Dostluk.Ebru ve Kolaj Sergisi

Sergi / Diğer

26 Şubat 2016, Cuma - 3 Mart 2016, Perşembe

16:00 - 17:00

Ücretsiz

905547114709

nihandemiralay@yahoo.com

Etkinlik Detayları

Ebru sanatı , doğanın sunduğu bütün renklerin ahenkli yansıtıldığı,güzelliği sadeliğinde saklı bir sanattır.Sanki teknede doğa ve insanoğlu arasında olması gereken gibi bir barış,kabullenme ve kurallar vardır.Teknenin ve boyaların gerilimi dengeli olmazsa ortaya çıkan ebru,ebru gibi olmaz. Özellikle çocuklar  tekneden çıkan kağıdı gördüklerinde bütün saflıkları ile alkışlar,ayyy ...diye bağırırlar. Toplumların, ülkelerin de bence işte bu sese ihtiyaçları var.O zaman kutlanacak barış günleri gibi günlere  de ihtiyaç kalmaz.

 

Ben Nihan Büyüksezer ,  ebru sanatı usta öğreticisi olarak yıllardır bilgilerimi öğrencilerime aktarmaya çalışıyorum.Her biri çok özel,tekrarı mümkün olmayan  ve tek olan bu kağıtlarla  doğayı yorumlamaya çalıştığım kolaj çalışmaları yapıyorum. 

 

Ben Gamze Akgün,ilk defa 1976 yılında tanıştığım bu sanatı  2010 yılında öğrenmeye başladım.İlk gün ki heyecanımla, yeni uygulamalar deneyerek araştırarak kendimi geliştirmeye ve  dostlarımla paylaşmaya çalışıyorum. Bu amatör ruhumun hiç bir zaman tükenmemesini, bu su ve renk dengesinin ömrümün sonuna kadar devamını diliyorum.

İlgili tarihler arasında açacağımız Ebru&Ebru Kolaj Sergimiz için gereğinin yapılmasını önemle arz ederiz.

Saygılarımızla,

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Caddebostan Kültür Merkezi
İstanbul / Kadıköy / CADDEBOSTAN
Bağdat caddesi Haldun Taner sok. No:11
Nihan Büyüksezer
Ebru Sanatı Usta Öğreticisi

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'mongodb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: