Kapadokya Turu

Gezi / Turizm

5 Haziran 2020, Cuma - 7 Haziran 2020, Pazar

22:30 - 23:30

Ücretli

0850 532 2001

info@picassotravel.com.tr

Facebook

Twitter

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

1. Gün: Tur Programı

1. Gün: Gece Yolculuğu Tura başlama
 

Siz saygıdeğer misafirlerimizi belirtilen saat ve duraklardan alarak Picasso Travel (picassotravel.com.tr) araç içi ikramlarımız eşliğinde hatıralarınızda iz bırakacak Kapadokya turumuza başlamak üzere yolculuğumuza başlıyoruz. Bolu- Ankara güzergâhını kullanarak vereceğimiz molalar ile birlikte sabah saatlerinde Nevşehir’e varıyoruz.

 

 

 

2. Gün: Avanos - Göreme – Paşabağla - Hayal Vadisi – Derbent - Mağara Restoran – Güvercinlik - Çanak Atölyesi - Onyx Taş Atölyesi - Türk Gecesi

Sabahın ilk saatleri ile Kapadokya bölgesi olarak adlandırılan 5 şehirden Nevşehir’e varıyor ve Kapadokya’ya  “merhaba” diyoruz. Gün öncesi enerji depolamak için kahvaltı noktamızda mola veriyoruz. Güzel bir kahvaltı ardından rehberimizin anlatımları eşliğinde, ilk durağımız olan Göreme’ye ulaşıyoruz.  MS 4. yüzyıldan 12. yüzyıla kadar yoğun bir manastır hayatına ev sahipliği yapmış, kaya blokların içerisinde şapeller, kiliseler, mutfak ve yemekhane gibi bölümlerin bulunduğu Göreme Açık Hava Müzesi sizleri hayretlere düşürecek. Rehberimizin anlatımları sonrası Aziz Basileus Şapeli, Yılanlı Kilise, Elmalı Kilise göreceğimiz yerler arasında. Sonrasında bölgenin doğal kaynaklarından ve zenginliklerinden olan onyx taşının elde edilişi, işlenişi hakkında bilgiler almak için Onyx Taş Atölyesi’ne gidiyoruz. Burada bizler için yapılan onyx taşı işleme sunumu sonrasında, dileyen misafirlerimiz alışverişlerini yapabilirler. Onyx atölyesinde yapılan bilgilendirme ve alışveriş sonrası muhteşem manzarası ile Kapadokya’nın zirvesi Uçhisar Kalesini rehberimizden dinliyor ardından ilgi çeken tarihi ve geçmişten günümüze kadar vadiye adını veren, müthiş manzaraya karşı eskinin izlerini hissetmek isteyenlerin uğrak noktası Güvercinlik Vadisi’nde fotoğraf molası veriyoruz. Buradan ayrıldıktan sonra, yöre insanı için atalarından kalma miras, Anadolu topraklarında çok uzun zamandır yaşayan bir el sanatı olan, çanak-çömlekçiliğin nadide örneklerini görmek için Avanos ’ta bulunan çömlek atölyesine gidiyoruz.  Atölye sonrası dinlenmek ve tas kebabı gibi yöresel tatlarla tanışmak üzere mağara içine yapılmış restoranımıza ulaşıyoruz, dileyen misafirlerimiz öğle yemeği hizmetini burada alabilirler. Yemek ardından Kapadokya’nın eşsiz jeolojik oluşumunda sığınma amacı ile inşa edilmiş, düşman baskınlarından kaçan binlerce kişinin aylarca yaşayabileceği, mühendislik harikası olan Derinkuyu, Kaymaklı ve ya Öz konak yer altı şehirlerini görüyoruz. Burada kiler, mutfak, sürgü kapılar, ahır gibi bölümleri gezdikten sonra peribacası oluşumu ve gelişiminin en iyi görülebildiği, iki üç başlıklı peribacası örneklerinin yoğun olduğu, keşişler vadisi olarak da bilinen Paşabağları mevkiinde gezi ve fotoğraf molası veriyoruz.  . Bir sonraki durağımız Hayal Vadisi olarak da adlandırılan oturan deve, fok balıkları gibi birbirinden farklı figürlere benzetilen, doğal oluşumların bulunduğu Dervent Vadisi olacak.  Bu günümüzü bitirirken otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği açık büfe olarak otelde alınacaktır. Akşam yemeğinden sonra dileyen misafirlerimizle beraber mağara konsepti içinde bulunan yöresel dansların ve etkinliklerin yapıldığı, alkollü yâda alkolsüz içecek, meyve, çerez ikramı ile birlikte Türk Gecesi noktalarında giderek eğlenebiliriz. (Ekstra)

Sabah Kahvaltısı: Nevşehir’de serbest olacak alınıyor. (Ekstra)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği Mağara konseptli restoranda alınıyor (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Güzergâh ve Rota Bilgileri: * Güzergâh: İstanbul - Ankara - Göreme / 745 KM

 

3. Gün: Ürgüp - Üç güzeller - Peri bacaları - Yer altı Şehri - Ihlara Vadisi - Tuz gölü

Sabahın erken saatlerinde, dileyen misafirlerimizle hayatınızda yapmanız gerek 100 etkinlik arasında yer alan Balon turlarına katılıyoruz. Balon turuna katılmayacak olan misafirlerimiz için bu saatlerde uyanmalarını tavsiye ediyoruz ki sadece Kapadokya’da şahit olacağınız bu görsel zevkten mahrum kalmayın kendi imkânlarınız doğrultusunda bu muhteşem görsele şahit olabilirler. Sabah otelde alacağımız açık büfe sabah kahvaltısı ardından bölgenin panoramik olarak izlenebildiği doğa harikası, Üç Güzeller peribacalarını görmek için hareket edip ardından burada fotoğraf molası veriyoruz. Rotamızı otantik ortamı ve tarihi yüzüyle meşhur olan Ürgüp ’ün dizilere de söz konusu olmuş şehir merkezine çeviriyoruz. Aracımızla yapacağımız panoramik tur sonrası, bölgenin meşhur şarapları hakkında bilgi almak için aynı zamanda dileyenlerin tadım ve alışveriş yapabileceği şarap fabrikası ve mahzenine gidiyoruz. Tadım ve alışveriş sonrası Ihlara vadisine doğru yola çıkıyoruz. Melendiz Çay’ı bitki örtüsü, kiliseleri ve şapelleriyle doğa, tarih ve kültür olgularının bir araya geldiği Ihlara Vadisi’ne hareket ediyoruz. Rehberimizin eşliğinde vadi içerisine doğru yürüyüşümüze başlayarak, vadi içerisinde bulunan Ağaçaltı Kilisesini ziyaret ediyoruz. Yapılan anlatımlar sonrası verilen serbest zamanda fotoğraflarımızı çektikten sonra Selime’de bulunan dere kenarı restoranlarda yemek hizmeti alabilirler. Dönüş yolculuğumuzdan önce son noktamız olan ve Dünya’nın birçok noktasından gelen fotoğrafçıların uğrak noktası, özellikle gün batımı manzaralarıyla meşhur Tuz Gölünü ziyaret ediyor, buradan dönüş yolculuğumuza başlıyoruz, sizleri aldığımız noktalara bırakarak bir sonraki Picasso Travel (picassotravel.com.tr) seyahatinde buluşmak üzere ayrılıyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)
Öğle Yemeği: Tur güzergâhımızda yâda tavsiye restoranlarda (Ekstra)
Akşam Yemeği: Yol üzerinde dinlenme tesislerinde (Ekstra)

* Güzergâh: Kapadokya Bölge İçi / 35 KM, Avanos – Hacıbektaş / 50 KM, Hacıbektaş – Ankara / 225 KM, Ankara – İstanbul / 450 KM 

* Toplam Tur Mesafesi: 1195 KM

Konaklama: DİKKAT BU GECE KONAKLAMA YOKTUR.

Mola Yerleri: Ağaçlı Dinlenme Tesisleri – Polatlı başkent Dinlenme Tesisleri 

 

 

Fiyata Dahil Olan Hizmetler

  • Picasso Travel araçları ile Gidiş – Dönüş Ulaşım
  • 1618 Turizm kanununa göre zorunlu seyahat sigortası
  • Seçilen otellerde 1 gece yarım pansiyon konaklama
  • Otelde alınacak 1 sabah kahvaltısı açık büfe veya serpme
  • Otelde alınacak 1 akşam yemeği açık büfe veya set menü
  • Picasso Travel araç içi soğuk sıcak ikramlar
  • Profesyonel kokartlı rehberlik hizmeti
  • Picasso Travel güvencesi
  • Picasso Travel Kılavuzluk hizmeti
  • Gezi boyunca tüm otopark ücretleri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

  • Sabah alınacak ilk kahvaltı
  • Tüm öğlen yemekleri
  • Son akşam alınacak olan akşam yemeği
  • Türk Gecesi
  • Balon Turları
  • Müze ve ören yerleri giriş ücretleri
  • Tüm kişisel harcamalar
Bu etkinliğin süresi geçmiş
Picasso Travel
Bursa / Osmangazi / KÜKÜRTLÜ
Kükürtlü Mahallesi Oulu Cad. No: 25 Oylum Sitesi A-Blok D:2 16070 Osmangazi / BURSA / TÜRKİYE
Etkinlik Konuları