Enerji Verimliliği Paneli'15

Etkinlik Detayları

Makine Teknolojileri Kulübü (MakTek) tarafından; Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Bölümü İklimlendirme Dalı ve ISKAV destekleriyle geleneksel olarak düzenlenen ve sektörün en büyük öğrenci etkinliği olan ‘ Enerji Verimliliği Paneli (EVP) ’ etkinliği, bu sene de 26 Ekim tarihinde YTÜ Oditoryum Sergi Salonunda kapılarını iklimlendirme ve enerji sektörüne ilgi duyan herkese açıyor.

Yeraltı kaynaklarının hızla azaldığı, çevre kirliliği ve iklim değişikliklerinden dolayı doğal hayatın büyük zarar gördüğü şu günlerde, insanların hayat kalitesini değiştirmeden aynı hizmete ulaşabilmesi için ‘enerjiyi verimli kullanmak’ ve ‘yeni enerji türleri’ büyük bir önem kazanmıştır. Dünyadaki enerji tüketiminin çoğunluğunun binalardan kaynaklandığını düşünecek olursak, binaların temel bileşeni olan iklimlendirme elemanları, büyümeye açık ve tartışılması gereken bir konu olmaktadır.

Bu amaçlar doğrultusunda; ulusal kalkınma ve küresel rekabet edilebilirlik düzeyinin arttırılmasına katkı sağlamak, inovasyon ve AR-GE kültürüne sahip nesiller yetiştirmek vizyonu ile bu sene panelimizin sekizincisini düzenliyoruz.

Sergi Alanı

Sergi alanında etkinlik boyunca ısıtma, soğutma, havalandırma tesisat ve yalıtım sanayii ürünlerinin sergisi ile öğrencilerle buluşacağı bir fuaye alanı oluşturulacaktır.

İklimlendirme Dalı

Türkiye’de ilk defa Makine Teknolojileri Kulübü öncülüğünde; iklimlendirme sektörü firmalarının ve derneklerinin katkısı, YTÜ Makine Fakültesi Dekanlığının destekleri ile Makine Mühendisliği Isı Anabilim Dalının altında İklimlendirme Dalı açılmıştır.

Sektör firmaları her yıl İklimlendirme Dalı’nı seçen 30 öğrenciye burs, uzun dönem staj, sürekli teknik gezi ve eğitim, eğitim sürecinde sektörde çalışma imkanı gibi birçok avantaj sunmaktadır.

 

 

 

 

 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum
İstanbul / Beşiktaş / YILDIZ
Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü
Etkinlik Konuları