Incognito/Bileşik Aksiyon

Sahne Sanatları / Tiyatro

21 Mart 2016, Pazartesi

20:30 - 21:30

Ücretli

0 212 244 02 47

info@bitiyatro.com

Facebook

Twitter

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

"Bazı şeyler vardır, oradadırlar ama bakmayız. Sadece bizim görebileceğimiz şeyler…Ve, bir gün, tesadüfen gözlerimizi açıp dünyanın akıl ile deliliği ayıran (ve ayni zamanda bir araya getiren), ince sınırına yaklaştığımızda, “tuhaf bir hikayenin” içinde kendimizi bulmamız kaçınılmaz olur."

Bekleyen insanlar… Merakı, beklentileri, sorgulamaları, yanılgıları, soyluluğu, yüceliği, kirliliği, akıl ermezliği, bilgeliği, sevgisi, kini, yarattıkları, yarattıklarına olan tutkusu, yok oluşu. Bilinmeyen gizemli bir bekleyiş.

« Madem ki burdayız, bari bir şeyler yapalım…»

Tasarlayan ve yöneten : Fehmi Karaarslan

Oyuncular : Düzgün Aslan, Volkan Çıkıntoğlu, Uğur Cem Lalek, Hüseyin Urcan, Derya Yıldırım

Oyun/tek perde/60 dak.

Doğaçlamalar yoluyla kurulmuş olan INCOGNITO, tuhaf  bir maceraya katılmaya davet eden, yarattığı geniş, özgür anlatım biçimleriyle içinde yaşadığımız günümüz dünyasının gerçeklerinin fiktif olandan çok daha sıra dışı olduğunu gözler önüne seren bir tiyatro oyunu.

Seyircide şaşkınlık uyandıran küçük anekdotlar yoluyla, gündelik yaşamımızla yüzleştiğimiz traji-komik bir modernitenin karşısında buluyoruz kendimizi. Yaşadığı dünyaya dışarıdan, yabancı biri gibi bakan ama yinede aynı dünyanın kurallarına göre yaşama zorunluluğunu derinden hisseden, Camus’ca bir varoluşsal sorgulamanın içine düşmüş yaşamların hikayesini, yani bizleri anlatmaya çalıştık.

Sahneleme estetiği konusunda deneysel bir dil arayışı içinde olduk, kısaca: trajik olanı popüler ve ironik bir bakışla yansıtmak istedik. Seyircinin oyunla organik bir bağ, sempatik bir yakınlaşma kurmasını ve geniş bir hayal gücü-sentez alanı oluşturmayı amaçladık.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Bisahne
İstanbul / Beyoğlu
Tomtom Mah. Kumbaracı Yokuşu, Camcı Fevzi Sok. 34/A
Etkinlik Konuları