Dj. Murat Meriç Ile Yılbaşı Özel

Konser / Canlı Müzik

31 Aralık 2015, Perşembe

22:00 - 04:00

Ücretli

Etkinlik Detayları

Dj.Murat Meriç:

Murat Meriç, yıllardır iftiharla sunduğu iki programını [Türk-iş Funk ve eski45likler] bu yılbaşı için "bir"leştirdi! Ankara - İstanbul hattında oluşmuş, bütün zamanların en eğlenceli şarkılarını dinleyeceğiniz bir aktivite olacak bu. 45lik plaklardan CD'lere her formatta yayımlanmış (ve hatta yayımlanmamış) musiki ürünlerinin çalındığı kültürlerarası bir buluşma. Bir yandan geçmiş yıla yani 2015'e bakarken diğer yandan "öncesi"ni unutmayacak, 2016'yı en heyecanlı hislerimizle karşılayacağız.
Programı, özetle, "32 kısım tekmili birden curcuna" olarak tarif etmek mümkün. Neşet Ertaş'tan Beyaz Kelebekler'e, Ajda Pekkan'dan Oya-Bora'ya, Neşe Karaböcek'ten Ciguli'ye, hatta Peppino Di Capri'den Ümit Besen'e her şeyi dinleyebileceğiniz bir şenlik bu. Muhteviyatı hakkında laf etmek pek mümkün değil zira ne zaman neyin çalınacağı baştan beli olmuyor. Rota, ortama göre çiziliyor. Skala geniş: 60'lı yılların başında yapılmış saykodelik denemelerden 70'li yılların "hoptirililaylaylaylaylilaylom" diyen şarkılarına, 80'lerde çıkmış sentetik şeylerden 90'larda "Türk popu"nu "patlatan" şarkılara ve hatta bugün dillerde dolananlara uzanıyor... Gezinirken ekseriyetle memleket pop ve rock tarihine mal olmuş şarkılarla karşılaşıyorsunuz ama sadece bu kadar değil, ara duraklarda her telden beraber ve solo şarkılar ve hatta türküler ve oyun havaları var. Mustafa Özkent'in "Dolama"sından Füsun Önal'ın "Oh Olsun"una, Duman'ın "Her Akşam"ından Barbaros Hayrettin'in "Ben Sizin Babanızım"ına zıplıyorsak, bundan.
Bugüne kadar Amsterdam'dan Helsinki'ye, Sofya'dan Paris'e
Avrupa'nın dört bir yanında ve Antalya'dan Kars'a, Edirne'den Artvin'e
memleketin neredeyse her köşesinde gerçekleşen program, 2015'i 2016'ya kavuşturan gecede, B1 Live'de.

Öncesinde:

Müzik dünyasının yeni ve genç temsilcilerinden Serhat Sezen; Rock, Reggae, Pop soundlarını harmanlayıp, dinleyicilerine eşsiz bir müzik lezzeti sunmakta. Sekiz Müzik etiketi ile çıkarttığı 3 parçalık yeni EP’si “Madam” ile sektöre merhaba dedi. EP’ye adını veren “Madam” parçasının yanında “Kimse Bilmesin” ve “Yalnızlık Reggae’si” adlı parçalar bulunmakta. Şarkıların söz ve müziği Serhat Sezen’e ait.Kendi bestelerinin dışında Nazan Öncel’den Ahmet Kaya’ya, Mavi Sakal’dan Bulutsuzluk Özlemi’ne, Ray Charles’tan Bob Marley’e geniş repertuarı ve özgün coverlarıyla müzikseverler ile buluşuyor. Yüksek sahne performansı ve muhteşem ekibiyle her çıktığı sahnede hem ev arkadaşı samimiyeti, hem de bir festival enerjisini dinleyicilere yaşatıyor.

 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
B1 Live
İstanbul / Beşiktaş
Köyiçi caddesi, Mıstık Pasajı D:75, İstanbul
Etkinlik Konuları