EDİRNE KAKAVA (HIDIRELLEZ) ŞENLİKLERİ TURU

Gezi / Turizm

5 Mayıs 2020, Salı

02:00 - 23:00

Ücretli

0850 532 2001

info@picassotravel.com.tr

Facebook

Twitter

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

Tur Programı

 

Edirne - Selimiye Camii - Arasta Çarşısı - Meriç Köprüsü - II. Beyazıd Külliyesi - Şenlik Alanı

Katılacak konuklarımız ile Picassotravel.com.tr otobüs içi ikramları eşliğinde Osmanlı İmparatorluğunun Trakya’ da önemli bir kültür mirası olan camileri, çarşıları, köprüleri, tarihi evleriyle kültürel mirasın en yoğun hissedildiği sınır kentimiz Edirne ’ye hareket ediyoruz. Kapısıyla ünlü Üç Şerefeli Camii, yazılarıyla ünlü Eski Camii (Ulu Camii) ve Mimar Sinan’ın “Ustalık Eserimdir” dediği Selimiye Camii ve Arasta Çarşısı gezilerinin ardından, Edirne’nin ünlü Deva-i Misk tatlısı, badem ezmesi, Edirne peyniri Edirne’nin eski bir geleneği aynalı gelin süpürgesi, yöresel meyve sabunları alma fırsatı için serbest zaman ve alış veriş molası veriyoruz. Alışveriş molası ardından, 24 Temmuz 1924 Lozan Barış Antlaşması’yla Türk topraklarına katılan Edirne’ ye 4 km lik doğa ve tarihi yoluyla bağlanan Karaağaç Gezisi, Tarihi Meriç Köprüsü, Lozan Anıtı, Tren Garı gezileri yapıyoruz. Sonrasında Kır kahvesinde çay molası veriyoruz. Meriç Nehri kıyısında alacağımız (ekstra) öğle yemeğimiz ardından,  II Balkan savaşları sırasında Edirne savunmasının yapıldığı askeri mimari örneği, Bucuk Tepe Tabyası, Şükrü Paşa Anıtı, Balkan Savaşı Müzesi, Sırpsındığı Savaşı Müzesi gezilerimizi gerçekleştiriyoruz. 16. yüzyıl da su sesi, müzik ve güzel kokularla akıl hastalarının tedavi edildiği ve 2004 yılında Avrupa Konseyi tarafından Avrupa müze ödülüne sahip II. Beyazid Külliyesi Sağlık Müzesi gezimiz sonrası, Saray içi, Tarihi Kırk pınar Yağlı Güreş Meydanı, Adalet Kasrı, Fatih ve Saray Köprüleri, Fatih Sultan Mehmet ve Cem Sultan’ın doğup hükümdarlık sürdükleri Edirne Saray kalıntılarında ve Babüssade, Saray Mutfakları, Cihannüma Kasrı, Kum Kasrı ve Hamamı, Balkan Şehitliği, gezilerimizi gerçekleştiriyoruz.  Sonrasında, Kırkpınar Meydanı Saray içinde, baharın gelişinin müjdecisi KAKAVA ATEŞİ’nin yakılması ile başlayan, Edirne KAKAVA ŞENLİKLERİ ne katılıyoruz. Romanların baharın gelişini müzik, dans eşliğinde karşıladığı, Kakava Şenliklerine katılmak amacı ile serbest zaman veriyoruz. Rehberimizin belirleyeceği saatte aracımız ile buluşuyor ve ardından İstanbul’ a hareket ediyoruz. Akşam saatlerinde siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak bir sonraki Picassotravel.com.tr turunda görüşmek dileği ile vedalaşıyoruz…

 

Sabah Kahvaltısı: Araçta Kahvaltı Paketi Olarak Verilecektir. Tur Paketine Dahildir.

Öğle Yemeği: Edirne’de rehberimizin yönlendireceği bir restoranda Edirne tava ciğeri veya köfte menüsü olarak alınacaktır. (Ekstra)

Akşam Yemeği: Edirne’de rehberimizin yönlendireceği bir restoranda alınacaktır. (Ekstra)

 

 

Fiyata Dahil Olan Hizmetler

  • Rehberlik Hizmetleri
  • Milli Park Giriş Ücretleri
  • Araçta Sandaviç Paketi
  • Mercedes Travego - Tourismo, Man Fortuna v.b Otobüsler İle Ulaşım ( Araç Tipleri Kişi Sayılarına Göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.)
  • Picassotravel.com.tr Otobüsü İçerisindeki İkramlar
  • Programda Belirtilen Tüm Çevre Gezileri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

  • Yemeklerde Alınan İçecekler
  • Tur Süresince Yapılan Özel Harcamalar.
  • Tüm Müze ve Ören Giriş Ücretleri
  • Sabah Kahvaltısı ,Öğlen ve Akşam Yemekleri
Bu etkinliğin süresi geçmiş
Picasso Travel
Bursa / Osmangazi / KÜKÜRTLÜ
Kükürtlü Mahallesi Oulu Cad. No: 25 Oylum Sitesi A-Blok D:2 16070 Osmangazi / BURSA / TÜRKİYE
Etkinlik Konuları