Ebeveyn Çatışmasının Çocuklar Üzerindeki Etkileri

Seminer / Eğitim

2 Nisan 2019, Salı

19:00 - 21:00

Ücretli

02123473249

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

Ebeveyn Çatışmasının Çocuklar Üzerindeki Etkileri
Prof. Dr. T. Gül Şendil

Anne ve baba arasında çatışma yaşanmaması, anlaşmazlık veya fikir ayrılıklarının olmaması, neredeyse mümkün değildir. Bu çatışmalar, çocuklar üzerinde çeşitli sonuçlara yol 
açsa da her çatışma, çocuklar için olumsuz anlam taşımamaktadır. Üstelik yapıcı çatışmaların çocuk için faydalı olduğu bile söylenebilir. Sorunlarını yapıcı bir şekilde çözen
ebeveynleri olan çocuklar, kendi hayatlarında da benzer şekilde çözüm yolları bulacaklardır. 
• Çatışma şiddetinin fazla olması durumunda çocukların sosyal becerileri ve ilişkileri nasıl etkilenmektedir? 
• Ebeveynler arası çatışma, çocuğun duygusal güvenlik alanı için bir tehdit midir? 
• Çatışmayı yapıcı hale getirmek mümkün müdür? 

Çocuğun fiziksel ve duygusal güvenliğinin korunmasında, ihtiyaçlarının karşılanmasında sorumlu olan kişiler, anne ve babadır. Ebeveynler arasındaki iletişim dili, aynı zamanda çocuğun dış dünya ile kuracağı iletişimin kodlarını oluşturur. Prof. Dr. T. Gül Şendil tarafından gerçekleştirilecek konuşmada, yukarıdaki soruların eşliğinde ve Wise Değerleri çerçevesinde, ebeveynler arasında sağlıklı iletişim kurmanın önemi ve yolları, bu iletişimin çocuk üzerindeki etkileri ele alınacaktır. 

******
Prof. Dr. T. Gül Şendil, 
Gelişim Psikoloğu, Eğitmen Psikodramatist

1981 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. 10 yıl devam eden klinik çalışmaları süresince, evlilikleriyle ve çocuklarıyla ilgili çeşitli sorunları olan yüzlerce anne-baba ile çalıştı. Yüksek lisans ve doktora eğitimini de yine İstanbul Üniversitesi‘nde tamamlamıştır. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak göreve başlayan Şendil, 2006 yılından bu yana Dr. Abdülkadir Özbek Enstitüsü’nde psikodrama eğiticisi olarak çalışmaktadır. 2018 yılında, İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü, Gelişim Psikolojisi Anabilim Dalı Başkanı olarak yürüttüğü görevinden emekli olmuştur. Şu an İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde çalışmalarına devam etmektedir. Wise Akademi Danışma Kurulu üyesidir.

Anne babaları, çocuk yetiştirme tutumları konusunda bilgilendirmek amacıyla 1998-2006 yılları arasında sürdürdüğü “Çocuk Gelişimi Halk Seminerleri”ni, İ.Ü. Gelişim Psikolojisi Anabilim Dalının geleneksel bir etkinliği haline getirdi. Şendil’in çalışma alanları arasında, çocuk yetiştirme tutumları, ebeveyn çatışması ve çocuk, bağlanma, çocukların kişilik ve sosyal gelişimleri ile psikodrama bulunmaktadır. Evlilik Çatışmasının Çocukları Üzerindeki Etkileri, Evlilik Çatışması ve Çocuk, Anne Baba Olmak kitaplarının yazarıdır. Çocuk, Ergen ve Anne-Baba kitabının çeviri editörlüğünü yapmıştır.

*******
Wise Akademi, 2-18 yaş aralığında çocuğu olan tüm ebeveynlerin, 
• çocuklarıyla “sağlıklı iletişim” kurma ve sürdürme becerilerini geliştirmek,
• anne-babalıklarına dair yeterlilik algılarını desteklemek,
• çocuklarının gelişimsel ihtiyaçlarını ve dönemsel özelliklerini anlamaları ve onlardan bu çerçevede beklenti geliştirmelerini sağlamak için rehberlik ederken, anne babaların iyi niyetle sarf ettiği sözlerin ve gösterdiği davranışların, çocuğu tarafından nasıl algılandığını, çocuğun gelecekteki hayatını özellikle ergenlik dönemindeki davranışlarını nasıl şekillendirdiğini ebeveynlerin kavramasına yönelik bir yaklaşımı benimsemektedir. Olumlu ebeveynlik tutumlarının yaygınlaştırılması için hazırlanmış programlarında, ebeveyn tutumlarına dair psikoloji kuramlarını ve gündelik hayatın dilini, sanatsal yöntemler, dramatik ve interaktif psikoeğitim teknikleri ile bir araya getirerek kullanır.

 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Uniq Hall
İstanbul / Şişli / MASLAK
Ayazaga Yolu
Etkinlik Konuları

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'mongodb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: