Erdal Güney Ankara Konseri

Konser / Türkü

21 Şubat 2015, Cumartesi

19:30 - 22:30

Ücretli

Facebook

Etkinlik Detayları

Erdal Güney Anamur doğumludur. Güney in küçük yaşlarda başlayan müzik yaşamı üniversite yıllarıyla yoğunluk kazandı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur. Tahsin İncirci, Elmira Aşrafov, Jerair Arslanyan, Kemal Kaplan ve Ferhat Livaneli den müzik dersleri aldı.

1993-94 yılları arasında Metz-Fransa da bir kültür kuruluşunun davetlisi olarak bağlama dersleri verdi. 1994-96 yılları içinde Anamur-Ören Bld. Kültür Merkezinde yöneticilik de yapan Güney, burada verdiği bağlama derslerinin yanı sıra, koro çalışmaları da yaptı.

1998-2003 de Berlin de özel bir kuruluş olan Alman-Türk Müzik Akademisinde öğretim kadrosu içinde yer aldı.

1997 den günümüze Güney Türküleri , Yakımlar , Köprüler (enstrümantal karma albüm ), Aşkiya, Unutulmayanlar (saundtrack), Hatırla Sevgili (saundtrack), Yemin (saundtrack), Asi Ruh (saundtrack), Elveda Rumeli (saundtrack), Bir Kıyıdan, Perihel (enstrümantal) adlı solo ve karma albüm çalışmalarını yaptı.

Müziklerini hazırladığı çalışmalar arasında Unutulmayanlar, Gitmek, Denizden Gelen, Divanyolu, Kutsal Bir Gün ve Benimle Oynar Mısın sinema filmleri, İlk Göz Ağrısı, Hatırla Sevgili, Elveda Rumeli, Dicle, Yemin, Bu Kalp Seni Unutur mu, Balkan Düğünü adlı televizyon dizileri, Türkiye nin Ruhu - Cemil Meriç, Asi Ruh, Sesim Rüzgara, Balkanların Kalbindeki Sahne, Gökyüzüne Sunulan Gerdalık - Mahya, Perde adlı belgesel filmleri yer almaktadır.

Türkiye, Fransa, Almanya, Hollanda ve İsviçre de kültürel etkinlikler çerçevesinde düzenlenen bir çok konser ve dinletiye katıldı. Taşeli Platosu üzerine alan çalışmasına dayalı müzik incelemesi yapmaktadır. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sinema TV bölümünde yüksek lisans yaptı. Aynı üniversitenin Sinema TV bölümünde film müziği dersleri vermektedir.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
NHKM Şair Kafe Sahnesi
Ankara / Çankaya / KIZILAY
Meşrutiyet Mah. Konur 2 Sk. 51/3
Etkinlik Konuları