KARADENİZ RÜZGARI TURU

Gezi / Turizm

24 Eylül 2020, Perşembe - 29 Eylül 2020, Salı

21:30 - 23:30

Ücretli

0850 532 2001

info@picassotravel.com.tr

Facebook

Twitter

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

Tur Programı

 

1. Gün: TURA BAŞLAMA -GECE YOLCULUĞU

Siz saygıdeğer misafirlerimizi belirtilen saat ve duraklardan alarak Picasso Travel (picassotravel.com.tr) araç içi ikramlarımız eşliğinde hatıralarınızda iz bırakacak Yeşil Karadeniz turumuza başlamak üzere yolculuğumuza başlıyoruz. Bolu istikameti üzerinden sabahın erken saatlerinde Samsun’a varıyoruz. 

 

2. Gün: Samsun – Onur Anıtı – Bandırma Vapuru – Ordu – Boztepe – Giresun – Trabzon – Lezzet Diyarı

Karadeniz turumuza ilk olarak Amazonlar Kenti Samsun'daki gezimiz ile başlıyoruz. Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN milli mücadeleyi başlatmak için 19 Mayıs 1919 'da 18 arkadaşıyla birlikte Samsun'a geldikleri vapur olan Bandırma Vapuru ‘nu ziyaret ediyoruz. Samsun Belediye Park'ında Samsun'un simgesi haline gelmiş, Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN şehre ilk çıktığı noktaya dikilen Avustralyalı Heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapılan Atatürk Onur Anıtı'nı ziyaret ediyoruz. Daha sonra Samsundaki gezimizin ardından bir tarafında Ordu manzarası bir tarafında uçsuz bucaksız Karadeniz sahillerinin manzarasına sahip, bir tarafında da yemyeşil tepelere hâkim ziyaret edenleri büyüleyen 485 Metre yükseklikteki Ordu Boztepe’ye çıkıp fotoğraf ve kahve molası veriyoruz. Buradaki gezimizin ardından Giresun ve Giresun Kalesi’ni panoramik olarak görüp Karadeniz'in Müthiş lezzetlerini yanınızda götürebilmek için tamamı yörede yaşayanlar tarafından üretilen, gerçek Tereyağı ve Peynirin bin bir çeşidinin alışverişi yapabileceğimiz LEZZET DİYARI’NDA alışverişimizi yapıyoruz. Alışverişimizi tamamladıktan sonra akşam yemeği ve konaklama için Trabzon’da bulunan otelimize hareket ediyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Belirlenen restoranda veya serbest olacak alınıyor. (Ekstra)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda veya serbest olarak alınıyor (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Konaklama Oteli: Trabzon Otellerinde yarım pansiyon konaklama
Güzergâh ve Rota Bilgileri: Bursa – Samsun (760Km) | Samsun Çevre gezileri( 30Km) | Samsun –Trabzon (332Km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 1222Km
Mola Yerleri: TÜRSAN Dinlenme Tesisleri – IRMAK Dinlenme tesisleri – Yol Üzeri ihtiyaç molaları için OPET

 

3. Gün: : Ayasofya Cami – Atatürk Köşkü – Telkari Gümüş Atölyesi – Sürmene Bıçak Sarayı - Uzun Göl – Garester Yaylası

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından gezimize ilk olarak Komenes Ailesi tarafından yapılan Ayasofya Kilisesi ile başlıyoruz. Sonrasında Atatürk’ün Trabzon’a ilk geldiğinde Soğuk Su semtinde gezerken görüp beğendiği konağı Trabzon Özel İdaresince ATATÜRK’E hediye edilen ve Trabzon’a 3. ve son kez geldiğinde konakladığı Atatürk Köşkü’nü ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizin sonunda Trabzon’un ünlü telkâri sanatını görebileceğimiz yöreye özgü takı ve ev ürünlerini en çarpıcı dizaynı ve tasarımıyla sunan Tuğana Gümüş Atölyesi’nde alışveriş molası veriyoruz.  Alışveriş molamızın sonrasında yol güzergâhımız üzerinde Sürmene Bıçak Sarayını Mustafa Bıçakçılık tarafından yapılan el yapımı bıçakları gördükten sonra Uzun Göl’e ulaşmak üzere yola çıkıyoruz. Uzun Göl’de yolun her iki tarafını kaplayan yeşile doyacağınız asma köprüleri sakin akan gölün verdiği huzur ile burada yaklaşık olarak 1 saatlik bir molamız olacaktır. Dileyen misafirlerimiz ile birlikte Karester Yaylası turuna minibüslerimiz ile 2400 metre yüksekliğe tırmanmaya başlıyoruz. Yol boyunca seyir teraslarında durarak fotoğraf molası veriyor Yayla Evlerinden bir tanesine konuk oluyor çaylarımızı içiyoruz. Rengârenk çiçeklerin arasında yapacağımız yürüyüş sonrasında Uzungöl ’e geri dönüyoruz (Ekstra). Turumuz sonrasında akşam yemeği ve konaklama için otelimize hareket ediyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Konaklama Oteli: Ayder Yaylası Otellerinde yarım pansiyon konaklama
Güzergâh ve Rota Bilgileri: Trabzon – Uzungöl (147Km) | Uzungöl – Ayder Yaylası (200Km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 347Km
Mola Yerleri: Yol Üzeri ihtiyaç molaları için OPET İstasyonları

 

4. Gün: Rize – Rize Bezi Atölyesi - Fırtına Vadisi – Zil kale – Ayder Yaylası – Gelin tülü Şelalesi

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Rize bezleri yapımını canlı olarak göreceğimiz ve alışveriş yapabileceğimiz TEKPA RİZE BEZİ atölyesine gidiyoruz. Rize bezinin en büyük özelliği vücutta ki teri çekip vücudun serin olmasını ve nemsiz kalmasını sağlamasıdır. Rize bezi alışverişimizin sonrası öğlen yemeği için Fırtına vadisine varıyoruz. Öğlen yemeğimizin ardından sizler için 3 tur alternatifimiz yer almaktadır. (Turlarımıza katılmayacak olan misafirlerimiz için Çamlıhemşin'de serbest zaman verilecektir.)  

  1. Zil Kale Turu:
  2. Rafting Turu: 60 TL
  3. Zipline: 15 TL

Ardından yaylaların sultanı Ayder Yaylası’na hareket ediyoruz. 2010 yılında Berlin Uluslararası Film Festivali'nde ülkemize “Altın Ayı” ödülünü getirmeyi başaran “Bal” filminin çekimlerinin gerçekleştiği 1350 metre yükseklikte bulunan zengin bitki örtüsü ve kaplıca suları ile ünlü Ayder Yaylası'na gelmeden önce, Timisvat Köprüsü’nde fotoğraf molası veriyoruz. Ayder Yaylası'nda Gelin Tülü Şelalesi, Horon Düzü gezilerimizi tamamlayıp Batum’a geçmek üzere Sarp Sınır Kapısına hareket ediyoruz. Ülkemizi Gürcistan'a bağlayan sınır kapısından Çoruh Nehri'nin Karadeniz'e dökülen yerine konumlandırılmış Batum'a giriş yapıyoruz. Konaklama Batum Otelinde.

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)

Akşam Yemeği: Batum’da Akşam yemeği Otelde Batum Gecesi ile birlikte alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Konaklama Oteli: BATUM Otellerinde yarım pansiyon konaklama

NOT: Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği TC vatandaşları Batum’a üzerinde TC kimlik numarası bulunan nüfuz cüzdanı ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet vs.) geçiş yapılamamaktadır. TC vatandaşı olmayan misafirlerimiz pasaport ile geçiş yapacaklardır. Ailesi ile birlikte seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin Batum’a geçişleri için NOTER ’den onaylı MUVAFFAKATNAME almaları gerekmektedir. 0-6 yaş küçük misafirlerimiz için fotoğraflı nüfus cüzdanı gereklidir.

(Olağanüstü hal dönemi uygulamaları devam ettiği takdirde aktif kamu personeli veya kamudan emekli, memur, asker, polis vb. tüm kamu personelinin kendileri ve aileleri için bağlı bulundukları kurumdan yurt dışına çıkış engeli olmadığına dair yazı almaları gerekmektedir. Sigortası kamu personeli olan eşi ya da babası üzerinden devam eden TC vatandaşları da bu izni almak zorundadır. Yurt dışına çıkışta kullanılacak kimliklerin eskime ( yıpranma / resim ile şahıs arasında ciddi fiziksel değişim meydana gelme vb.) durumlarından ötürü Batum’a girememesinden Picasso Travel sorumlu değildir. )

 

5. Gün: Dönüş Yolculuğu

Değerli misafirlerimiz,  turumuzu tamamlayıp Bursa'ya varıyor ve bir başka Picasso Travel  (picassotravel.com.tr) organizasyonunda buluşmak üzere, sizleri aldığımız noktalara bırakarak, üzülerek sizlerle vedalaşıyoruz. Hoşçakalın...

 

 

Fiyata Dahil Olan Hizmetler

  • Picasso Travel  araçları ile Gidiş – Dönüş Ulaşım
  • 1618 Turizm kanununa göre zorunlu seyahat sigortası
  • Seçilen otellerde 3 gece Konaklama
  • Otelde alınacak 3 sabah kahvaltısı açık büfe
  • Otelde alınacak 3 akşam yemeği açık büfe
  • Picasso Travel  araç içi soğuk sıcak ikramlar
  • Profesyonel kokartlı rehberlik hizmeti
  • Picasso Travel  güvencesi
  • Picasso Travel  Kılavuzluk hizmeti
  • Gezi boyunca tüm otopark ücretleri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

  • Sabah alınacak ilk kahvaltı
  • Tüm öğlen yemekleri
  • Son akşam alınacak olan akşam yemeği
  • Müze ve ören yerleri giriş ücretleri
  • Tüm kişisel harcamalar
Bu etkinliğin süresi geçmiş
Picasso Travel
Bursa / Osmangazi / KÜKÜRTLÜ
Kükürtlü Mahallesi Oulu Cad. No: 25 Oylum Sitesi A-Blok D:2 16070 Osmangazi / BURSA / TÜRKİYE
Etkinlik Konuları