Hikaye Anlatıcılığı Sınıfı

Eğitim / Atölye Çalışması

28 Mayıs 2017, Pazar - 18 Haziran 2017, Pazar

12:00 - 16:00

Ücretli

0(212) 230 11 18

tezgah@tezgahcilar.com

Facebook

Twitter

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

 

Eğitim Vaadi: 4 haftalık toplam 16 saat sürecek eğitim sonunda hikaye anlatıcılığı geleneğinin en yeni üyeleri olacak ve düzenlediğimiz bir gecede hikayelerinizi seyirciye anlatacaksınız.

Tezgahçılar Okul'un en heyecan verici sınıflarından biri!

Hikayeleri hangi amaçla anlatmak isterseniz isteyin (eğlendirmek, eğitmek, ilham vermek veya sadece paylaşmak için) fark etmez! Bu eğitim, yeni hikaye anlatıcıları yetiştirmek üzere tasarlandı. Yaratıcılığınızı keşfedecek, hikayelerin ve anlatımın dinamiklerini öğrenecek, kendi anlatım dilinizi oluşturacaksınız.

Hikaye Anlatıcılığı Sınıfı'nda; sözlü anlatım becerilerinizses ve beden farkındalığınızimaj yaratmadoğaçlamayaratıcılık ve hikaye kurgulama üzerine uygulamalar ve egzersizler yapılarak, oyunlar oynanarak çalışılacak. Sağlam bir teorik altyapı kazanacağınız eğitim; sözün, metin ve bedenle ilişkisi de inceleyecek, masal çalışmaları yapılacak, sunmak istediğiniz bir şeyi hikayeler yoluyla anlatmanın yöntemleri araştırılacak.

4 hafta sürecek programın sonunda ise size harika bir fırsat sunacağız! Tezgahçılar organizasyonuyla bir gösteri yapılacak ve hikaye anlatıcılığınızı sahnede sergileme şansınız olacak. Böylelikle seyirci karşısında da deneyim kazanmış olacaksınız.

Eğitmenler

Sınıfa oyuncuyönetmenmasal ve hikaye anlatıcısı, dünyanın en harika ve becerikli insanlarından biri olan eğitmenimiz Zinnure Türe önderlik edecek.  İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü'nden Yard. Doç. Dr. Oğuz Arıcı ise konuk eğitmen olarak sınıfa renk katacak, dramaturji dersi verecek ve bir metnin nasıl okunacağını, dramatik kompozisyonu ve dramanın temel elementlerini anlatacak.

Hikayeler insanlığın ortak mirasıdır, gücüdür, kolektif hafızanın kurucularıdır.

Hikaye anlatıcılığı sadece 21. yüzyılın değil, geçmiş yüzyılların da en önemli becerilerinden. İnsanlığın iletişime başladığı zamandan beri hikayeler vardı ve hikayeler hep anlatıldı. Anlatılanlar insanlığın kolektif hafızasını oluşturdu ve anlatım dilleri toplumları şekillendirdi. İnsan hikayelerle büyüyoröğreniyor; onlardan etkileniyor. Hikaye ve masal anlatıcıları toplumda el üstünde tutuluyorlar ve saygı duyuluyorlar; çünkü hikayelerin eşsiz gücüyle davranışlarında, sohbetlerinde, yaptıkları işler ve ilişkilerde fark yaratıyorlar. Kısacası hikayeler hayatın her alanında yararlarını ortaya koyuyorlar.

4 hafta sürecek bu eğitimde şu konular üzerine yoğun çalışmalar gerçekleştireceğiz:

  • Temel duruş ve göz kontağı çalışması
  • Temel farkındalık
  • Anda olma
  • Ses-beden-doğaçlama
  • Fiziksel farkındalık
  • Bedenin anlatım olanaklarından yararlanma
  • Geleneksel anlatım biçimleri
  • İmaj kurma
  • Metin-söz-beden ilişkisi
  • Kendi metnini üretme
  • Dramaturji nedir?
  • Masal anlatımı
  • Geri bildirim

Eğitim ne zaman?

28 Mayıs Pazar günü 12:00'da başlayarak; 4 hafta, her pazar 12:00-16:00 saatleri arasında gerçekleşecek. Eğitimin sonunda bir gösteri olacak.

Kimler gelmeli?

Kendini hikayeler ile ifade etmek isteyenler, profesyonel konuşmacılar, sunum yeteneklerini geliştirmek isteyenler, masal anlatıcılığı ile ilgilenenler, etkili anlatımlar sunmak isteyenler, hikayeleştirme ile ilgilenenler.

 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Tezgahçılar
İstanbul / Şişli / NİŞANTAŞI
Meşrutiyet Mahallesi Vali Konağı Caddesi Bina No:165/1
Etkinlik Konuları
Tezgahçılar
Atölye, Entertainment, Kurumsal