İmam Bayıldı Tiyatro Oyunu

Etkinlik Detayları

Yazan:

Zerrin Soysal

Yöneten:

Halis Bayraktaroğlu

Oyuncularımız:

Balık Ayhan (Ayhan Küçükboyacı), Uhde Seçil (Seçil Özçakmak), Cumhur Sarı, Ece Baykal, Tolga ÖZ ve Buket Bulut.

Türü:

Müzikli Komedi 2 Perde

Oyun Hakkında

Felatun Bey soylu bir aileden gelen, geleneklere karşı çıkan, ödün vermez  asi ruhu nedeniyle dışişlerinde dikiş tutturayayıp din görevlisi olmuş, pahalı zevkleri olan biridir. Uzun yıllar yurt dışı görevlerde bulunduktan sonra İstanbul’a atanmış, aile yadigarı hizmetçisi ve  onun öksüz yetimliği yüzünden iyice şımarttıkları yeğeniyle yaşamaktadır.

İkide bir de çeşitli bahanelerle evine damlayan hafifmeşrep komşusu Cilvenaz, kadim dostu azıcık kafayı sıyırmış emekli komiser Şerlottin ve  Amerika’da okumakta olan biricik oğlu Tanju’yla şenlikli bir yaşam sürerken bir yandan da hurafelerle mücadele eder.

Torun sahibi olma hayaliyle yanıp tutuşan Felatun Bey’in en büyük sıkıntısı mahalledeki kilisenin papazıdır. Aralarındaki kimin cemaati daha fazla yarışması bir yana papazın ustalıkla kamufle ettiği ahlaksızca davranışları da canını sıkmakta, suçüstü yakalatıp maskesini indirmek için mücadele etmektedir.

Şerlottin, Cilvenaz, Amerika’dan tatil için gelen oğlu ve Hizmetçisi Ülfetcan’la yeğeninin yardımlarıyla adama tuzak kurarlar.

Felatun Bey kurnaz ve sinsi papazı tongaya düşürmeye çalışırken hangi aile sırlarıyla yüzleşmek zorunda kalacak, ne gibi sürprizlerle karşılaşacaktır?

Birbirinden renkli karakterlerin biraraya geldiği bu oyunda kahkahalarla gülerken çok farklı insanlık durumlarına da kafa yoracak, hoşgörü ve uzlaşmanın doğuracağı güzel sonuçlara tanık olacaksınız.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Akatlar Kültür Merkezi
İstanbul / Beşiktaş / AKATLAR
Akatlar Mh Zeytinoğlu Cd No:8
Etkinlik Konuları