Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi

Eğitim / Atölye Çalışması

4 Nisan 2015, Cumartesi - 27 Haziran 2015, Cumartesi

12:00 - 16:00

Ücretli

02122442042 05323976587

ayrintiakademi@gmail.com

Facebook

Twitter

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

 

kamera önü oyunculuk atölyesi ders içeriği

 

Giriş Programı: Temel Oyunculuk Teknikleri

 

"O y u n c u l u k , S ö z c ü k l e r  D ı ş ı n d a  H e r  Ş e y d e d i r . . . “

S . A d l e r

 

Oyunculuk; Söylenen sözcüklerin dışında ve ötesinde bir şey olmakla birlikte; o sözcüklerin nasıl söylendiği ve vurguların doğru kullanımı, doğru nefes alma gibi teknik kazanımlar, iyi oyunculuğun temelini oluşturur. 

Bu nedenle atölye eğitimi; oyuncu ve akademisyen Özlem Çakman tarafından verilen; "Fonetik – Diksiyon -Beden Kullanımı – Dramaturji – Doğaçlama - Diyafram Kullanımı" gibi; Oyunculuğa ait temel bilgilerin paylaşımı ve egzersizleri ile başlar ve -Dramaturji Bilgisi - Doğaçlama Teknikleri ve Alıştırmaları ile devam eder... Bu eğitim; programın yaklaşık 5 haftalık bir süresini kapsar.

 

Daha sonra, tüm bu bilgilerin, kamera önünde, farklı filmlerden alıntı sahneler üzerinden doğru kullanımı ve içselleştirilmesi üzerine,uygulamalı olarak, yönetmen Filiz Kaynak tarafından verilen; "Kamera Önü Oyunculuk" eğitimiyle (eğitim içeriği aşağıdadır) tamamlanır.

 

Devam Programı: Kamera Önü Oyunculuk Teknikleri 

 

K a m e r a  i l e  S ı r d a ş  O l m a k 

 

Kamera önü oyunculukta, başarının en önemli unsurlarından biri; "Kamerayla Dost Olmak"tır... Eğer yeteneğinizin ya da aldığınız onca eğitimin fark edilmesini istiyorsanız; Hem kamerayı, hem de onun gözünden kendinizi tanımak, kamerayla doğru ilişki kurmak zorundasınız. Eğitim sürecinde; kameranın gözünden doğrunuzu-yanlışınızı görecek, yönetmenin beklentilerini öğrenecek ve bir yandan oyunculuğunuzun sınırlarını zorlayacaksınız...

 

Unutmayın ki; aldığınız roller, çalıştığınız yönetmenler, ekipler değişir ama modeli ne olursa olsun kameranın objektifi hep sizinle olacak. Bazen set kaosu içinde, kimse sizin farkınızda değil gibidir ama, onun gözü hep üzerinizdedir... Onunla kurduğunuz doğru ilişki; önünüze gelen fırsatların sizin için şansa dönüşmesini sağlayacak. Bu da oyunculukta devamlılık sağlayacak bir öncelik kazanmak demektir... Yeteneğinize ya da aldığınız onca eğitime rağmen, kamerayla doğru bir ilişki kuramıyor, karşınızda en yakın dostunuz varmış gibi 'doğal' olamıyorsanız, bu büyük yarışta geriye düşmeye başlamanız kaçınılmaz olacaktır. 

 

Yönetmen Filiz Kaynak tarafından verilen eğitimin ana başlıkları; 

 

Metin ve Karakter Analizi- Kamera ile Doğru İlişki Kurmak-

Kamera Karşısında Kendini Kollamak- Sete Yabancı Kalmamak-

Konsantrasyon; Audition Hazırlığı- Kendini Yine-lememek…

 

Tamamı, haftada dört saatten, toplam 13 hafta; 52 saat süren programın, genel atölye danışmanı Ayhan Kavas'tır.  Atölye bitiminde; “Katılım Belgesi”nin yanı sıra, çalışılan karakterler içinden seçilecek birinin çekimi yapılacak ve gerektiğinde "Showreel" olarak kullanabilmesi için, katılımcıya teslim edilecektir…

 

4 Nisan'dan itibaren Cumartesi günleri; 12:00-16:00 saatleri arasında, toplam 52 saat / 13 Hafta sürecektir. 

Atölye kontenjanımız sınırlıdır. 

Katılım Bedeli: 980 TL.

 

 

Atölye ile ilgili içerik bilgisi;    http://www.ayrintisanatakademisi.com/#!kamera-n-oyunculuk/c43y 

 

 

 

 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Ayrıntı Akademi
İstanbul / Beyoğlu
İstiklal Cad. Saka Salim Çıkmazı, No:3/2, (Odakule ile Salt Beyoğlu arasındaki sokak)
Etkinlik Konuları