecek etkinliğe web sitemiz üzerinden kayıt olabilirsiniz : http://aktiffelsefebursa.org/konsantrasyon-atolyesi/

Konsantrasyon Atölyesi Katılımcılarından : 

"Çok faydalandım. Çok güzel bir eğitimdi. Konsantrasyonun çok ötesinde farklı kapılar açtı. Farkındalığımı da bir çok konuda arttırdı. Çok teşekkürler. "
Neslihan B. , Mühendis

"Uzun zaman sonra kendimle konuşmamı sağladı. Beni yoran güne, zihin karışıklığıyla başlamamı sağlayan şeylerin farkında olmama yardımcı oldu. Sekiz saatlik bu atölye sonunda kendimi daha iyi hissediyorum." 
Elvan E., Mimar

"Öncelikle çok etkin ve faydalı bir 8 saat yaşadığımı söyleyebilirim. Bu iki günde çok şey öğrendik. Hayata bakış açım biraz daha genişledi. Keşke seminerimiz daha uzun soluklu gerçekleşebilseydi." 
Arif İ., Öğretim Görevlisi

"Bu kadar süre dayanabilir miyim kaygısı ile geldiğim bir seminerden bu kadar rahatlamış ve faydalı bir iş yapmış psikolojisi ile çıkmış olmak beni çok şaşırttı. Özellikle alıştırmalar ve sohbet şeklinde geçen değerlendirmeler zamanın nasıl geçtiğini bana farkettirmedi. Benim açımdan ileride de hatırlanacak değerli bir hafta sonu oldu."
Levent Ü., Avukat 

"Büyük oranda kafamdaki sorun ve problemlerin çözümü için yol gösterdi. Umarım gösterilen yolları değerlendirip kendi yolumda çözüm bulabilirim."
Salim Y., Üniversite Öğrencisi

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Aktiffelsefe Bursa
Bursa / Osmangazi / ALTIPARMAK
Altıparmak Caddesi Burç1 Ap. No:58 Kat:2 D:3 Osmangazi Bursa (Altıparmak otobüs durağı, Kütahya/Güral Porselen üstü) goo.gl/v2Jk1A