Ebeveyn Tutumları: Bildiğimiz Ebeveynliğin Bilinmeyen Etkileri

Seminer / Eğitim

19 Mart 2019, Salı

19:00 - 21:00

Ücretli

02123473249

info@wiseakademi.com

Facebook

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

Ebeveyn Tutumları: Bildiğimiz Ebeveynliğin Bilinmeyen Etkileri
Prof. Dr. T. Gül Şendil

Anne-baba olmak, en az bir çocuğu yetiştirme sorumluluğunu üstlenmek demektir. Bu öyle bir sorumluluktur ki, çocuğun fiziksel, psikolojik ve sosyal tüm ihtiyaçlarını karşılamayı gerektirir. Tüm bunların üstesinden gelmek, ancak çocuğumuzla kuracağımız sağlıklı iletişimle mümkündür. Peki, bu sağlıklı iletişim nasıl kurulur? 

• Onun ihtiyaçlarını fark edip, çocuğumuzun yaşına ve becerilerine uygun cevap verebiliyor muyuz? 
• İsteklerimizden vazgeçip kendimizi feda mı ediyoruz? 
• Yeterince iyi ebeveynlikte sınır nedir? 
• Otorite miyiz, otoriter miyiz? 
• Ebeveyn sıcaklığı, çocuğumuza ne kadar sarıldığımızla mı ilgilidir? 

Çocuğumuzla ilişkimizin süreklilik ve tutarlılık göstermesi önemlidir. Erken çocukluktan ergenlik sonuna uzanan ebeveynlik tecrübemizde iyi niyetle yapılan yanlışların telafisi sağlıklı iletişim kurmaktan geçer.

Prof. Dr. T. Gül Şendil tarafından gerçekleştirilecek konuşmada, yukarıdaki soruların eşliğinde ve Wise Değerleri çerçevesinde, ebeveyn çocuk arasında sağlıklı iletişim kurmanın önemi ve yolları ele alınacaktır. 

*******
Prof. Dr. T. Gül Şendil, 
Gelişim Psikoloğu, Eğitmen Psikodramatist

1981 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. 10 yıl devam eden klinik çalışmaları süresince, evlilikleriyle ve çocuklarıyla ilgili çeşitli sorunları olan yüzlerce anne-baba ile çalıştı. Yüksek lisans ve doktora eğitimini de yine İstanbul Üniversitesi‘nde tamamlamıştır. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak göreve başlayan Şendil, 2006 yılından bu yana Dr. Abdülkadir Özbek Enstitüsü’nde psikodrama eğiticisi olarak çalışmaktadır. 2018 yılında, İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü, Gelişim Psikolojisi Anabilim Dalı Başkanı olarak yürüttüğü görevinden emekli olmuştur. Şu an İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde çalışmalarına devam etmektedir. Wise Akademi Danışma Kurulu üyesidir. 

Anne babaları, çocuk yetiştirme tutumları konusunda bilgilendirmek amacıyla 1998-2006 yılları arasında sürdürdüğü “Çocuk Gelişimi Halk Seminerleri”ni, İ.Ü. Gelişim Psikolojisi Anabilim Dalının geleneksel bir etkinliği haline getirdi. Şendil’in çalışma alanları arasında, çocuk yetiştirme tutumları, ebeveyn çatışması ve çocuk, bağlanma, çocukların kişilik ve sosyal gelişimleri ile psikodrama bulunmaktadır. 

Evlilik Çatışmasının Çocukları Üzerindeki Etkileri, Evlilik Çatışması ve Çocuk, Anne Baba Olmak kitaplarının yazarıdır. Çocuk, Ergen ve Anne-Baba kitabının çeviri editörlüğünü yapmıştır.

*******
Wise Akademi, 2-18 yaş aralığında çocuğu olan tüm ebeveynlerin, 
• çocuklarıyla “sağlıklı iletişim” kurma ve sürdürme becerilerini geliştirmek,
• anne-babalıklarına dair yeterlilik algılarını desteklemek,
• çocuklarının gelişimsel ihtiyaçlarını ve dönemsel özelliklerini anlamaları ve onlardan bu çerçevede beklenti geliştirmelerini sağlamak için rehberlik ederken, anne babaların iyi niyetle sarf ettiği sözlerin ve gösterdiği davranışların, çocuğu tarafından nasıl algılandığını, çocuğun gelecekteki hayatını özellikle ergenlik dönemindeki davranışlarını nasıl şekillendirdiğini ebeveynlerin kavramasına yönelik bir yaklaşımı benimsemektedir. Olumlu ebeveynlik tutumlarının yaygınlaştırılması için hazırlanmış programlarında, ebeveyn tutumlarına dair psikoloji kuramlarını ve gündelik hayatın dilini, sanatsal yöntemler, dramatik ve interaktif psikoeğitim teknikleri ile bir araya getirerek kullanır.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Uniq Hall
İstanbul / Şişli / MASLAK
Ayazaga Yolu
Etkinlik Konuları